Zenchef|Formitable neemt reserveringsplatform Resengo over

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.243 abonnees.

Zenchef Formitable resengo overname

De Zenchef|Formitable group neemt het Nederlands-Belgisch online reserveringsplatform Resengo over. Deze aankondiging volgt nadat het Amsterdamse groeiplatform voor restaurants Formitable en de Parijse Zenchef eerder dit jaar hun krachten bundelden. De acquisitie van onze partner Resengo, ondersteund door leidend groeikapitaalbedrijf PSG equity, past als eerste grote stap volledig in de strategie om Europees marktleider in restauranttechnologie te worden.

Overname Resengo

Met de overname van Resengo, leidend in online reserveringen in België, voegt Zenchef|Formitable meer dan 3500, waaronder RIJKS in Amsterdam, The Jane in Antwerpen en alle Belgische driesterrenrestaurants, toe aan het platform. Daarmee is de groep direct het grootste restaurantplatform van Europa, met een aanbod van meer dan 15.000 restaurants.

“De overname van Resengo is een gamechanger”, zegt CEO van Zenchef|Formitable, Xavier Zeitoun.

“Met deze overname bevorderen we onze kernmissie om restaurants de verbinding met hun gasten te helpen verdiepen. Bovendien bouwen we met deze belangrijke stap, door middel van technologie, aan een veerkrachtige restaurantindustrie, die restauranthouders in staat stelt om commissie gebaseerde software van derden te weerstaan.”

Sterk in de sector

Het huidige Resengo-team sluit zich aan bij de meer dan 200 werknemers van Zenchef|Formitable. Gezamenlijk bieden ze lokale expertise via kantoren in Parijs, Amsterdam, Antwerpen, Kopenhagen, Berlijn en Lissabon.

De groep zal alle klanten van Resengo, met hun beste in zijn klasse-restaurant-tech-platform en consumentenapp, aankomende tijd ondersteunen.

Zeitoun: “Al vele jaren bewonder ik hoe Dirk en het team van Resengo de restaurantindustrie in België en Nederland versterken. Samen staan we klaar om nog sterkere ondersteuning aan restauranthouders te bieden en betekenisvolle verbindingen voor gasten in heel Europa te creëren. Zo behouden we onze lokale expertise in de doelmarkten.”

Duurzame groei, zonder commissie

CEO van Resengo, Dirk Gypen heeft vertrouwen in de acquisitie: “Sinds de oprichting van Resengo, twee decenia geleden, helpen we restauranteigenaren bij het maximaliseren van hun bezettingsgraad en het verbeteren van de gastervaring in het gehele proces van ontdekking tot boeking en vervolgens de terugkomst.”

“Ons doel is dat onze restaurants profiteren van de kansen die voortvloeien uit het klantenbestand van Zenchef|Formitable en het verminderen van de afhankelijkheid van externe platforms. We zijn blij en vereerd dat we ons bij de groep kunnen aansluiten, omdat zij onze missie weerspiegelen.”

Over Zenchef|Formitable

In januari 2023 fuseerden de Franse en Nederlandse leiders op het gebied van restaurantplatforms, Zenchef en Formitable, tot een Europese leider in de restauranttechnologie.

Met een gedeelde toewijding aan innovatie en service heeft dit krachtige partnerschap de beste expertise, inzichten in de sector en geavanceerde technologie samengebracht tot Zenchef|Formitable.

Zenchef|Formitable Resengo

Meer dan 15.000 klanten

Samen streeft de groep, die nu meer dan 15.000 klanten in Europa bedient, naar een veerkrachtige restaurantbranche door restaurants en gasten dichter bij elkaar te brengen.

Met technologie die de klant aan tafel brengt, ontwikkelde ze een platform dat relatiebeheer met gasten mogelijk maakt en de gast ervaring verbetert. Zodat de cultuur van uiteten gaan, zonder commissies, kan floreren.

Deel dit blogartikel! 

Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!

Bron: persberichten.com

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights