Categorie: Wijnen in de kijker

Bespreking van uitzonderlijke wijnen door befaamde sommeliers en wijnhandelaren.

okt 30
Deze 3 wijnen van ‘druivengoochelaar’ Tomàs Cusiné moet je proeven

Iets meer dan 6 jaar geleden kondigde Steven Herteleer voor het eerst de wijnen van Tomàs Cusiné aan in zijn wijnhandel. Toen was hij al behoorlijk onder de indruk, maar Tomàs heeft niet bepaald stil gezeten. Hij is inmiddels actief in maar liefst drie verschillende Spaanse wijnregio’s en heeft belangen in 4 wijndomeinen. Vandaag lichten we drie wijnen uit van deze ‘druivengoochelaar’. Als abonnee van Horeca Webzine geniet je bovendien van een uitzonderlijke aanbieding.

okt 28
Bart Rogiers vertelt over zijn oude liefde: Cantine Dei

Bart Rogiers is steeds op zoek om het gamma van Châteaux Vini te verruimen met een gevarieerd en representatief aanbod Italiaanse wijnen van domeinen die aan zijn strenge en kwalitatieve eisen voldoen. Dankzij zijn netwerk van journalisten, wijnbloggers, sommeliers en uiteraard ook producenten dat hij heeft opgebouwd, kon hij doorheen de jaren al fantastische ontdekkingen […]

feb 21
Château Puech-Haut en 1 km Barrik’Art

Vandaag neemt Steven Herteleer van Wijnhandel Van den Bossche ons mee naar Château Puech-Haut, één van de mooiste wijnhuizen in de Languedoc gelegen tussen de oevers van de Middellandse Zee en de uitlopers van de Cevennen. De wijnen van Château Puech-Haut zijn allemaal doordrenkt van geschiedenis en voorzien van een unieke identiteit met een sterk karakter. Ongetwijfeld de meest verfijnde uit de nieuwe wereld van Frankrijk.

feb 08
Op wijnreis naar het domein Poggio al Tesoro met Bart Rogiers

Deze maand neemt Bart Rogiers van Châteaux Vini ons mee naar Bolgheri, aan de Toscaanse kust om er kennis te maken met Marilisa Allegrini, de drijvende kracht achter het wijndomein Poggio al Tesoro – nog een oude liefde van Bart? – en zes mooie wijnen voor ieder moment, waaronder een heel uitzonderlijke dessertwijn als verbluffend geschenk voor Valentijn.

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Geverifieerd door MonsterInsights