Frituur ‘t Brochetje in Emelgem (Izegem) gaat ervoor. Sandra en Kurt begonnen 22 jaar geleden hun eerste frietjes te bakken en volgden daarvoor speciaal de frietschool. Vandaag is frituur ’t Brochetje een heus begrip in het dorp en ver daarbuiten. Het is een succesverhaal in het kwadraat.
Beste Frituur van Vlaanderen 2018 en 2020
Eigenlijk zijn ze per toeval in de stiel beland. “We hadden beiden een bureaujob, maar we waren die beu. Het was tijd voor iets anders. Maar wat? We sloegen de regionale krant open op zoek naar iets wat over te nemen was. Een dagbladhandel, een groentewinkel,… Alles was mogelijk. En plots zagen we een frituur. We volgden een cursus frieten bakken en begonnen eraan”, kunnen we lezen in het Nieuwsblad na afloop van hun erkenning als Beste Frituur van Vlaanderen in 2018 en 2020.
Begrip in Emelgem en ver daarbuiten
Vandaag is frituur ’t Brochetje een heus begrip in Emelgem en ver daarbuiten. Het is een succesverhaal in het kwadraat. Het grote geheim? Aandacht voor klant en aardappel, dagelijks vers frietvet en de appetijtelijke specialiteiten.
Goudgele frieten en meer
In Frituur ’t Brochetje kan je smullen van overheerlijke goudgele frietjes, perfect krokant gebakken, vol van smaak, maar toch licht zodat je er kan blijven van eten. De klanten komen volgens Sandra en Kurt van heinde en verre om ook de heerlijke specialiteiten te proeven. Zo bijvoorbeeld het stoofvlees, de zachtste stukjes vlees en saus die goed doorsmaakt én vooral niet te veel gebonden met maïzena. Zo’n stoofvlees dat je thuis wilt eten. Of ze kiezen de Bicky waarvan het broodje net de juiste grilltijd heeft gehad, en waarvan de saus langs twee kanten zit.
Specialiteiten van het huis
Maar ze komen vooral voor de specialiteiten van het huis: de Fri-clette, een frietje met kaassaus, gandaham en nog wat geraspte Parmezaanse kaas erbovenop of de Patattekopburger en Patattekopkroketjes die worden gemaakt met het huisbier, en dat proef je. Je leest het goed, frituur ’t Brochetje is altijd een beetje feest en het wordt geapprecieerd.
Tweemaal Beste Frituur van Vlaanderen
Net als ieder jaar doorkruist de vakjury van het Nieuwsblad geheel Vlaanderen op zoek naar de beste frituur. Enkele kilo’s zwaarder geven ze dan hun verdict. Dit jaar bleek wat goed is, nog beter kan worden. Nadat frituur ’t Brochetje in Emelgem al in 2018 met de prijs ging lopen, deden ze dat dit jaar nog eens losjes over. Niet omdat ze net zo goed waren als vorige keer, wel omdat ze volgens de jury nog beter zijn geworden. De frietjes zijn nog altijd top, maar de winnaar blijft vernieuwen.