Categorie: Geen onderdeel van een categorie

mrt 23
Ken jij de Nederlandse keuken? Test je kennis met deze 8-vragen-quiz

De gerechten in de Nederlandse keuken zijn vaak stevig en voedzaam, afgestemd op de overwegend fysieke werkzaamheden die de Nederlander in het verleden deed. En hoewel die gerechten per streek kunnen verschillen, zijn er een aantal typisch Nederlandse specialiteiten en ingrediënten. Ken je ze? Doe de quiz.

sep 26
Dit zijn de 7 zonden binnen de dienstverlening

Binnen de dienstverlening waar de horeca onder valt, worden negatieve gedragingen beschreven als ‘de zeven zonden van de dienstverlening’. Probeer deze zonden te allen tijde te vermijden!

mei 15
Sorbetijs van paprika en watermeloen: 2 recepten van onze partner

Paprika en watermeloen zijn groente en fruit van het jaar 2021. En naar aanleiding hiervan stuurde onze Premium Partner Chef’s Food Products twee unieke recepten voor sorbetijs. Benieuwd naar jullie feedback.

mei 12
Watermeloen is ‘Fruit van het Jaar 2021’

Elk jaar stelt We’re Smart een groente en een fruit gedurende een jaar centraal. Naast heel wat achtergrondinformatie over de producten belicht Frank Fol de culinaire mogelijkheden voor chefs en hobbykoks. In dit speciale Internationale jaar van Groenten en Fruit 2021 zetten we hier al iedere week een groente en/of fruit in de kijker, maar watermeloen is wel uitgeroepen tot Fruit van het Jaar. En jij als abonnee van Horeca Webzine maakt iedere dag deze week kans op een gesigneerd boek van Frank Fol.

mei 10
Paprika is ‘Groente van het Jaar 2021’

Elk jaar stelt We’re Smart een groente en een fruit gedurende een jaar centraal. Naast heel wat achtergrondinformatie over de producten belicht Frank Fol de culinaire mogelijkheden voor chefs en hobbykoks. In dit speciale Internationale jaar van Groenten en Fruit 2021 zetten we hier al iedere week een groente en/of fruit in de kijker, maar paprika […]

mei 10
We’re Smart Academy en ‘5 Radishes Chef Club’ gelanceerd

Topchefs van over de gehele wereld bundelen vanaf vandaag de krachten in de ‘We’re Smart Academy’. Ze delen er hun kennis over de gezonde, ecologische keuken in webinars, handleidingen, kookboeken en Clubhouse-sessies met andere chefs, voedingsbedrijven én consumenten. Tijdens de Week van Groenten en Fruit wordt ook de ‘5 Radishes Chef Club’, een exclusieve club voor de 79 beste groentenrestaurants ter wereld gelanceerd. En jij als abonnee van Horeca Webzine maakt iedere dag kans op een gesigneerd boek van de initiatiefnemer, Frank Fol.

mrt 10
Lukt het nog zonder Thermomix? Met deze 10 tips en recepten gaat het snel en gemakkelijk.

"Toch wel, maar als je makkelijker en sneller kan werken met de Thermomix, waarom niet?"

mrt 09
DCP bv: reeds meer dan 30 jaar technisch installateur en service provider

Met reeds meer dan 30 jaar ervaring als technisch installateur en service provider helpt DCP bv je met luchtzuivering, LED-verlichting en met het elektriciteitsnet in je onderneming te verbeteren. Reeds 30 jaar Reeds 30 jaar is Peter De Clercq – oprichter van DCP bv – technisch installateur en service provider, al was dat niet zo […]

mrt 08
Matcha, superfood onder de superfoods! Tips en 2 recepten

Matcha, vaak dé superfood onder de superfoods genoemd, is de groene poederthee die in Oost-Azië al eeuwen populair is. De groene thee wordt eerst in volle zon opgekweekt, om de laatste 3-4 weken de groei af te sluiten in de schaduw. Deze methode zorgt er onder andere voor dat de plant meer cafeïne, theanine en antioxidanten aanmaakt. De effectieve blaadjes worden hierop gescheiden van de nerven en steel, om dan tot een zeer fijn poeder te worden vermalen op een granietsteen. Eén kopje matcha bevat evenveel antioxidanten als 10 kopjes ‘normale’…

mrt 04
4 maart: Wereld Obesitas Dag. Restauranthouders kunnen nog veel leren over evenwichtige voeding

Wereldwijd wordt vanaf 2020 'Wereld Obesitas Dag' (World Obesity Day) op 4 maart gehouden. Een moment om eens te checken hoe het zit met de FOOD-barometer. Die leert ons bijvoorbeeld dat Belgische werknemers steeds meer belang hechten aan gezonde voeding, maar de Belgische restaurants zich niet bewust zijn van die groeiende vraag.

Geverifieerd door MonsterInsights