De keuze in de frituur tussen een frikandel, curryworst en een lange hamburger hangt vooral af van persoonlijke smaak, maar elk heeft zijn eigen kenmerken. Laten we dieper ingaan op de verschillen tussen frikandel, curryworst, en lange hamburger, zowel qua geschiedenis, bereiding als smaak.
De beste aardappelen voor het maken van frieten zijn die met een hoog zetmeelgehalte en een laag vochtgehalte, omdat deze knapperige frieten opleveren bij het bakken. Met onderstaande aardappelsoorten kan je de perfecte frieten maken; knapperig vanbuiten en zacht van binnen!
Week van de Steak-Friet wordt in 2024 gevierd van 4 tot 11 oktober. Deze jaarlijkse campagne, georganiseerd door VLAM, zet de Belgische culinaire klassieker steak-friet in de schijnwerpers. Het doel is om lokale producten te promoten, vooral rundvlees van eigen bodem, zoals Belgisch witblauw. We delen hier enkele tips.
De frietkotcultuur in België gaat een nieuw tijdperk in. Een van de modernste frietkoten in de wereld is voortaan te bewonderen op het Douaneplein in Mechelen. Daar openen Gerrit Lekeu van Frituur Put en zijn team volgende week donderdag 7 oktober een volledig nieuw kraam.