Ken jij de Nederlandse keuken? Test je kennis met deze 8-vragen-quiz

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Nederlandse keuken Horeca Webzine

De gerechten in de Nederlandse keuken zijn vaak stevig en voedzaam, afgestemd op de overwegend fysieke werkzaamheden die de Nederlander in het verleden deed. En hoewel die gerechten per streek kunnen verschillen, zijn er een aantal typisch Nederlandse specialiteiten en ingrediënten. Ken je ze? Doe de quiz.

Nederlandse keuken

Het is een voldongen feit dat de Nederlandse keuken internationaal nooit heeft uitgeblonken in creativiteit en vindingrijkheid, in tegenstelling tot de kookkunsten van andere buurlanden. En dat is vreemd want als handelsnatie kunnen Nederlandse koks zich door de eeuwen heen bedienen van alle spijzen, etenswaren en smaakmakers denkbaar.

Toch zijn eenvoud en soberheid van oudsher de hoofdingrediënten van de Hollandse kost en daarover is (en wordt) door velen in het buitenland geschamperd.

Boertige eetgewoonten

Reizigers die in de zeventiende en achttiende eeuw Nederland bezochten verbaasden zich over de vaak boertige eetgewoonten en het gebrek aan verfijning.

De hoofdregel was (en is?) dat voedsel vooral voedzaam, simpel en goedkoop moet zijn. Het Nederlandse credo “doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg” lijkt eeuwenlang een voorbeeld voor de Nederlandse kookkunst te zijn geweest.

Ken jij de Nederlandse keuken? Test je kennis met deze 8-vragen-quiz 22
Leerlingen van de Haagse Huishoodschool Laan van Meerdervoort in 1936.

Verfijnd sinds afgelopen eeuw

De afgelopen eeuw is de Nederlandse keuken verfijnd en staat die open voor invloeden van buitenaf. Aan het koloniale verleden zijn veel gerechten met een Indische of Surinaamse oorsprong ontleend.

En ook uit de Franse, Italiaanse, Griekse, Duitse en Spaanse keuken zijn gerechten en/of ingrediënten overgenomen.

Quiz

We weten allemaal wel dat Nederland gekend is voor zijn verfijnde oesters, overheerlijke mosselen, grote bollen kaas, bitterballen en kroketten. Maar er is meer. Antwoord de 8 vraagjes, en zie hoe goed je wel de Nederlandse keuken en culinaire specialiteiten kent. Je kan je resultaat delen in onze community.

0%

1. Wat zijn Hollandse Nieuwe?

Juist! Mis!

2. Wat is snert?

Juist! Mis!

3. Wat is Patat?

Juist! Mis!

4. Kip met oesters is…

Juist! Mis!

5. Wat is drop?

Juist! Mis!

6. Wat is een eierbal?

Juist! Mis!

7. Wat is een bolus?

Juist! Mis!

8. Wat is een snorrepotje?

Juist! Mis!

Hoe goed ken jij de Nederlandse keuken?
Gefeliciteerd, je kent de Nederlandse keuken heel goed!
Goed, een paar foutjes, maar je weet wel wat van de Nederlandse keuken.
Ohla, je gaat eens Nederland moeten gaan bezoeken!

Deel je resultaten:

Deel dit blogartikel! 

Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Gratis abonnement

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook tweewekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Nieuwe berichten