Voor deze Young Masters is het product het belangrijkste

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.249 abonnees.

mastercooks of belgium 36 meesterkoks young masters box bon moments

Een geheel jaar stelt Horeca Webzine in een reeks van 40 artikels de leden en hun specialiteiten voor van ‘The Mastercooks of Belgium®’. The Young Masters© is de naam van de jongerenafdeling van de dynamische en prestigieuze culinaire vereniging van België. In dit artikel stellen we drie Young Masters voor bij wie je als abonnee kans maakt op een Box Bon Moments t.w.v. €100: Tom Vermeiren, Sam Van Houcke en Nicolas Wentein. 

 

The Mastercooks of Belgium®

‘The Mastercooks of Belgium®’ is nog nooit zo dynamisch geweest!  De meest prestigieuze culinaire vereniging van Belgische meesterkoks kwam er in 1980 op initiatief van Pierre Romeyer, samen met o.a. Pierre Wijnants, Jacques Deluc en Roger Souvereyns, de peetvaders van de Belgische keuken. 

Het voorzitterschap werd na Romeyer gedragen door bekende topchefs en meesterkoks zoals Pierrot Fonteyne, Alain Deluc, Guy Van Cauteren, Robert Van Duuren en van mei 2012 tot 2021 ook door Frank Fol, De Groentekok die de fakkel kortgeleden doorgaf aan Cédric Poncelet.

‘The Mastercooks of Belgium®’ zijn dé ambassadeurs van het Belgisch culinair erfgoed. Meesterkoks toveren elke dag met de fantastische ingrediënten die ons land rijk zijn. Ze zijn het creatieve brein van de landelijke culinaire toekomst en bezorgen elke dag duizenden mensen een onvergetelijke smaakbeleving.

Mastercooks

Naar aanleiding van het 40-jarig bestaan van de vereniging verscheen in mei 2020 het Masterbook. In het boek komen onder meer interviews met de oprichters, de generatie voorzitters, de Belgische top 3 van meesterkoks en met enkele Young Masters. Op de cover staan alle voorzitters van de vereniging, met Pierrot Fonteyne en Guy Van Cauteren die vorig jaar jammerlijk overleden zijn aan COVID-19. 

Naast de vele activiteiten heeft de vereniging van Belgische meesterkoks ook een eigen TV programma: Z Mastercooks.

Box Bon Moments

Millennials willen vandaag de dag niet nog meer spullen, maar zijn op zoek naar nieuwe (en unieke) ervaringen. Dit is in het voordeel uitgedraaid van de horeca, want de Belg eet meer dan ooit buitenshuis of laat thuis bezorgen. Daardoor kan je met een etentje als cadeau niets fout doen.

De Box Bon Moments van The Mastercooks of Belgium® is daardoor dé ideale cadeaubon voor culinaire fijnproevers en andere bourgondische levensgenieters. Niet zomaar een ongepersonaliseerde zelfafgeprinte bon, maar een gestileerde geschenkverpakking met ingesloten de Mastercook Gids met alle zaken van de meesterkoks. Er zijn drie variaties: €50, €75 en €100.

Binnenkort een cadeau te doen? Klik hier, en bestel een Box Bon Moments. Het wordt je met post opgestuurd. De meesterkoks zorgen voor de rest.

Voor deze Young Masters is het product het belangrijkste 1

Win een Box Bon Moments

Tussen juli 2020 en eind juni 2021 mag Horeca Webzine 10 Box Bon Moments verloten onder haar abonnees.

Als gratis abonnee van Horeca Webzine ontvang je elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inpirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

En zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je iedere maand kans om een Box Bons Moment ter waarde van €100 te winnen die men kan spenderen bij één van de meer dan 120 meesterkoks.

The Young Masters

The Young Masters© (TYM) is de naam van de jongerenafdeling van The Mastercooks of Belgium®. Het is geen nieuwe vereniging maar een creatief labo binnen de vereniging. The Young Masters© bestaat uit jonge Belgische chefs die nieuwe ideeën uitwerken om de Belgische keuken naar de toekomst toe nog sterker en aantrekkelijker te maken, zowel in België als in het buitenland.

The Young Masters zijn net als de andere meesterkoks fiere vakmannen en -vrouwen die alleen met topkwaliteit tevreden zijn, respect hebben voor hun team, producenten en leveranciers en hun gasten willen verwennen. Meesterkoks doen er ook alles aan om hun kennis over te dragen aan gemotiveerde medewerkers en de volgende generaties. 

Bekijk hier het charter van de meesterkoks. (PDF)

Tom Vermeire

36-tom-vermeiren-young-master

Tom Vermeiren behoort tot de nieuwe lichting Young Masters. Hij is een adept van Wouter Vander Vieren en werkte met hem samen in Clandestino en vervolgens in Likoké, het restaurant van Piet Huysentruyt in het Franse Les Vans.

In 2016 opende hij zijn eigen restaurant Wilford T in Temse, waar ook het kunstplatform Wilford X is gevestigd.

Hoe hij kok geworden is, vertelt de Young Master: “Het is het klassieke verhaal van de paplepel. Mijn moeder kon erg goed koken en ik was altijd bij haar in de keuken te vinden.”

“Vooral op woensdag als ik van school kwam, was ze cakes of profiterolles aan het bakken, of smoutebollen en beignets. Dat was keigezellig, omdat ik dan van het rauwe cakedeeg kon likken.”

“Mijn moeder kookte ook regelmatig voor haar goede vrienden en dan ging ik mee op verplaatsing. Zo is mijn belangstelling voor de keuken blijven groeien.”

“Mijn vader vroeg me om toch een middelbare opleiding te volgen, maar het eerste jaar was geen succes. Meteen daarna ben ik naar hotelschool Spermalie in Brugge gegaan.” 

Lees het volledige verhaal van Young Master Tom Vermeiren die je ook uitnodigt om abonnee te worden van Horeca Webzine om iedere maand tot eind juni 2022 kans te maken op een Box Bon Moments.

Wilford-T-tom-vermeiren-mastercook

Sam Van Houcke

young master sam van houcke

Young Master Sam Van Houcke heeft zich in korte tijd in de kijker gewerkt bij de Mastercooks.

Hij won niet alleen twee keer de Ster van de Belgische Keuken, hij mocht de Mastercooks ook vertegenwoordigen in de finale van de Global Chef Challenge in Sint-Petersburg. 

Op zijn palmares prijken ook titels zoals ‘Eerste kok van België’ (2013), San Pellegrino Young Talent 2015-2016, Viskok van het jaar 2017 en een gouden medialle op de Europese finale van de Global Chef Chalenge in Rimini (2019), plus nog vele andere.

Sinds de lente van 2019 vinden we hem in zijn nieuwe restaurant Maste in Gent waar hij ‘Belgisch’ kookt met een Scandinavische tint. Puur, met respect voor het product. “Maste is 100% onze stijl”, zegt hij erover.

Lees het volledige verhaal van Young Master Sam Van Houcke die je ook uitnodigt om abonnee te worden van Horeca Webzine om iedere maand tot eind juni 2022 kans te maken op een Box Bon Moments.

Voor deze Young Masters is het product het belangrijkste 2

Nicolas Wentein

Voor deze Young Masters is het product het belangrijkste 3

Young Master Nicolas Weintein is de chef van AIRRepublic, de brasserie van Sergio Herman in de jachthaven van Cadzand.

Nicolas werkte eerder met Wout Bru (Chez Bru in Eygalières) en Hendrik Dierendonck (Carcasse, St. Idesbald). In AIRRepublic kan hij zijn liefde voor ‘seafood’ volop uitleven .

Zijn keuken is heel puur en niet geforceerd, met de focus op het product. Een stukje vis van topkwaliteit, eenvoudig gegrild met een perfecte saus erbij. De smaak primeert!

En in AIRRepublic kan hij zijn liefde voor het lekkerste uit de zee volop uitleven. De focus ligt dan ook op vis, schaal- en schelpdieren. Veel van de gerechten die er worden geserveerd, stonden ooit bij Sergio’s vader in Oud Sluis op de kaart, zoals zijn beroemde vissoep en ook gemarineerde mosselen, oesters met champagnesaus en kraakverse langoustines.

“Kweekvis of tonijn uit Japan staat er helemaal niet op kaart. We hebben in de Noordzee de beste vis rondzwemmen. Het is dus niet nodig om vis van de andere kant van de wereld te laten overkomen”, vertelt Nicolas.

Lees het volledige verhaal van Young Master Nicolas Wentein die je ook uitnodigt om abonnee te worden van Horeca Webzine om iedere maand tot eind juni 2022 kans te maken op een Box Bon Moments.

36-nicolas-wentein-young-master-vis

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights