Pizza Factory is het droomproject van profvoetballer Danijel Milicevic en zijn goede vriend Nicola Salerno in het centrum van Gent. Ze kiezen voor uitsluitend Italiaanse producten en een origineel concept. Het is de eerste pizzeria met een pizza-abonnement.
Niet zomaar nog een pizzeria
Na veel rondreizen en ideeën opdoen, was de tijd rijp voor vrienden Danijel Milicevic en Nicola Salerno om hun wilde droom te verwezenlijken. Begin deze maand openden ze hun eigen restaurant Pizza Factory in de Vlaanderenstraat. The Pizza Factory is een all-day-concept die doorlopend open is van 11 tot 23u. Met meer dan 40 jaar ervaring in de sector en know how als sommelier garanderen ze een uitstekende service. Danijel en Nicola willen zich onderscheiden van de concurrentie door hun unieke concept. “Anders dan andere pizzeria’s gaan wij uit van het all-day principe. Op elk moment van de dag kan je bij ons terecht voor een hapje en een drankje”, legt Nicola uit. De ervaren ondernemer was al het brein achter verschillende projecten. Zo staat ook restaurant Borsalino, eveneens in de Vlaanderenstraat, op zijn naam.
Beperkte kaart
De focus ligt bij Pizza Factory op Italiaanse producten. Zo gebruiken ze voor hun deegbodem 100% Italiaanse Petra-bloem. De menukaart houden ze bewust beperkt. Er staan slechts 12 pizza’s op de kaart. Wel hebben ze er aan gedacht om de gerechten voor iedereen open te stellen. Zo hebben ze ook lactosevrije mozzarella, glutenvrije deeg en halal-salami. Ook aan de gasten die liever geen pizza eten werd gedacht. Zo staan er verschillende zelfgemaakte focaccia’s en antipasto op de menukaart.
Pizza-abonnement
In de week richt Pizza Factory zich in de eerste plaats op studenten met verse pizza’s tegen een erg schappelijke prijs. Uniek is het maandabonnement, gericht op studenten. Voor €32 euro mogen ze gedurende de gehele maand 4 pizza’s naar keuze bestellen. Dit kan één pizza per week zijn, maar ze mogen ook op hetzelfde moment besteld worden. Om misbruik tegen te gaan wordt er gewerkt op naam en kan er maximum één kaart per maand wordt gekocht.
Takeaway
Er is uiteraard de mogelijkheid om de pizza’s en Italiaanse gerechten te bestellen om af te halen. Dat kan heel gemakkelijk online.
Apero-bar
In het weekend als de studenten vaak naar huis en profileert Pizza Factory zich als apero-bar voor een ander soort cliënteel. Op de kaart staat een uitgebreid aanbod Italiaanse wijnen op de kaart. De zaak heeft een capaciteit van 40 plaatsen binnen en buiten kunnen er nog eens 24 personen zitten.
Workshops
Het duo wil het concept van pizzeria ook verder uitbreiden en hun gasten een unieke ervaring laten beleven. Zo richtten ze workshopruimte in die kan ingehuurd worden voor feesten, evenementen of workshops. Onder onze leiding zullen de gasten dan zelf hun pizza’s kunnen maken.
Uitbreiden naar andere steden
De eigenaars zien het meteen groots en willen graag snel uitbreiden met hun concept. Pizza Factory is een naam die dat toelaat. Het pand is in Gent bewust klein gehouden om alles te kunnen uittesten. Bij een positieve evaluatie willen ze uitbreiden naar andere wijken in Gent of steden.