De Zenchef|Formitable group neemt het Nederlands-Belgisch online reserveringsplatform Resengo over. Deze aankondiging volgt nadat het Amsterdamse groeiplatform voor restaurants Formitable en de Parijse Zenchef eerder dit jaar hun krachten bundelden. De acquisitie van onze partner Resengo, ondersteund door leidend groeikapitaalbedrijf PSG equity, past als eerste grote stap volledig in de strategie om Europees marktleider in restauranttechnologie te worden.
Overname Resengo
Met de overname van Resengo, leidend in online reserveringen in België, voegt Zenchef|Formitable meer dan 3500, waaronder RIJKS in Amsterdam, The Jane in Antwerpen en alle Belgische driesterrenrestaurants, toe aan het platform. Daarmee is de groep direct het grootste restaurantplatform van Europa, met een aanbod van meer dan 15.000 restaurants.
“De overname van Resengo is een gamechanger”, zegt CEO van Zenchef|Formitable, Xavier Zeitoun.
“Met deze overname bevorderen we onze kernmissie om restaurants de verbinding met hun gasten te helpen verdiepen. Bovendien bouwen we met deze belangrijke stap, door middel van technologie, aan een veerkrachtige restaurantindustrie, die restauranthouders in staat stelt om commissie gebaseerde software van derden te weerstaan.”
Belgoo Beer
Vanille Madagascar
NOOR & NOOR
Jeanne Gennar, Coffee with a Soul
Chef & Knife
MAAK KENNIS MET HEEL BETROUWBARE HORECALEVERANCIERS.
Ook je bedrijf in deze carrousel? Word Premium Partner zonder kosten. KLIK HIER.
Sterk in de sector
Het huidige Resengo-team sluit zich aan bij de meer dan 200 werknemers van Zenchef|Formitable. Gezamenlijk bieden ze lokale expertise via kantoren in Parijs, Amsterdam, Antwerpen, Kopenhagen, Berlijn en Lissabon.
De groep zal alle klanten van Resengo, met hun beste in zijn klasse-restaurant-tech-platform en consumentenapp, aankomende tijd ondersteunen.
Zeitoun: “Al vele jaren bewonder ik hoe Dirk en het team van Resengo de restaurantindustrie in België en Nederland versterken. Samen staan we klaar om nog sterkere ondersteuning aan restauranthouders te bieden en betekenisvolle verbindingen voor gasten in heel Europa te creëren. Zo behouden we onze lokale expertise in de doelmarkten.”
Pompoenen: soorten, weetjes en 3 unieke recepten
Pompoenen zijn nauw verbonden met verschillende culturele gebruiken waar ze een symbool zijn van de herfst en oogstfeesten zoals Thanksgiving...
Een uitdagende quiz voor wijnkenners met 14 vragen
Hier is een uitdagende quiz voor wijnkenners met 14 vragen die verder gaat dan de basiskennis en verschillende aspecten van...
Starten van een restaurant in de 27 EU-landen
Het starten van een restaurant in een van de EU-landen vereist dat je rekening houdt met verschillende nationale vereisten en...
Een selectie van de 10 meest opvallende restaurantconcepten
Hier is een selectie van de 10 meest unieke en de meest opvallende restaurantconcepten wereldwijd, samen met een korte uitleg...
Negatieve recensies op platforms indammen met deze 10 tips
Negatieve recensies op platforms zoals Google of TripAdvisor kunnen een aanzienlijke impact hebben op de reputatie van een restaurant. Het...
Duurzame groei, zonder commissie
CEO van Resengo, Dirk Gypen heeft vertrouwen in de acquisitie: “Sinds de oprichting van Resengo, twee decenia geleden, helpen we restauranteigenaren bij het maximaliseren van hun bezettingsgraad en het verbeteren van de gastervaring in het gehele proces van ontdekking tot boeking en vervolgens de terugkomst.”
“Ons doel is dat onze restaurants profiteren van de kansen die voortvloeien uit het klantenbestand van Zenchef|Formitable en het verminderen van de afhankelijkheid van externe platforms. We zijn blij en vereerd dat we ons bij de groep kunnen aansluiten, omdat zij onze missie weerspiegelen.”
Dit zijn de 8 nieuwe Groene Michelinsterren in Nederland
De uitreiking van de Nederlandse Michelinsterren 2024 vond plaats op 7 oktober tijdens de horecavakbeurs BBB in het MECC in...
Horeca Webzine in 2025: meer synergie met en tussen de partners
Horeca Webzine zet in 2025 een ambitieuze stap naar de toekomst door meer synergie te creëren met en tussen de...
Serveer ook een eitje meer op vrijdag 11 oktober
Wereld Ei Dag of Wereldeidag, jaarlijks gevierd op de tweede vrijdag van oktober is een internationale dag die in het...
GUIDE Michelin kiest weer voor Antwerpen in 2025
Afgelopen week liet GUIDE Michelin weten dat de uitreiking van de Michelinsterren voor België en Luxemburg in 2025 plaatsvindt op...
Marokko wint WK Couscous 2024 in Sicilië
Marokko heeft de wereldtitel gewonnen tijdens het WK Couscous 2024, dat van 20 tot 29 september plaatsvond in San Vito...
Over Zenchef|Formitable
In januari 2023 fuseerden de Franse en Nederlandse leiders op het gebied van restaurantplatforms, Zenchef en Formitable, tot een Europese leider in de restauranttechnologie.
Met een gedeelde toewijding aan innovatie en service heeft dit krachtige partnerschap de beste expertise, inzichten in de sector en geavanceerde technologie samengebracht tot Zenchef|Formitable.
Meer dan 15.000 klanten
Samen streeft de groep, die nu meer dan 15.000 klanten in Europa bedient, naar een veerkrachtige restaurantbranche door restaurants en gasten dichter bij elkaar te brengen.
Met technologie die de klant aan tafel brengt, ontwikkelde ze een platform dat relatiebeheer met gasten mogelijk maakt en de gast ervaring verbetert. Zodat de cultuur van uiteten gaan, zonder commissies, kan floreren.
Deel dit blogartikel!
Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!
Bron: persberichten.com