De horeca is wereldwijd een van de grootste en meest diverse industrieën, met een cruciale rol in het toerisme, de economie en het culturele leven van vele landen. Hier bespreken we 7 belangrijke trends en uitdagingen in de horeca op mondiaal niveau.
Het installeren van een professionele keuken in een restaurant vereist zorgvuldige planning om ervoor te zorgen dat de keuken functioneel, efficiënt en veilig is. Hier zijn de 10 belangrijkste zaken waarop je moet letten bij het ontwerpen en installeren van een professionele keuken.
Hier zijn 20 van de meest gestelde vragen door horeca-ondernemers wereldwijd, die verschillende aspecten van het runnen van een restaurant, café, hotel of andere horecazaken. In dit artikel proberen we voor elk van de vragen een passend antwoord te formuleren.
Hier is een lijst van toonaangevende groenterestaurants in de 27 EU-landen, elk geselecteerd op basis van hun uitstekende reputatie en, waar mogelijk, bekroond met een Michelinster. Deze restaurants bieden een uitstekende eetervaring met een focus op vegetarische en veganistische gerechten in Europa.
Horecabedrijven zijn de laatste jaren minder kieskeurig geworden bij het aanwerven van personeel vanwege verschillende factoren. We zetten ze hier op een rijtje.
Dit zijn in 2024 de 10 meest bestelde gerechten op restaurant in elk Europees land. Ze geven een goed beeld van de diverse populaire culinaire tradities van Europa.
Het starten van een restaurant in een van de EU-landen vereist dat je rekening houdt met verschillende nationale vereisten en licenties. Hier is een overzicht van de belangrijkste voorwaarden per land, met specifieke details waar relevant.
Er zijn verschillende toonaangevende horecabeurzen in Europa waar professionals uit de sector samenkomen om de nieuwste trends, technologieën en producten te ontdekken. Hier zijn acht van de belangrijkste beurzen in Europa.
Genieten van een glas bier na het werk of op een terrasje met vrienden is voor veel mensen een ontspannende bezigheid. Voor enkele Nederlandse wetenschappers is dit glas bier en vooral de biergist wel een serieuze zaak. Bier kan er namelijk voor zorgen dat de CO2-uitstoot wordt verminderd.
Als één of meerdere medewerkers niet komen opdagen wegens ziekte, valt je dat als ondernemer bijzonder hard. Toch kan iedere uitbater het risico op het ziek worden van zijn team minimaliseren. Hieronder enkele veel gemaakte fouten en tips hoe je die kan voorkomen.