• Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Horeca en Food Jobs
    • Vacature toevoegen
    • Mijn vacatures
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Abonneer je gratis
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature
Horeca Webzine
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
Horeca Webzine
No Result
View All Result
Home mārie

Nieuw sinds 1 juli in Zwijnaarde: Bystrò Jamien, snel en luchtig lunchen

Horeca Webzine by Horeca Webzine
05/07/2020
in mārie, Bistro
1
Bystrò Jamien Horeca Webzine
170
SHARES
1.6k
VIEWS

Deze zomer is Bystrò Jamien in Zwijnaarde nog een lunchconcept van maandag tot en met vrijdag, maar vanaf eind augustus zal je in deze stijlvolle bistro ook op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond kunnen dineren. Maak kennis met het nieuwste lid van mārie. Als abonnee van Horeca Webzine maak je vier weken lang kans om er een etentje te winnen.

Bistro en bystrò

Informeel en laagdrempelig. Zo zou je een bistro – soms geschreven als bistrot – misschien het beste kunnen onderscheiden van een restaurant. Een bistro ligt eigenlijk een beetje tussen een restaurant en een café en beschikt over een bar. Andere termen voor bistro zijn: petit-restaurant, eetcafé of taverne.

De naam bistro komt oorspronkelijk uit Rusland. Het Russische woord ‘bystrò’ betekent namelijk ‘snel’. En Franse soldaten die na de Napoleontische oorlogen in 1815 terugkeerden uit Rusland, zouden het
concept met snelle gerechten voor het eerst hebben geïntroduceerd in Frankrijk. Daar waar tot dan alleen restaurants voor rijke burgers bestonden, werden de bistro’s eetgelegenheden voor ieders beurs.

Bystrò Jamien -stijlvolle business-bistro met een huiselijk en zakelijk kader
Stijlvolle business-bistro met een huiselijk en zakelijk kader

Bystrò Jamien

Bystrò Jamien is een stijlvolle business-bistro met een huiselijk en zakelijk kader waar je terecht kan voor een snelle en luchtige lunch. De naam werd ontleend aan de naam van de lievelingshond van oma Nelly die onlangs is overleden. Jamien – niet Yasmine, inside joke 😉 – betekent vertrouwen, wat voor een zakendeal onmisbaar is.

Bij mooi weer kan je er het aperitief of de koffie nemen in het stijlvolle salon op het terras.

Lees ook:

Een financieel plan maken doe je aan de hand van deze 4 stappen

Raw Food. Wat is het? Weetjes en meer dan 100 recepten.

De vlotte bereikbaarheid naast de E40, dicht bij de E17 en de grote gratis parking zijn grote troeven om af te spreken met klanten.

 Bij mooi weer kan je het aperitief of de koffie nemen in het stijlvolle salon op het terras van Bystrò Jamien.
Bij mooi weer kan je het aperitief of de koffie nemen in het stijlvolle salon op het terras van Bystrò Jamien.

Menukaart

Op de menukaart van Bystrò Jamien staan smaakvolle starters zoals artisanale kaaskroketten met oude Reypenaer en gefruite peterselie, artisanale garnaalkroketten met luchtige citroenmayonaise, burrata met
kumato-tomaat afgewerkt met crème en olie van basilicum, zalm gemarineerd in Filliers-jenever en daikonslaatje, tataki van dunne lende “Limousin” en Aziatische noedelsalade met mayonaise van Japanse soja.

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en maak wekelijks kans om een etentje te winnen in een leuke horecazaak.

Als hoofdgerecht heb je in Bystrò Jamien de keuze uit gegrilde dunne lende van “Limousin” met gekonfijte sjalot, sucrine, pommes Pont-Neuf en kruidenboter, steak tartaar met verse handgesneden frietjes en een
seizoensslaatje, gebakken slibtongetjes meunière met verse handgesneden frietjes en een fris slaatje, salade Niçoise “old fashioned” met verse gegrilde tonijn en vegan curry met tzay en sobanoedels.

Op de menukaart van Bystrò Jamien staan smaakvolle starters en hoofdgerechten voor de liefhebbers van een stukje vlees.
Op de menukaart van Bystrò Jamien staan smaakvolle starters en hoofdgerechten voor de liefhebbers van een stukje vlees.

De chef van Bystrò Jamien kent ook zijn klassiekers. Zo tovert hij op de stijlvolle borden met evenveel plezier varkenswangetjes gestoofd in Liefmans Kriek vergezeld van een witloofsalade en verse handgesneden frietjes, gehaktballetjes zoals bij oma “Nelly” met aardappelpuree en vol-au-vent van polderkip met kastanjechampignons en kroketjes.

En als er dan nog een gaatje over is, zoals oma Nelly zou hebben gezegd, kan je het vullen met een dame blanche vergezeld van verse chocoladesaus, een klassieke crème brulée, een île flottante of een tarte tatin met butterscotch-ijs.

Allergiën

Ben je allergisch of intolerant voor bepaalde producten? Meld het dan even bij de reservatie. De chef past zijn originele of klassieke gerechten met plezier aan, al kunnen de bereidingen dan wel licht wijzigen.

Uitnodiging voor abonnees

Bart en Niki, de eigenaars van Bystrò Jamien in de Rijvisschestraat 124 te Zwijnaarde werden met plezier lid van mārie, onze community van gezellige cafés, tavernes, tearooms, bistro’s, brasseries, restaurants, feestzalen, cateringbedrijven en hotels. 

Naar aanleiding van hun lidmaatschap nodigen ze in de komende weken vier abonnees van Horeca Webzine uit om kennis te maken met hun stijlvolle bistro. Abonneer je nu, en misschien win je komende zaterdag al een waardebon van €25 om te spenderen in Bystrò Jamien bij een ander lid van de community.

Reserveren

Een tafel voor een snelle lunch in Bystrò Jamien kan je online reserveren via de website, maar ook telefonisch op +32 9 396 60 70 of via mail.

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en maak wekelijks kans om een etentje te winnen in een leuke horecazaak.
Tags: bistrobystroconsumenthobbykokhorecamedewerkerleveranciermārierestaurantuitbaterzwijnaarde
Share170TweetShare
premium partner chef's food products (2)
premium partner pH-20
premium partner keurslager
miikitco partner horeca webzine (2)
premium partner pH-20
premium partner royal teas geluwe
premium partner weyn's honing
Previous Post

Horeca van over de gehele wereld post-covid in 19 alleszeggende beelden

Next Post

Wie volgt Sam Van Houcke op en wordt ‘De ster van de Belgische keuken 2020’?

Horeca Webzine

Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

Next Post
ster van de Belgische keuken Sam Van Houcke

Wie volgt Sam Van Houcke op en wordt 'De ster van de Belgische keuken 2020'?

Comments 1

  1. Claeys Nicole says:
    9 maanden ago

    Veel succes met de nieuwe zaak!

    Beantwoorden

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de Privacy Policy.

GRATIS ABONNEMENT

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

We hebben je gratis abonnement op Horeca Webzine ontvangen. Controleer nu nog even je inbox of spammap om je mailadres te bevestigen.

RECENTE BERICHTEN

leveranciers-plan-Horeca-Webzine-

Een financieel plan maken doe je aan de hand van deze 4 stappen

13/04/2021
Raw Food. Wat is het? Weetjes en meer dan 100 recepten.

Raw Food. Wat is het? Weetjes en meer dan 100 recepten.

13/04/2021
Klachten: zo ga je er mee om. 4 stappen en tips.

Klachten: zo ga je er mee om. 4 stappen en tips.

13/04/2021
kelners obers ober

Obers: deze 10 dingen mis je zeker in de lockdown

08/04/2021
horecaconcepten concept concepten

Consument kiest steeds meer voor eenvoudige horecaconcepten in 2021

06/04/2021

MEEST GELEZEN

  • Horeca Webzine online magazine open petitie uitbaters

    Teken de petitie, de horeca in België en Nederland moet weer open!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Wat is de dresscode in het Hof van Cleve van Peter Goossens?

    231 shares
    Share 231 Tweet 0
  • Meer dan 100 horecazaken met een leuk terras in Vlaanderen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Zowat 550 cateraars en feestzaaluitbaters zijn de ongelijkheid beu en stappen naar de rechter 

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Vlaamse cateraars en feestzaaluitbaters groeperen zich om hun rechten op te eisen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

  • Home
  • Statistieken website
  • Privacy Policy
  • Contact

© 2019 - Horeca Webzine

No Result
View All Result
  • Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Horeca en Food Jobs
    • Vacature toevoegen
    • Mijn vacatures
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Abonneer je gratis
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature

© 2019 - Horeca Webzine

Om jouw bezoek aan onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken wij cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig. Bezoek onze Privacy Policy.