Categorie: Nieuws

Via de website, nieuwsbrief en sociale media van Horeca Webzine, het interactief online horecamagazine, vind je alle laatste nieuws van en voor de horeca uit België en Nederland.

jul 07
Meer dan 100 leuke horecaterrassen in Vlaanderen

Sabine Hagedoren, Bram Verbruggen of Jacotte Brokken moeten maar op woensdag aankondigen dat de kans groot is dat de zon van de partij gaat zijn, en we zetten ons al in terras-modus voor het weekend. Of je nu verkoeling zoekt aan de kust of in de stad, Vlaanderen wordt ook deze zomer één groot terras. 

jul 07
Serveersters in het rood krijgen tot 26% meer fooi

Serveersters die wel een extra zakcentje kunnen gebruiken, doen er goed aan om de volgende keer rode kledingstukken uit hun kast te trekken. Die kleding levert ze namelijk meer fooi op, zo blijkt uit onderzoek.

jul 01
De finalisten van de wedstrijd ‘Eerste Kok van België 2024’ zijn bekend!

Op maandag 2 oktober 2023 vindt op de CERIA Campus in Brussel de finale plaats van de nationale meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België’. De leesjury van Club Prosper Montagné selecteerde op basis van een recept van opgevulde kwartel en zwezeriken vijf finalisten. Maak er kennis mee!

jun 28
Lady Chef of the Year 2023: drie Young Masters in de selectie

Het is zover, de Lady Chef of the year 2023 verkiezing gaat van start. Niet minder dan 3 Young Masters van The Mastercooks of Belgium zijn genomimeerd. Geef ze jouw steun!

jun 26
Euro-Toques Belgium voortaan met 3 voorzitters om te slagen in de missie

Euro-Toques Belgium - de Belgische tak van de Europese vereniging van professionele koks die zich willen inzetten voor het verdedigen van de kwaliteit en de smaak van voedingsproducten heeft voortaan drie voorzitters om te slagen in hun missie.

jun 22
Schartong uitgeroepen tot ‘Vis van het Jaar 2023’

VLAM heeft samen met de visserijsector voor de 35ste keer een Vis van het Jaar gekozen. De keuze valt op schartong, een nog ondergewaardeerde vissoort in ons land, die in de zomer- en herfstmaanden op zijn best is, en momenteel vooral geëxporteerd wordt. Schartong is een bijvangst van de Belgische tongvisserij.

jun 20
Zomerquiz 2023. Test je culinaire kennis

Volgde je in de afgelopen maanden dagelijks Horeca Webzine, ben je een culinaire techneut, een doorwinterde hobbykok of een bourgondische levensgenieter? Dan is de eindejaarsquiz van 2023 voor jou ongetwijfeld een fluitje van een cent.

jun 13
Zomeractie 2023: meerdere geschenken te winnen via onze Facebookgroep

Ook dit jaar organiseren we weer een zomeractie waarbij je als horeca-uitbater, hobbykok en levensgenieter meerdere geschenken van onze partners kan winnen. Zie hoe je je kansen kan vergroten en wat er te winnen valt.

mei 26
Hoe goed ken jij de Italiaanse keuken? Test je kennis met deze 10 vraagjes.

Eerder dit jaar lokte de uitspraak van Giuseppe Peppino veel polemiek uit. Daarom vandaag een kleine quiz omtrent de Italiaanse keuken. Benieuwd hoe goed jij die wel kent.

mei 09
Daarom Dry Aged rundvlees op restaurant; de 5 redenen

Sommige soorten rundvlees moeten eerst rijpen (besterven) voor consumptie om malser én smakelijker te worden.

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je van 14 januari tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Geverifieerd door MonsterInsights