Bedrijfsfeesten en kerstborrels worden de laatste tijd steeds vaker afgezegd, merken horecaondernemers. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zegt ‘een zorgelijke trend’ waar te nemen, zonder exacte aantallen te noemen, aldus Hart van Nederland.
Afmeldingen
De afmeldingen van bedrijven komen in aanloop naar de feestdagen en op het moment dat de besmettingscijfers weer snel oplopen.
Volgens KHN worden de borrels en partijen afgezegd vanwege de maatschappelijke gevoeligheid rond onder meer het coronatoegangsbewijs (CST) dat nodig is om de horeca binnen te komen.
MAAK KENNIS MET HEEL BETROUWBARE HORECALEVERANCIERS.
Ook je bedrijf in deze carrousel? KLIK HIER.
Veel gedoe om binnen te komen
Het coronatoegangsbewijs zorgt er ook nu al voor dat in sommige gevallen gasten wegblijven omdat ze een coronapas moeten kunnen tonen of omdat ze het te veel gedoe vinden, laat een woordvoerder van KHN ook nog weten. Ook al wordt de coronapas bij veel Nederlanders niet of nauwelijks gecontroleerd.
Volgens de woordvoerder van KHN komt het ook voor dat dat groepsreserveringen in restaurants of andere eetgelegenheden worden afgezegd omdat er bijvoorbeeld een of twee mensen niet mee kunnen.
Meer vacatures bekijken of ook een vacature zonder kosten toevoegen? KLIK HIER.
Gepaneerde dikke asperges met spekpoeder, bieslook, rode ui en sherrysaus
Asperges dienen voor het bereiden voldoende geschild te worden. Dit kan gedaan worden met een speciaal aspergemesje of met een...
Open ravioli met varkenstong, varkenspoot en mix van paddenstoelen
Varkenspoot en varkenstong zijn echt ouderwetse ambachtelijke stukken vlees die Francesca Sterckx heel graag verwerkt tot een gastronomische hoogstandjes. Ze is...
Goulash van rund
Goulash of goelasj is de Hongaarse nationale schotel en is een soep. De sterk ingedikte variant zoals dit recept is...
Verplichte sluitingstijd
De woordvoerder zegt verder dat bij horecaondernemers veel vragen binnenkomen over de mogelijkheden tijdens oud en nieuw, omdat de horeca vooralsnog om middernacht gesloten moet zijn.
MAAK KENNIS MET GEZELLIGE HORECAZAKEN EN CATERINGBEDRIJVEN.
Ook je horecazaak of cateringbedrijf in deze carrousel? KLIK HIER.
Sluitingstijd moet verdwijnen
Die verplichte sluitingstijd ziet KHN het liefst verdwijnen. Ruim een derde van de horecabedrijven ondervindt last van die maatregel en bij de zogenoemde natte horeca, zoals kroegen, is dat bijna 60 procent.
Een goed alternatief is wat de woordvoerder betreft om na middernacht de inloop te verbieden, zodat na die tijd geen nieuwe gasten de horecagelegenheid meer in mogen.
Waar haalde Abraham de mosterd ?
Waar mosterd in de eerste plaats natuurlijk een heerlijke smaak heeft, wordt het ook gebruikt vanwege de gezonde en zelfs...
Asperges, het witte goud dat 10 jaar op hetzelfde veld wordt geteeld
Horeca Webzine besteedt graag aandacht aan de basis van onze voeding met weetjes, kooktips en recepten van Frank Fol, The...
Met deze 10 tips maak je een perfecte menukaart op
Geloof het of niet, maar je menukaart is een niet te missen tool voor je restaurantmarketing.
Gastvrij NEE! zeggen doe je met deze 10 tips
Een NEE! is soms onvermijdelijk of gewoon noodzakelijk. Maar het duidelijk zeggen, zonder dat de klant het gevoel heeft dat...
MAAK KENNIS MET GERENOMMEERDE BEROEPSORGANISATIES EN CONSULTANTS
Je beroepsorganisatie of consultancybedrijf in deze carrousel? KLIK HIER.
Meer dan 40.000 positieve tests
In de afgelopen zeven dagen registreerde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 41.409 positieve tests. Dat is 56 procent meer dan in de week ervoor. Voor het eerst sinds 25 juli komt het weektotaal boven de 40.000 uit.
Gemiddeld zijn er in de afgelopen week 5.916 positieve tests per dag gemeld. Dat gemiddelde stijgt voor de 27ste dag op rij. Toen de stijging begin oktober startte, waren er gemiddeld zo’n 1.600 positieve tests per dag. Dat betekent dat het aantal nieuwe coronagevallen binnen een maand bijna is verviervoudigd.
Meer doden
Ook het aantal sterfgevallen stijgt. In de afgelopen dag kreeg het RIVM 17 meldingen dat een coronapatiënt aan de gevolgen van de besmetting was overleden. Dat wil niet zeggen dat al die mensen in de afgelopen dag zijn gestorven, maar uit de weekcijfers van dinsdag kwam naar voren dat vrijwel alle mensen in de afgelopen weken zijn overleden. Er zat maar een enkele melding van langer geleden tussen.
Op dinsdag meldde het RIVM twintig sterfgevallen door corona. Voor het eerst sinds begin juni zijn er twee dagen achter elkaar meer dan tien doden gemeld.
In de afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM 86 sterfgevallen, gemiddeld zo’n twaalf per dag. Dat is het hoogste niveau sinds 28 mei. LEES MEER…
Bron: Hart van Nederland