Vanaf 1 januari 2025 krijgen ongeveer 255.000 werknemers in de Nederlandse horeca een aanzienlijke loonsverhoging. Deze verhoging is onderdeel van de nieuwe CAO die is overeengekomen door de horecawerknemersorganisaties FNV Horeca en CNV Vakmensen samen met Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Deze CAO bevat meerdere belangrijke wijzigingen en verbeteringen gericht op zowel loon als arbeidsomstandigheden, bedoeld om de sector aantrekkelijker te maken en personeelstekorten aan te pakken.
Horecabedrijven zijn de laatste jaren minder kieskeurig geworden bij het aanwerven van personeel vanwege verschillende factoren. We zetten ze hier op een rijtje.
Werken in de horecasector is wereldwijd een dynamische en veelzijdige baan waarbij gastvrijheid, klantgerichtheid en flexibiliteit centraal staan. Horecamedewerkers hebben de kans om te werken in diverse omgevingen, van restaurants en hotels tot bars, cafés en evenementenlocaties. Hier delen we de vijf meest gestelde vragen over werken in de horecasector wereldwijd.