Categorie: Nieuws

Via Horeca Webzine, het interactief online horecamagazine, vind je alle laatste nieuws van en voor de horeca in de wereld. Heb je ook nieuws? Deel het in onze community.

okt 15
Aanwerving personeel: ondernemers minder kieskeurig sinds 2022

Horecabedrijven zijn de laatste jaren minder kieskeurig geworden bij het aanwerven van personeel vanwege verschillende factoren. We zetten ze hier op een rijtje.

okt 14
Fascinerende groei van birria in 2024 dankzij TikTok

De groei van birria in de Verenigde Staten is een fascinerend verhaal van culinaire evolutie en digitale invloed.

okt 12
Dit zijn de 10 meest bestelde gerechten in Europa

Dit zijn in 2024 de 10 meest bestelde gerechten op restaurant in elk Europees land. Ze geven een goed beeld van de diverse populaire culinaire tradities van Europa.

okt 10
Dit zijn de 8 nieuwe Groene Michelinsterren in Nederland

De uitreiking van de Nederlandse Michelinsterren 2024 vond plaats op 7 oktober tijdens de horecavakbeurs BBB in het MECC in Maastricht. Tijdens de ceremonie werden nieuwe Michelinsterren en Groene Michelinsterren bekendgemaakt. Hier geven we aandacht aan de 8 restaurants die een Groene Michelinster hebben ontvangen, inclusief informatie over de chefs en hun duurzame concepten.

okt 07
Horeca Webzine in 2025: meer synergie met en tussen de partners

Horeca Webzine zet in 2025 een ambitieuze stap naar de toekomst door meer synergie te creëren met en tussen de partners. Met de focus op versterkte samenwerking wil Horeca Webzine niet alleen een platform zijn voor wereldwijd horecanieuws en inspiratie, maar ook een brug slaan tussen horecaondernemers, bourgondische levensgenieters en toonaangevende spelers in de sector. Door gerichte partnerships, interactieve content en innovatieve initiatieven, wordt 2025 het jaar waarin de waarde van samenwerkingen naar een nieuw niveau wordt getild.

okt 05
Serveer ook een eitje meer op vrijdag 11 oktober

Wereld Ei Dag of Wereldeidag, jaarlijks gevierd op de tweede vrijdag van oktober is een internationale dag die in het leven is geroepen om het ei te eren als een van de meest voedzame en veelzijdige voedingsmiddelen ter wereld.

okt 04
GUIDE Michelin kiest weer voor Antwerpen in 2025

Afgelopen week liet GUIDE Michelin weten dat de uitreiking van de Michelinsterren voor België en Luxemburg in 2025 plaatsvindt op maandag 28 april in Antwerpen. De ceremonie wordt gehouden in "A Room with a ZOO", een iconische locatie in het hart van de stad. Antwerpen is voor de tweede keer de gaststad van dit prestigieuze evenement, wat de stad bevestigt als een toonaangevend culinair centrum in de Benelux-regio. Wij zochten naar aanleiding van deze aankondiging eens uit waar we de meeste Michelinsterren vinden in de wereld.

okt 04
Marokko wint WK Couscous 2024 in Sicilië

Marokko heeft de wereldtitel gewonnen tijdens het WK Couscous 2024, dat van 20 tot 29 september plaatsvond in San Vito Lo Capo, Sicilië. Het winnende duo bestond uit Hanae Chaoui, chef van het Marokkaanse restaurant La Medina, en Mourad Dakir, chef bij Maison Touareg in Milaan. Hun gerecht werd geprezen om de perfecte balans tussen traditionele smaken en innovatieve technieken, met ingrediënten die de authenticiteit van de Marokkaanse keuken weerspiegelen​.

okt 03
Hotelsector is wereldwijd sterk in beweging in 2024

Hier zijn enkele belangrijke ontwikkelingen in de hotelsector van de afgelopen maanden. Deze tonen aan dat de sector wereldwijd sterk in beweging is, met een focus op luxe uitbreidingen, duurzaamheid en de integratie van nieuwe technologieën.

okt 01
Dit zijn 50 weetjes en uitspraken van vrouwelijke topchefs

Hier zijn 50 weetjes, tips, innovaties, uitspraken, persoonlijke uitdagingen en overwinningen van vrouwelijke topchefs die de culinaire wereld hebben veroverd. Deze vrouwen hebben elk hun unieke stijl en visie op koken, en hun succesverhalen dienen als inspiratie voor iedereen die de culinaire wereld wil betreden.

Geverifieerd door MonsterInsights