Jeanne Gennar of koffie met een ziel die geurt naar meer in 2021

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
koffie jeanne gennar horeca webzine (2)

Voor Koffeologe Jeanne Gennar heeft koffie een ziel. Het beleven met alle zintuigen, het bezig zijn met een puur product als koffie is kunst op zich. Daarnaast vergt het een wetenschappelijke benadering om te kunnen werken met deze complexe materie. Maak kennis met onze nieuwste Premium Partner die jullie gedurende twee jaar lang iedere maand zal onderdompelen in de wereld van koffie: het branden, zetten en natuurlijk het proeven ervan. Als abonnee maak je ook iedere maand kans op een uniek degustatiepakket t.w.v. €50. 

Jeanne Gennar

Jeanne is een geboren Limburgse, dan nog wel uit Noord-Limburg. “Noeste werkers, dat hebben ze gemeenschappelijk met de West-Vlamingen. Ook het no-nonsense wellicht. Gewoon opstaan en doordoen”, aldus Jeanne. 

Van opleiding is ze maatschappelijk werker, en na een ervaring als het beschilderen van bloempotten en zes jaar een eigen restaurant met haar zus in Bocholt, leerde ze iemand kennen in de koffiebranche. Ze werd zowat meteen Nationaal Coördinator van de SCAE België.

jeanne gennar partners

Koffie-carrière

In 2006 startte Jeanne Gennar dus als eerste Nationaal Coördinator van de Belgische Chapter SCAE (Speciality Coffee Association of Europe) en voorzitter van de vzw Belgian Coffee Education. Dat was het begin van haar koffie-carrière. 

Als barista mama, jurylid in nationale en internationale koffiewedstrijden, ontmoette ze veel gepassioneerden die net als zij de kwaliteit van koffie willen verbeteren en serveren aan de consument. 

Zo bracht ze in 2009, samen met haar team van baristi en sponsors, België op de koffiekaart met het winnen van verschillende titels. Zelf kreeg Jeanne Gennar de onderscheiding als ‘Best National Coördinator of the year 2009 for SCAE’.0

koffieschool jeanne gennar

Koffieschool 

Haar kennis en wetenschap vond Jeanne Gennar bij haar partner, Coffee Consulate in Mannheim uit Duitsland waar ze in 2008 de opleiding koffeologie volgde. Sindsdien verdiept ze zich in de wetenschap en de kunst van koffie. In haar koffieschool ‘Kofca-Academie’, gestart in 2009, leidt ze mensen op tot koffeoloog, koffie-connaisseur en barista.

Door de vergaande ontwikkeling van de verschillende opleidingen bij Coffee Consulate en het unieke partnerschap dat Jeanne Gennar aanging met hen, groeit de passie en de kennis steeds verder.

Partnerschappen

Naast haar opleidingscentrum, sloot ze in 2009 een partnerschap af met Weber-Packaging, uit Duitsland. In 2010 een partnerschap met Coffee Tech uit Israël en in 2011 werd ze partner van Amarella Trading uit Duitsland.

Op die manier kan het huidige bedrijf, ‘Jeanne Gennar, Coffee with a soul’, een brede waaier van opleiding, barsita- en educatiemateriaal, koffieverpakking, coffee-to-go-materiaal, koffie-hardware, groene bonen en gebrande bonen van hoogstaande kwaliteit aanbieden.

Via het partnerschap met Horeca Webzine zal Jeanne Gennar jullie iedere maand onderdompelen in de wereld van koffie, koffie branden en koffie zetten. En als abonnee maak je ook iedere maand kans op een degustatiepakket t.w.v. €50. 

c partner jeanne gennar koffie

Cursussen en consulting

Kofca-Academie dat staat voor Koffie-Café-Academie, is het opleiding- en trainingscentrum in koffie en de officiële partner voor Coffee Consulate in België en Nederland.

Kofca-Academie werkt met de verschillende programma’s ontwikkeld door Coffee Consulate en biedt daarnaast ook workshops op maat gemaakt voor jou. Tijdens deze workshops krijg je een diepgaande kennis over koffiebonen en het bereiden ervan.

Jeanne Gennar adviseert en begeleidt ook ondernemers in de koffiemarkt bij de opstart en/of uitbouw van hun koffiebedrijf of -project zoals bij de opstart van een koffiebar of espressobar, bij het aanbod en/of kwaliteitsverbetering van de koffie.

koffieworkshop jeanne gennar

Coffee with a soul

Jeanne Gennar biedt koffie aan van hoge kwaliteit. Ze heeft een geselecteerd aanbod ongebrande, groene (ruwe) bonen en brandt op kleinschalig niveau verschillende topklasse koffiebonen

Zeldzame variëteiten, uitzonderlijke kwaliteiten en single-lots worden aangeboden in samenwerking met haar partner-importeur van groene koffie Amarella Trading

jeanne gennar koffie hardware

Coffee Hardware en Packaging

Jeanne Gennar en haar partners, Weber-Packaging en Coffee Tech bieden hoogstaande technologische koffiebranders en alle accessoires inclusief verpakkingen voor het opstarten van een (kleinschalige) koffiebranderij.

jeanne gennar lief winkel koffie diest koken

Winkel

Vandaag dag op dag opende Jeanne met haar vriendin Lief de beleveniswinkel rond chocolade, koffie en thee. ‘Lief en Jeanne’ vind je in de Felix Moonstraat te Diest. 

Op zondag en maandag is de zaak gesloten en op andere dagen kan je er terecht van 9 tot 18 uur.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Gratis abonnement

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook tweewekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Nieuwe berichten