Bystrò Jamien is een stijlvolle business-bistro met een huiselijk en zakelijk kader waar je terecht kan voor een snelle en luchtige lunch. De naam werd ontleend aan de naam van de lievelingshond van oma Nelly. Jamien betekent vertrouwen, wat voor een zakendeal onmisbaar is. Bij mooi weer kan je er het aperitief of de koffie nemen in het stijlvolle salon op het terras. De vlotte bereikbaarheid naast de E40, dicht bij de E17 en de grote gratis parking zijn grote troeven om af te spreken met klanten.
Menukaart
Op de menukaart van Bystrò Jamien staan smaakvolle starters zoals artisanale kaaskroketten met oude Reypenaer en gefruite peterselie, artisanale garnaalkroketten met luchtige citroenmayonaise, burrata met kumato-tomaat afgewerkt met crème en olie van basilicum, zalm gemarineerd in Filliers-jenever en daikonslaatje, tataki van dunne lende “Limousin” en Aziatische noedelsalade met mayonaise van Japanse soja.
Als hoofdgerecht heb je in Bystrò Jamien de keuze uit gegrilde dunne lende van “Limousin” met gekonfijte sjalot, sucrine, pommes Pont-Neuf en kruidenboter, steak tartaar met verse handgesneden frietjes en een
seizoensslaatje, gebakken slibtongetjes meunière met verse handgesneden frietjes en een fris slaatje, salade Niçoise “old fashioned” met verse gegrilde tonijn en vegan curry met tzay en sobanoedels.
De chef van Bystrò Jamien kent ook zijn klassiekers. Zo tovert hij op de stijlvolle borden met evenveel plezier varkenswangetjes gestoofd in Liefmans Kriek vergezeld van een witloofsalade en verse handgesneden frietjes, gehaktballetjes zoals bij oma “Nelly” met aardappelpuree en vol-au-vent van polderkip met kastanjechampignons en kroketjes. En als er dan nog een gaatje over is, zoals oma Nelly zou hebben gezegd, kan je het vullen met een dame blanche vergezeld van verse chocoladesaus, een klassieke crème brulée, een île flottante of een tarte tatin met butterscotch-ijs.
Allergiën
Ben je allergisch of intolerant voor bepaalde producten? Meld het dan even bij de reservatie. De chef past zijn originele of klassieke gerechten met plezier aan, al kunnen de bereidingen dan wel licht wijzigen.