• Horeca Webzine
  • Adverteren
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
      • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Gratis abonnement
  • Kaarten
    • Community mārie
    • The Mastercooks of Belgium 1980-2020
    • Partners Horeca Webzine
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Statistieken website
    • Vacature
Horeca Webzine
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
Horeca Webzine
No Result
View All Result
Home Nieuws

Vind de bloemkool – groente van het jaar 2020 – en win een ‘Box Bon Moments’ van ‘The Mastercooks of Belgium®’

Horeca Webzine by Horeca Webzine
14/06/2020
in Nieuws, The Mastercooks of Belgium
0
Vind de bloemkool – groente van het jaar 2020 – en win een ‘Box Bon Moments’ van ‘The Mastercooks of Belgium®’
115
SHARES
1.4k
VIEWS

Van 4 tot 10 mei 2020 gaat weer ‘De Week van groenten en fruit©‘ door. Doel van de actie dit jaar is de bloemkool en pompelmoes in de spotlights te zetten. Leer hier vandaag alvast meer over de groente van het jaar, vind die in het rooster en maak kans op een ‘Box Bon Moments’ van ‘The Mastercooks of Belgium®’ ter waarde van €100.

Bloemkool, groente van het jaar 2020

Bloemkool is een hele populaire groente. En met reden: deze eetbare bloem is niet alleen erg smakelijk maar ook nog eens bijzonder gezond. Bovendien is bloemkool erg veelzijdig in de keuken. Het is een groente die op veel verschillende manieren kan worden bereid en die ook bij veel gerechten past. Zo past deze mooie groente niet enkel uitstekend bij de smaken van de Westerse keuken, maar is het ook een veelgebruikt ingrediënt in exotische schotels zoals Indiase curry’s.

bloemkool, groente van het jaar
Klik op de foto voor meer info

Bloemkool is, zoals de naam al zegt, de eetbare bloem van een koolsoort. Het heeft een vrij zachte, licht nootachtige smaak, die zich bij een te lange kooktijd ontwikkelt tot een uitgesproken, tamelijk onaangename koolsmaak. Er zijn enkele verschillende varianten, die echter in voedingswaarde amper uiteenlopen, zoals we hieronder bespreken.

Soorten bloemkool

Hoewel de witte variant veruit het meest bekend is, komt bloemkool in nog een aantal kleuren. Zo is er groene bloemkool (de puntige variant noemt men romanesco of torentjesbloemkool. Ook kom je soms gele, oranje, rode of zelfs paarse varianten tegen, zoals op de afbeelding hieronder. Weliswaar zien die er anders uit, maar de bereidingswijze en de smaak zijn niet belangrijk anders dan die van de standaard witte soort.

gekleurde bloemkool, nog gezonder
Foto: groentegroente.nl

Wel is de voedingswaarde licht verschillend. De gele, oranje, rode en paarse kleuren worden namelijk veroorzaakt door antioxidanten. Je zou dus kunnen stellen dat ze nog een beetje gezonder zijn dan de witte soort.

Lees ook:

Deze 3 mastercooks hebben een gepassioneerd parcours

Wie is Viki Geunes, kersverse driesterrenchef in MICHELIN Gids 2021?

Tip: gekleurde bloemkolen verliezen na het koken meestal hun kleur. Door ze bijvoorbeeld te roosteren, te wokken of rauw te eten is dat (vrijwel) geheel te voorkomen.

Erg gezonde groente

Bloemkool is een erg gezonde groente met een hoge voedingswaarde. Het is een prima bron van voedingsvezel, maar bevat zeer weinig calorieën. Ook is deze koolsoort rijk aan diverse belangrijke antioxidanten en vitamines. Zo is het een uitstekende bron van vitamine C en een goede bron van foliumzuur. Verder bevat het ruime hoeveelheden sporenelementen, waaronder met name kalium.

Koken

Als je de bloemkool in zijn geheel kookt, zet die dan met de stronk naar beneden in de pan. In 8 à 10 minuten is de groente gaar. Maar als je zekerheid wilt, prik er dan een vork in om te testen. Blijven de dikste stukken van de kool gemakkelijk aan de vork hangen, dan kan je die beetgaar opdienen.

Kook je liever kleinere bloemkoolroosjes en de stam, dan mag je een kortere kooktijd aanhouden. In 5 tot 8 minuten kook je de roosjes gaar. Net als bij de gehele groente, kan je testen of de bloemkoolroosjes gaar zijn door er met een vork in te prikken. Doe dit bij de dikkere roosjes. Ook hier is het zo dat als de roosjes gemakkelijk aan de vork blijven hangen dat de bloemkool klaar is om opgediend te worden.

Bekijk nog meer tips, 12 bereidingswijzen en recepten.

Vind de bloemkool

Vind de bloemkool - groente van het jaar 2020 - in het rooster en maak kans op een kadobon van 'The Mastercooks of Belgium'

EINDE WINACTIE

De loting uit de 971 juiste inzendingen werd uitgevoerd onder toezicht van gerechtsdeurwaarder Zemouri op zondag 12 april 2020 om 12u. Uit alle juiste antwoorden werd één winnaar online geloot. Hij/zij wint een ‘Box Bons Moments’ van ‘The Mastercooks of Belgium®’, een gestileerde geschenkverpakking met ingesloten de Mastercook Gids ter waarde van €100.

Klik hier om te weten wie gewonnen heeft.

The Mastercooks of Belgium®

‘The Mastercooks of Belgium®’ zijn dé ambassadeurs van het Belgisch culinair erfgoed. Zij toveren elke dag met de fantastische ingrediënten die ons land rijk zijn. Zij zijn het creatieve brein van de landelijke culinaire toekomst en bezorgen elke dag duizenden mensen een onvergetelijke smaakbeleving. Maak kennis met de leden.

Vind de bloemkool - groente van het jaar 2020 - in het rooster en maak kans op een kadobon van 'The Mastercooks of Belgium'

‘The Young Masters©’ is een creatief labo binnen de Mastercooks of Belgium®. Deze culinaire jongerengroep bestaat uit 22 Belgische chefs die nieuwe ideeën uitwerken om de Belgische keuken naar de toekomst toe nog sterker en aantrekkelijker te maken, zowel in België als in het buitenland.


Heb jij ook interessant nieuws, tips, weetjes, een inspirerend verhaal of een aanbieding? Stuur ons de link!


Bronnen: We’re Smart, GroenteGroente.nl, The Mastercooks of Belgium®

Tags: bloemkoolgroentemastercooksspel
Share115TweetShare
Previous Post

Tips om je publiek (ook online) aan het lachen te brengen. 25 culinaire mopjes als bonus

Next Post

Horeca tijdens de coronacrisis: nieuwsoverzicht Vlaanderen en Nederland. Hilarische video als bonus

Horeca Webzine

Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

Next Post
Horeca tijdens de coronacrisis: nieuwsoverzicht  Vlaanderen en Nederland. Hilarische video als bonus

Horeca tijdens de coronacrisis: nieuwsoverzicht Vlaanderen en Nederland. Hilarische video als bonus

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de Privacy Policy.

GRATIS ABONNEMENT

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken zoals een gastro mārie bon, een Box Bon Moments of De Grote Groentebijbel met niet minder dan 120 recepten van Frank Fol.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

We hebben je gratis abonnement op Horeca Webzine ontvangen. Controleer nu nog even je inbox of spammap om je mailadres te bevestigen.

RECENTE BERICHTEN

week van het konijn cover horeca webzine

Week van het konijn 2021. Weetjes en inspirerende recepten

19/01/2021
italiaanse keuken horeca webzine (1)

Hoe goed ken jij de Italiaanse keuken? Test je kennis met deze 10 vraagjes.

18/01/2021
mastercooks of belgium 23 meesterkoks box bon moments

Deze 3 mastercooks hebben een gepassioneerd parcours

16/01/2021
IYFV 2 knolselder groenten en fruit frank fol

#IYFV2021: knolselder, van selinon tot chips

14/01/2021
Michelinsterren: deze 8 feiten moet je weten

Michelinsterren: deze 8 feiten moet je weten

14/01/2021

MEEST GELEZEN

  • Horeca Webzine premium partners copy (2)

    Teken de petitie, de horeca in België en Nederland moet weer open!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Wat is de dresscode in het Hof van Cleve van Peter Goossens?

    231 shares
    Share 231 Tweet 0
  • Meer dan 100 horecazaken met een leuk terras in Vlaanderen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Zowat 550 cateraars en feestzaaluitbaters zijn de ongelijkheid beu en stappen naar de rechter 

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Vlaamse cateraars en feestzaaluitbaters groeperen zich om hun rechten op te eisen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

  • Home
  • Statistieken website
  • Privacy Policy
  • Contact

© 2019 - Horeca Webzine

No Result
View All Result
  • Horeca Webzine
  • Adverteren
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
      • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Gratis abonnement
  • Kaarten
    • Community mārie
    • The Mastercooks of Belgium 1980-2020
    • Partners Horeca Webzine
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Statistieken website
    • Vacature

© 2019 - Horeca Webzine

Om jouw bezoek aan onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken wij cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig. Bezoek onze Privacy Policy.