Deze 3 Young Masters hebben elk hun eigen stijl

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.139 abonnees.

mastercooks of belgium 28 meesterkoks box bon moments Young Masters

Een geheel jaar stelt Horeca Webzine in een reeks van 40 artikels de leden en hun specialiteiten voor van ‘The Mastercooks of Belgium®’. The Young Masters© is de naam van de jongerenafdeling van de dynamische en prestigieuze culinaire vereniging van België. In dit artikel stellen we drie Young Masters voor bij wie je als abonnee kans maakt op een Box Bon Moments t.w.v. €100: Steven Jacobs, Nicolas Tournay en Gino Lemmens. Ze hebben alledrie hun eigen stijl.

 

The Mastercooks of Belgium®

‘The Mastercooks of Belgium®’ is nog nooit zo dynamisch geweest!  De meest prestigieuze culinaire vereniging van Belgische meesterkoks kwam er in 1980 op initiatief van Pierre Romeyer, samen met o.a. Pierre Wijnants, Jacques Deluc en Roger Souvereyns, de peetvaders van de Belgische keuken. Het voorzitterschap werd na Romeyer gedragen door bekende topchefs en meesterkoks zoals Pierrot Fonteyne, Alain Deluc, Guy Van Cauteren, Robert Van Duuren en sinds mei 2012 wordt het gedragen door Frank Fol, De Groentekok.

‘The Mastercooks of Belgium®’ zijn dé ambassadeurs van het Belgisch culinair erfgoed. Meesterkoks toveren elke dag met de fantastische ingrediënten die ons land rijk zijn. Ze zijn het creatieve brein van de landelijke culinaire toekomst en bezorgen elke dag duizenden mensen een onvergetelijke smaakbeleving.

Mastercooks

Naar aanleiding van het 40-jarig bestaan van de vereniging verscheen in mei 2020 het Masterbook. In het boek komen onder meer interviews met de oprichters, de generatie voorzitters, de Belgische top 3 van meesterkoks en met enkele Young Masters. Op de cover staan alle voorzitters van de vereniging, met Pierrot Fonteyne en Guy Van Cauteren die vorig jaar jammerlijk overleden zijn aan COVID-19. 

Naast de vele activiteiten heeft de vereniging van Belgische meesterkoks ook een eigen TV programma: Z Mastercooks.

Box Bon Moments

Millennials willen vandaag de dag niet nog meer spullen, maar zijn op zoek naar nieuwe (en unieke) ervaringen. Dit is in het voordeel uitgedraaid van de horeca, want de Belg eet meer dan ooit buitenshuis of laat thuis bezorgen. Daardoor kan je met een etentje als cadeau niets fout doen.

De Box Bon Moments van The Mastercooks of Belgium® is daardoor dé ideale cadeaubon voor culinaire fijnproevers en andere bourgondische levensgenieters. Niet zomaar een ongepersonaliseerde zelfafgeprinte bon, maar een gestileerde geschenkverpakking met ingesloten de Mastercook Gids met alle zaken van de meesterkoks. Er zijn drie variaties: €50, €75 en €100.

Binnenkort een cadeau te doen? Klik hier, en bestel een Box Bon Moments. Het wordt je met post opgestuurd. De meesterkoks zorgen voor de rest.

Deze 3 Young Masters hebben elk hun eigen stijl 1

Win een Box Bon Moments

Tussen juli 2020 en eind juni 2021 mag Horeca Webzine 10 Box Bon Moments verloten onder haar abonnees.

Als gratis abonnee van Horeca Webzine ontvang je elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inpirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

En zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je iedere maand kans om een Box Bons Moment ter waarde van €100 te winnen die men kan spenderen bij één van de meer dan 120 meesterkoks.

The Young Masters

The Young Masters© (TYM) is de naam van de jongerenafdeling van The Mastercooks of Belgium®. Het is geen nieuwe vereniging maar een creatief labo binnen de vereniging. The Young Masters© bestaat uit jonge Belgische chefs die nieuwe ideeën uitwerken om de Belgische keuken naar de toekomst toe nog sterker en aantrekkelijker te maken, zowel in België als in het buitenland.

The Young Masters zijn net als de andere meesterkoks fiere vakmannen en -vrouwen die alleen met topkwaliteit tevreden zijn, respect hebben voor hun team, producenten en leveranciers en hun gasten willen verwennen. Meesterkoks doen er ook alles aan om hun kennis over te dragen aan gemotiveerde medewerkers en de volgende generaties. 

Bekijk hier het charter van de meesterkoks. (PDF)

Stefan Jacobs

Stefan Jacobs Young Masters

Na zijn opleiding aan de hotelschool van Namen in 2006, stages en vijf jaar werken in Frankrijk en Brussel opende Young Master Stefan Jacobs in 2011 Va-Doux-Vent in Ukkel. Op zijn 23ste hebaalde hij zijn eerste Michelinster. Het avontuur in Va-Doux-Vent duurde vier jaar.

Daarna volgden verschillende en vluchtige projecten zoals bij Bertinchamps (2 jaar), ‘Autrement’ in Namen, ‘Chez Marie’ in Brussel en Château de Bioul. Elke zaak had haar eigenheid. 

Het huidige project Hors-Champs is een samenwerking met zijn partner Aurélie. “Dit project is een universum rond gastronomie dat ze al heel lang hadden. Ze wilden dat het duurzaam was, in overeenstemming met de manier waarop ze naar de dingen keken. Ze hebben er vanaf het begin over nagedacht. Het is dus echt teamwork.  

Hun visie bij Hors-Champs is om een ruimte te creëren waar gastronomie belangrijk is, maar dat niet alleen. Gastronomie dichter bij de consument brengen, betekent ook dat je boter, brood, zelfgemaakte bereidingen en tuinbouwproducten van vrienden kunt verkopen. 

“Het doel van een restaurant de dag van vandaag is ook om mensen uit te nodigen om thuis te koken met de mooie producten die we in onze regio’s vinden. Maar we hebben ook genoeg ruimte om evenementen te organiseren waar veel mensen terecht kunnen. We willen hier verschillende koks samenbrengen in een vriendelijke, open en ontspannen sfeer. We hebben veel ideeën die we geleidelijk gaan invoeren”, vertelt Young Master Stefan Jacobs die je ook uitnodigt om abonnee te worden van Horeca Webzine om iedere maand tot eind juni 2021 kans te maken op een Box Bon Moments. 

 “We werken in de tegenovergestelde richting van vroeger: we kijken wat onze moestuin en onze regionale leveranciers te bieden hebben en baseren daar onze kaart op. Die duurzame visie vind je ook in onze werking, zoals plasticfolie vervangen door een ecologisch alternatief.”

Dit jaar ontving Young Master Stefan Jacobs een groene ster in de MICHELIN gids Belux.

Nicolas Tournay

Deze 3 Young Masters hebben elk hun eigen stijl 2

De keuken van Young Master Nicolas Tournay is een creatieve keuken voornamelijk op basis van de producten van lokale ambachtslui uit Wallonië. 

Hij probeert zich te concentreren op mooie producten. De groenten komen uit de regio, maar bijvoorbeeld voor vlees, als hij hier niet iets bijzonders of echt goeds vind, kan hij dit product buiten de regio gaan zoeken. Zoals bijvoorbeeld een parelhoen uit Bourgondië. En als hij teleurgesteld is in de producten of de leverancier, dan zal hij niet aarzelen om ze te wijzigen.

 “Blijven evolueren in mijn keuken en in het werk dat we met zijn allen in Mont-à-Gourmet doen.  En ik hoop ook op een zo breed mogelijke erkenning van het werk dat ik doe. Ik weet wat er nodig is om ons restaurant te laten groeien en daar zet ik me elke dag 100 procent voor in.“, vertelt de Young Master die je ook uitnodigt om abonnee te worden van Horeca Webzine om iedere maand tot eind juni 2021 kans te maken op een Box Bon Moments.

Deze 3 Young Masters hebben elk hun eigen stijl 3

Hij behaalde in de titel van ‘Eerste kok van België 2020’ (Wedstrijd Prosper Montagné) en de prijs van de beste smaak in ‘Vis’ van de Coupe du Monde des Traiteurs tijdens de ‘International Catering Cup de Lyon 2019’.

Gino Lemmens

 
Gino Lemmens Young Master

Young Master Gino Lemmes kookt graag op gevoel. Hij vertrekt vanuit verse, kwaliteitsvolle ingrediënten en laat vervolgens zijn creativiteit erop los. Dit resulteert in pure keuken waarin de smaak primeert. Rechttoe rechtaan, ontdaan van alle franjes. Eerlijk, echt, net zoals hijzelf.

Zijn keuken is persoonlijk. Soms gebaseerd op een recente ervaring, soms op een jeugdsentiment. Vaak is het inspiratie van de dag of zelfs van het moment. Ook je persoonlijkheid laat hij op zijn eigen culinaire manier spreken.

De Young Master heeft bewust voor een menuconcept gekozen. Op deze manier kan hij zijn gasten kwaliteit bieden die bovendien betaalbaar is.

Young Master Gino komt graag bij je aan tafel vertellen wat hij in huis heeft en wat hij ermee kan maken. Laat je begeleiden of laat je verrassen, de keuze is aan jou. Ook nu met de afhaalgerechte.

Het wijnverhaal is in Les Années Folles een weerspiegeling van het keukenverhaal geworden. In zijn restaurant geen ellenlange lijst met vaste waarden, wel enkele klassiekers naast de suggesties die regelmatig veranderen. Daarnaast is er een ruime selectie aan wijnen per glas.

Wegens de verplichte sluiting bieden wij momenteel enkel take away aan. Klik hier om het menu te bekijken.

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights