Horecabedrijven zijn de laatste jaren minder kieskeurig geworden bij het aanwerven van personeel vanwege verschillende factoren. We zetten ze hier op een rijtje.
Werken in de horecasector is wereldwijd een dynamische en veelzijdige baan waarbij gastvrijheid, klantgerichtheid en flexibiliteit centraal staan. Horecamedewerkers hebben de kans om te werken in diverse omgevingen, van restaurants en hotels tot bars, cafés en evenementenlocaties. Hier delen we de vijf meest gestelde vragen over werken in de horecasector wereldwijd.
Serveersters die wel een extra zakcentje kunnen gebruiken, doen er goed aan om de volgende keer rode kledingstukken uit hun kast te trekken. Die kleding levert ze namelijk meer fooi op, zo blijkt uit onderzoek.
Werken als ober is niet voor iedereen weggelegd. Je moet er een beetje gevoel voor hebben. En dingen voor opgeven ook. Want je werkt net als de koks bijvoorbeeld op tijden waarop al je vrienden leuke dingen aan het doen zijn. We hebben een lijstje samengesteld met een leuke GIF van tien momenten die echte obers wel zullen herkennen.
Wat kan je verwachten wanneer je in de horeca werkt? Welke jobs vallen eronder? En waar vind je een job?
Het mag dan al een gedurfde carrièrekeuze zijn, deze beroepen staan wel in de lijst met de 100 snelst groeiende beroepen van de toekomst.