Tag: duurzaam

Over de hele wereld groeit de vraag naar duurzame horecapraktijken. Dit omvat initiatieven zoals het gebruik van biologische ingrediënten, meer groenten, afvalvermindering, energiebesparing en het ondersteunen van lokale gemeenschappen. In deze artikels helpen we je met jouw verduurzamingsproces.  

aug 06
Scoren met fermenteren: extra veel tips en 4 recepten

Je kon er haast niet naast kijken het voorbije jaar: fermentatie. Fermenteren is het omzetten van een product door micro-organismen zoals bacteriën, schimmels en gisten. We zijn permanent omringd door gefermenteerde voeding en dranken! Ons eigenste nationale godenvocht bier, is een gefermenteerde drank net als wijn. Maar ook cacao, kazen en (sommige) worst horen bij de familie. We vertellen er alles over in dit artikel.

mei 02
Wereld Tonijn Dag: 4 gezonde en duurzame alternatieven voor tonijn

Word een tonijnvrij restaurant, en toon aan dat je begaan bent met de gezondheid van je gasten en de natuur. Er zijn tal van alternatieven voor tonijn.

dec 29
Zet een duurzaam gerecht op je menukaart. Weetjes en 6 uitdagingen

De Sustainable Restaurant Association spoort restaurants overal ter wereld aan om een duurzaam gerecht op hun menukaart te plaatsen.

jan 12
Dit zijn de eerste 10 groene sterren in de MICHELIN Gids Belux

Een eigen moestuin, werken met lokale boeren en streven naar een keuken zonder verspilling, zijn maar enkele initiatieven die stilaan gemeengoed worden. Een duurzame gastronomie is de toekomst en deze rolmodellen verdienen daarom alle lof volgens MICHELIN Gids en bekroonde dit jaar voor het eerst 10 chefs met een groene ster. We stellen je ze hier voor.

Geverifieerd door MonsterInsights