Nieuw sinds 1 juli in Zwijnaarde: Bystrò Jamien, snel en luchtig lunchen

5/5
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Bystrò Jamien Horeca Webzine

Deze zomer is Bystrò Jamien in Zwijnaarde nog een lunchconcept van maandag tot en met vrijdag, maar vanaf eind augustus zal je in deze stijlvolle bistro ook op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond kunnen dineren. Maak kennis met het nieuwste lid van mārie. Als abonnee van Horeca Webzine maak je vier weken lang kans om er een etentje te winnen.

Bistro en bystrò

Informeel en laagdrempelig. Zo zou je een bistro – soms geschreven als bistrot – misschien het beste kunnen onderscheiden van een restaurant. Een bistro ligt eigenlijk een beetje tussen een restaurant en een café en beschikt over een bar. Andere termen voor bistro zijn: petit-restaurant, eetcafé of taverne.

De naam bistro komt oorspronkelijk uit Rusland. Het Russische woord ‘bystrò’ betekent namelijk ‘snel’. En Franse soldaten die na de Napoleontische oorlogen in 1815 terugkeerden uit Rusland, zouden het
concept met snelle gerechten voor het eerst hebben geïntroduceerd in Frankrijk. Daar waar tot dan alleen restaurants voor rijke burgers bestonden, werden de bistro’s eetgelegenheden voor ieders beurs.

Bystrò Jamien -stijlvolle business-bistro met een huiselijk en zakelijk kader
Stijlvolle business-bistro met een huiselijk en zakelijk kader

Bystrò Jamien

Bystrò Jamien is een stijlvolle business-bistro met een huiselijk en zakelijk kader waar je terecht kan voor een snelle en luchtige lunch. De naam werd ontleend aan de naam van de lievelingshond van oma Nelly die onlangs is overleden. Jamien – niet Yasmine, inside joke 😉 – betekent vertrouwen, wat voor een zakendeal onmisbaar is.

Bij mooi weer kan je er het aperitief of de koffie nemen in het stijlvolle salon op het terras.

De vlotte bereikbaarheid naast de E40, dicht bij de E17 en de grote gratis parking zijn grote troeven om af te spreken met klanten.

 Bij mooi weer kan je het aperitief of de koffie nemen in het stijlvolle salon op het terras van Bystrò Jamien.
Bij mooi weer kan je het aperitief of de koffie nemen in het stijlvolle salon op het terras van Bystrò Jamien.

Menukaart

Op de menukaart van Bystrò Jamien staan smaakvolle starters zoals artisanale kaaskroketten met oude Reypenaer en gefruite peterselie, artisanale garnaalkroketten met luchtige citroenmayonaise, burrata met
kumato-tomaat afgewerkt met crème en olie van basilicum, zalm gemarineerd in Filliers-jenever en daikonslaatje, tataki van dunne lende “Limousin” en Aziatische noedelsalade met mayonaise van Japanse soja.

Als hoofdgerecht heb je in Bystrò Jamien de keuze uit gegrilde dunne lende van “Limousin” met gekonfijte sjalot, sucrine, pommes Pont-Neuf en kruidenboter, steak tartaar met verse handgesneden frietjes en een
seizoensslaatje, gebakken slibtongetjes meunière met verse handgesneden frietjes en een fris slaatje, salade Niçoise “old fashioned” met verse gegrilde tonijn en vegan curry met tzay en sobanoedels.

Op de menukaart van Bystrò Jamien staan smaakvolle starters en hoofdgerechten voor de liefhebbers van een stukje vlees.
Op de menukaart van Bystrò Jamien staan smaakvolle starters en hoofdgerechten voor de liefhebbers van een stukje vlees.

De chef van Bystrò Jamien kent ook zijn klassiekers. Zo tovert hij op de stijlvolle borden met evenveel plezier varkenswangetjes gestoofd in Liefmans Kriek vergezeld van een witloofsalade en verse handgesneden frietjes, gehaktballetjes zoals bij oma “Nelly” met aardappelpuree en vol-au-vent van polderkip met kastanjechampignons en kroketjes.

En als er dan nog een gaatje over is, zoals oma Nelly zou hebben gezegd, kan je het vullen met een dame blanche vergezeld van verse chocoladesaus, een klassieke crème brulée, een île flottante of een tarte tatin met butterscotch-ijs.

Allergiën

Ben je allergisch of intolerant voor bepaalde producten? Meld het dan even bij de reservatie. De chef past zijn originele of klassieke gerechten met plezier aan, al kunnen de bereidingen dan wel licht wijzigen.

Uitnodiging voor abonnees

Bart en Niki, de eigenaars van Bystrò Jamien in de Rijvisschestraat 124 te Zwijnaarde werden met plezier lid van mārie, onze community van gezellige cafés, tavernes, tearooms, bistro’s, brasseries, restaurants, feestzalen, cateringbedrijven en hotels. 

Naar aanleiding van hun lidmaatschap nodigen ze in de komende weken vier abonnees van Horeca Webzine uit om kennis te maken met hun stijlvolle bistro. Abonneer je nu, en misschien win je komende zaterdag al een waardebon van €25 om te spenderen in Bystrò Jamien bij een ander lid van de community.

Reserveren

Een tafel voor een snelle lunch in Bystrò Jamien kan je online reserveren via de website, maar ook telefonisch op +32 9 396 60 70 of via mail.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Gratis abonnement

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Nieuwe berichten

Meest gelezen