We zetten er steeds meer in op. Kwaliteitsvolle koffie. Maar koffie en de cocktail hebben elkaar nu gevonden. Producenten, bars en bartenders omarmen de koffiecocktail. Met of zonder alcohol.
De koffiegeneratie heeft volgens verschillende bronnen een significante impact op de horecasector. Hun voorkeuren en consumptiepatronen stimuleren de groei van koffiebars en gespecialiseerde horecagelegenheden, waarbij kwaliteit, beleving en duurzaamheid centraal staan. We zochten het even verder uit.
Voor Koffeologe Jeanne Gennar heeft koffie een ziel. Het beleven met alle zintuigen, het bezig zijn met een puur product als koffie is kunst op zich. Daarnaast vergt het een wetenschappelijke benadering om te kunnen werken met deze complexe materie. Maak kennis met Jeanne!
Andres Quintanilla is een gedreven koffieboer. Hij vertelde me dat hij regelmatig in zijn hangmat slaapt tussen de koffiestruiken, maar ook over de problematieken in de koffieplantages. Maar de samenwerking met Amarella creëert nieuwe kansen en meer collegialiteit onder de koffieboeren die hun problemen gezamenlijk aanpakken.
Van koffieliefhebber tot koffeoloog. We beginnen bij het begin. De oorsprong van de koffie, de variëteiten koffieplanten, het terroir, de verwerkingsmethode, het koffiebrandproces en het koffie zetten.
Ze dacht dat ze er nooit iets van zou begrijpen en toch. Daar gaat dit koffieverhaal over waarbij koffeologe Jeanne Gennar drie van die koffieboeren met een ziel aan je voor wil stellen. We laten haar aan het woord.