Omschrijving

De Thaïse keuken is ook in België erg populair. Met zijn verschillende smaken in één gerecht en het enthousiaste gebruik van grote hoeveelheden verse kruiden en pepertjes onderscheidt de Thaïse keuken zich van andere keukens. Thaïs koken is echt op reis gaan in de keuken!

Sasi

Chef Sasi is afkomstig van Khon Kaen, gelegen in het Noord-Oosten van Thailand. Zij leerde de knepen van het vak nog van haar familie. Samen met de familie runden zij een klein familiebedrijf. Eerst algemene voeding met vooral fruit, later ook een klein Thais restaurant. Daarom durven wij de term 'authentiek' gebruiken.

Authentieke Thaïse keuken

In veel Thaïse restaurants in Europa wordt er suiker toegevoegd aan de gerechten om het aan te passen aan de Westerse eetcultuur. Daardoor gaat er een groot stuk verloren van de originele smaken, en is iedereen die terugkeert uit vakantie van Thaïland goocheld als ze hier in Belgie eens terug in een Thaïs restaurant gaan eten. De smaken van de kleurrijke restaurantjes en eetbarretjes in Thailand zijn niet te vergelijken met wat men hier in vele restaurants voorschotelt.

In Sasi Thai Restaurant te Mechelen daarentegen zweren chef Sasi en haar keukenteam bij de originele gerechten bereid met de heerlijke Thaïse kruiden.

Niet altijd pikant

Het is een foute stelling om te zeggen dat de Thaïse keuken altijd pikant is. Een aantal gerechten zijn zeer zacht, andere zijn dan weer van nature uit pikant.

Sasi verduidelijkt dit op de menukaart met een rode peper. Maar dit is slechts een indicatie. Chef Sasi kan de graad van pikantheid aanpassen naar jouw smaak. Maar dat is dan ook het enigste wat ze wil aanpassen. De ingrediënten blijven altijd authentiek!

Thaïse Tafel

Leer de Thaïse kennen op een ongedwongen manier en reserveer een Thaïse Tafel. De chef kiest voor jou de gerechten.

 

Sociale Media

You May Also Be Interested In

Geverifieerd door MonsterInsights