Ook bij deze 3 Young Masters maak je kans op een Box Bon Moments

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.245 abonnees.

mastercooks of belgium young masters 12

 

Een geheel jaar stelt Horeca Webzine in een reeks van 40 artikels de leden en hun specialiteiten voor van ‘The Mastercooks of Belgium®’. The Young Masters© is de naam van de jongerenafdeling van de dynamische en prestigieuze culinaire vereniging van België. In dit artikel stellen we drie Young Masters voor bij wie je als abonnee kans maakt op een Box Bon Moments t.w.v. €100.

 

The Mastercooks of Belgium®

 

‘The Mastercooks of Belgium®’ is nog nooit zo dynamisch geweest!  De meest prestigieuze culinaire vereniging van Belgische meesterkoks kwam er in 1980 op initiatief van Pierre Romeyer, samen met o.a. Pierre Wijnants, Jacques Deluc en Roger Souvereyns, de peetvaders van de Belgische keuken. Het voorzitterschap werd na Romeyer gedragen door bekende topchefs en meesterkoks zoals Pierrot Fonteyne, Alain Deluc, Guy Van Cauteren, Robert Van Duuren en sinds mei 2012 wordt het gedragen door Frank Fol, De Groentekok.

 

‘The Mastercooks of Belgium®’ zijn dé ambassadeurs van het Belgisch culinair erfgoed. De leden – Mastercooks en Young Masters – toveren elke dag met de fantastische ingrediënten die ons land rijk zijn. Ze zijn het creatieve brein van de landelijke culinaire toekomst en bezorgen elke dag duizenden mensen een onvergetelijke smaakbeleving.

 

Young Masters

 

Naar aanleiding van het 40-jarig bestaan van de vereniging verschijnt in de loop van mei het Masterbook. In het boek komen onder meer interviews met de oprichters, de generatie voorzitters, de Belgische top 3 van meesterkoks en met enkele Young Masters. Op de cover staan alle voorzitters van de vereniging, met centraal Pierrot Fonteyne, die op 14 april 2020 jammerlijk is overleden aan COVID-19.

 

Naast de vele activiteiten heeft de vereniging van Belgische meesterkoks ook een eigen TV programma: Z Mastercooks.

 

Box Bon Moments

 

Millennials willen vandaag de dag niet nog meer spullen, maar zijn op zoek naar nieuwe (en unieke) ervaringen. Dit is in het voordeel uitgedraaid van de horeca, want de Belg eet meer dan ooit buitenshuis of laat thuis bezorgen. Daardoor kan je met een etentje als cadeau bij de Mastercooks of Young Masters niets fout doen.

 

De Box Bon Moments van The Mastercooks of Belgium® is daardoor dé ideale cadeaubon voor culinaire fijnproevers en andere bourgondische levensgenieters. Niet zomaar een ongepersonaliseerde zelfafgeprinte bon, maar een gestileerde geschenkverpakking met ingesloten de Mastercook Gids met alle zaken van de meesterkoks. Er zijn drie variaties: €50, €75 en €100.

 

Binnenkort een cadeau te doen? Klik hier, en bestel een Box Bon Moments. Het wordt je met post opgestuurd. De Mastercooks en Young Masters zorgen voor de rest.

 

Young Masters Box Bon Moments

Win een Box Bon Moments

 

Tussen juli 2020 en eind juni 2021 mag Horeca Webzine 10 Box Bon Moments verloten onder haar abonnees.

 

Als gratis abonnee van Horeca Webzine ontvang je elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inpirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

 

En zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je iedere maand kans om een Box Bons Moment ter waarde van €100 te winnen om te spenderen bij één van de meer dan 120 meesterkoks.

 

The Young Masters

 

The Young Masters© (TYM) is de naam van de jongerenafdeling van The Mastercooks of Belgium®. Het is geen nieuwe vereniging maar een creatief labo binnen de vereniging. The Young Masters© bestaat uit jonge Belgische chefs die nieuwe ideeën uitwerken om de Belgische keuken naar de toekomst toe nog sterker en aantrekkelijker te maken, zowel in België als in het buitenland.

 

The Young Masters zijn net als de andere meesterkoks fiere vakmannen en -vrouwen die alleen met topkwaliteit tevreden zijn, respect hebben voor hun team, producenten en leveranciers en hun gasten willen verwennen. Meesterkoks doen er ook alles aan om hun kennis over te dragen aan gemotiveerde medewerkers en de volgende generaties. Bekijk hier het charter van de meesterkoks. (PDF)

 

The Young Masters hebben dus heel wat gemeen. Deze week zijn de Young Masters Kevin Lejeune, Maxime Zimmer en Xavier Van Hecke aan de beurt.

 

Kevin Lejeune

12-kevin-lejeune-young-master

 

[ KAART ]

La Canne en Ville is al sinds 1983 een begrip in Brussel. Met Kevin Lejeune, die tien jaar lang de rechterhand was van David Martin in La Paix, waait er een frisse wind door de oude slagerij. Niet voor niets door Gault&Millau uitgeroepen tot ‘Ontdekking van het Jaar 2019’.

De Young Master volgde enkele jaren les aan de hotelschool van Namen, een leeropleiding keuken IFAPME en deed stages in La Claire Fontaine (Malonne) en L’Eveil des Sens (Montigny-Le-Tilleul).

La Canne en Ville is een op-en-top Brussels restaurant in de Kastelijnwijk. Het pand is een oude slagerij waarbij de originele elementen worden gekoesterd. De betegelde wanden geven de plek cachet. 

Zijn keuken omschrijft Young Master Kevin Lejeune als hedendaags met een heel persoonlijke stijl waarin zowel discrete klassieke toetsen als gedurfde combinaties te vinden zijn.

“Ik gebruik producten die zo veel als mogelijk afkomstig zijn van lokale leveranciers, vaak zijn dat ook biologische producten. Evenwicht tussen vis en vlees waarbij ik verwijs naar het verleden van de plaatselijke slagerij. Mijn persoonlijke inspiratie is enigszins beïnvloed door mijn beroemde mentor David Martin en dit voor de subtiele Japanse smaken en het gebruik van umami”, besluit Young Master Kevin Lejeune uit die je ook uitnodigt om abonnee te worden van Horeca Webzine om iedere maand tot eind juni 2021 kans te maken op een Box Bon Moments t.w.v. €100.

12-kevin-lejeune-young-master-horeca-webzine-team

Maxime Zimmer

12-maxime-zimmer-young-master

 

[ KAART ]

Maxime Zimmer is Young Master geworden omdat hij wil evolueren, maar ook van zichzelf wil geven en solidair wil zijn met de collega’s. Samen willen ze laten zien wat de nieuwe generatie jonge Belgische chefs-koks in hun mars hebben.

Young Master Maxime Zimmer deed zijn studies in de Hotelschool van Luik en liep stages in Hostellerie Saint-Roch (Comblain-la-Tour) en bij Georges Blanc (Vonnas – France). Vervolgens kon hij aan de slag bij Francis Dernouchamps in Hostellerie Saint-Roch en in La Vita è Bella (Tilff).

In 2011 opende Maxime Zimmer zijn restaurant ‘Un Max de Goût’ in Sprimont dat hij in oktober 2018 verhuisde naar Comblain-au-Pont. 

In 2019 werd hij uitgeroepen tot ‘Jonge chef van het jaar van Wallonië Gault&Millau’ en ontving hij de Delta d’Or Wallonië in Deltagids. 

Zijn keukenstijl omschrijft de Young Master als hedendaagse en gepersonaliseerde Franse keuken met enkele Aziatische toetsen, in de stijl van een Frans-Aziatische fusionkeuken.

“Ik werk uitsluitend met 3 ingrediënten op het bord, gebaseerd rond een hoofdingrediënt waarvoor ik veel respect heb. Zoals bijvoorbeeld Sint-Jakobsschelpen, de koningin van de producten. Ik vind de plantaardige wereld ook heel belangrijk. In mijn gerechten zijn altijd meer dan 70% groenten verwerkt die ik ook soms fermenteer”, legt Young Master Maxime Zimmer uit die je ook uitnodigt om abonnee te worden van Horeca Webzine om iedere maand tot eind juni 2021 kans te maken op een Box Bon Moments t.w.v. €100.

Xavier Van Hecke

12-xavier-van-hecke-young-master

 

[ KAART ]

Xavier Van Hecke is de rechterhand van Seppe Nobels in Graanmarkt 13 en daarmee roeren nu twee Young Masters in de potten van het Antwerpse restaurant Graanmarkt 13.

Young Master Xavier Van Hecke wilde al vrij snel naar de hotelschool, maar mijn vader hield het tegen. Hij vond het een hondenstiel. Maar na het derde jaar humaniora ging hij overstag: eerst drie jaar Spijker in Hoogstraten en dan een jaar Piva in Antwerpen.

Daarna is Xavier meteen beginnen werken in het toenmalige restaurant Matisse in Antwerpen. Hij werd er onder de vleugels genomen door Ivan Janssens, die wat later bekendheid kreeg als een van de eerste chefs die meedeed aan het tv-programma ‘Mijn Restaurant’. Ivan was zijn ‘drilmeester’. Bij hem heeft de Young Master hard leren werken en op niveau. 

Nadien heeft Xavier de opstart gedaan van Graanmarkt 13, maar dan bood Ivan Janssens hem opnieuw een baan aan als rechterhand in Condacum, en dat kon hij niet weigeren. Vervolgens werd hij chef in het Antwerpse restaurant Glens en werkte hij nog in verschillende zaken zoals Den Uil in Brasschaat, Villa Doria en Presence in Schoten en tot slot als medevennoot in De Zoute Zoen in Antwerpen. Tot Seppe Nobels hem een interessant voorstel deed. En nu werkt de Young Master al drie jaar in Graanmarkt 13.

Of de stap moeilijk was naar een keuken waar groenten het belangrijkste ingrediënt zijn antwoordt hij resoluut: “Absoluut niet. Groenten zijn veel uitdagender. Je kan alle bereidingswijzen van vlees en vis op groenten toepassen, maar de waaier is wel honderd keer groter. Neem nu ons huidige menu waarin we knolgroenten verwerken. Er zijn tientallen soorten knolgroenten en er komen er nog altijd bij, zowel nieuwe rassen als oude rassen die terug in zwang raken. Het is een ‘never ending story’.”

In Graanmarkt 13 kopen ze alle groenten bij “Ons Logisch Voedsel’ in Booischot, een jong bedrijfje dat biologisch en milieuvriendelijk teelt. 

“We volgen wat ze wekelijks oogsten en verwerken dat in onze gerechten. Meer seizoensgebonden kan niet. We houden ons niet bezig met groenten en kruiden die met het vliegtuig tot bij ons worden gebracht. Dat vinden we te duur en vooral niet duurzaam”, besluit Young Master Xavier Vanhecke die je ook uitnodigt om abonnee te worden van Horeca Webzine om iedere maand tot eind juni 2021 kans te maken op een Box Bon Moments t.w.v. €100. 

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights