Echte obers kennen deze 10 momenten allemaal

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.243 abonnees.

ober-obers-kelner-horeca-horecanieuws

Werken als ober is niet voor iedereen weggelegd. Je moet er een beetje gevoel voor hebben. En dingen voor opgeven ook. Want je werkt net als de koks bijvoorbeeld op tijden waarop al je vrienden leuke dingen aan het doen zijn. We hebben een lijstje samengesteld met telkens een leuke GIF van tien momenten die echte obers wel zullen herkennen.

Horecajobs

Als je het niet leuk vindt om ’s avonds of op feestdagen te werken, betekent het niet meteen dat je helemaal niet in de sector kan werken. Er zijn ook nog genoeg jobs waar je enkel overdag werkt.

10 herkenbare momenten

We hebben de meest herkenbare momenten verzameld die iedereen die in de horeca werkt of heeft gewerkt, en specifiek obers zullen herkennen.

Want wat houden we van toch van onze job in de horeca.

 

1- Voor de ober is er meestal geen tijd voor een complete maaltijd.

Dan maar een stukje vlees hier, een frietje daar en heel wat borrelnootjes. Tijdens een vrije dag neem je als ober ongetwijfeld wel even de tijd om met je gezin lekker te eten op tijd en stond.

ober Horeca Webzine

 

 

2- Je voeten krijgen het hard te verduren.

Een massage op het einde van de dag verdien je wel als ober. Tijdens een vrije dag of een weekje vakantie ga je ze zeker kunnen (laten) verwennen.

Echte obers kennen deze 10 momenten allemaal 1

 

 

3- Een sigaretje roken lukt je in 30 seconden.

Geef toe, het is toch wel heerlijk om een sigaret te kunnen roken zonder je te moeten haasten. En dit terwijl er wel patrons zijn die het graag zouden zien dat obers de sigaret afzweren.

Echte obers kennen deze 10 momenten allemaal 2

 

 

4- Je sluit de werkdag altijd af met één of meerdere drankjes.

Dit moet nu wel het lastigste zijn geweest tijdens de lockdown om niet met de collega’s één of meerdere drankjes te kunnen gaan drinken in je favoriete nightbar.

Echte obers kennen deze 10 momenten allemaal 3

 

 

5- Je hebt een goede neplach ontwikkeld.

Met domme grapjes van gasten leer je wel ‘lachen’. Misschien kan je oefenen met deze flauwe mopjes als het je nog niet zo goed lukt.

ober Horeca Webzine

 

 

6- Je staat uren te poetsen als het rustig is.

En wat verlang je toch dat de eerste gasten binnenkomen.  

Echte obers kennen deze 10 momenten allemaal 4

 

 

7- Het is opeens superdruk.

Na uren muisstil te zijn in de zaak kan het opeens zonder dat je het goed beseft superdruk zijn.

Echte obers kennen deze 10 momenten allemaal 5

 

 

8- Je hebt een hekel aan klagende gasten.

Heb je ook soms last van klagende gasten en steeds maar weerkerende klachten? Deze tips helpen je op de weg om er mee te leren omgaan. De tafel kan gerust blijven staan.

Echte obers kennen deze 10 momenten allemaal 6

 

 

9- Je hebt minimaal 1 keer in je leven drank over iemand gegooid.

Hoe goed je ook oplet, gebeurt het wel eens. En het is daarom nog niet altijd jouw fout. Wie durft te beweren dat het hem of haar nog nooit is overkomen? Vertel je meest onwaarschijnlijke of grappigste stoten in onze community.

Echte obers kennen deze 10 momenten allemaal 7

 

 

10- Je collega’s voelen net als familie.

Wat er ook gebeurt, hoe hard je elkaar soms de huid vol scheldt, als er iets gebeurt, dan zijn de collega’s er altijd om je te helpen. En dat wensen we van Horeca Webzine ook. Maak je lid van onze community op Facebook

Echte obers kennen deze 10 momenten allemaal 8

Deel dit blogartikel! 

Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!

Bron: SGXL

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights