Wij willen weer feesten! Jullie toch ook nog in 2020?

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.055 abonnees.

Terwijl al heel wat andere sectoren weer werken op een aanvaardbaar post-covid-niveau, hebben cateraars en feestzaaluitbaters nog steeds geen enkel perspectief om feesten in te plannen. Onder impuls van Ilse Delaere is een werkgroep aan de slag om daar verandering in te brengen en roept alle collega’s op om lid te worden van de Facebookgroep ‘Catering & Feestzalen’.

Catering & Feestzalen

Catering & Feestzalen – de Facebookgroep die beheerd wordt door Horeca Webzine – groepeert al meer dan 540 geverifieerde Vlaamse cateraars en feestzaaluitbaters. Ze kunnen er sparren met de collega’s en er antwoorden vinden op hun vragen.

“Tot hoeveel personen mogen er weer feesten worden aanvaard?”, was één van de vragen die er het vaakst in voorkwam de afgelopen maanden. Wat het moet gezegd, als men weer met kleine bubbels op restaurant kan gegaan worden en koffietafels na een begrafenis tot 50 personen weer kunnen,  mogen feesten voor andere gelegenheden niet meer dan met 10, zowel thuis als in een feestzaal.

Onder impuls van Ilse Delaere (Cook & Style, Wommelgem) is in de community een werkgroep ontstaan met een aantal collega’s van alle provincies die al enkele weken overleggen met diverse instanties om hun sector uit de penibele situatie te helpen. Horeca Webzine steunt de sector door de belangrijkste updates te groeperen en de communicatie met de leden vlot te laten verlopen.  

Wij willen weer feesten!
Enkele leden van de werkgroep: Ben Van Hoof (Saillart Catering), Yves Van Dijck (Salons Magnus) en Ilse Delaere (Cook & Style)

Opgemerkt in de pers

Naar aanleiding van het aanschrijven van de lokale en nationale pers begin deze week,  werden de noodkreten van de sector van cateraars en feestzaaluitbaters al aanhoord.  

Op 2 september schreef De Morgen in haar kolommen: “Cateraars zien omzet verdampen met 97 procent. De nood is zo hoog bij alle cateraars en uitbaters van feestzalen in Vlaanderen dat ze zich verzameld hebben in een werkgroep. Die telt intussen al 550 leden. Het omzetverlies dit jaar loopt op tot 97 procent, zo bleek uit een eerste interne bevraging.” Lees het volledige artikel

Op 3 september schreef ATV op haar website: “De cateringsector trekt aan de alarmbel. Want nog altijd ligt die zo goed als volledig plat. Want grote feesten en recepties, die mogen nog altijd niet georganiseerd worden. Veel cateraars krijgen zo goed als geen inkomsten. En dus zien ze financieel zwarte sneeuw. De sector vraagt dan ook dringend om steun van de overheid.” Bekijk de video met het interview.

Naar aanleiding van een interview met Radio 2 Antwerpen dat op 3 september in de  vroege morgen werd uitgezonden, schreef vtr NWS in haar kolommen: “Enkele feestzaaluitbaters en cateraars hebben zich verenigd om steun te vragen omdat ze economisch zwaar getroffen worden door de coronacrisis. Op initiatief van enkele Antwerpse cateraars is er daarom een werkgroep opgericht die onder andere pleit om te mogen sluiten met financiële steun en om het systeem van economische werkloosheid te verlengen tot en met volgend jaar.” Lees het volledige artikel.

Ook een artikel schrijven? 

Wens ook jij een artikel wijden aan de penibele situatie waarin cateraars en feestzaaluitbaters zich nu bevinden? Neem dan contact voor de contactgegevens van de regionale persverantwoordelijken. 
 
horecaleveranciers Horeca Webzine

Wij willen weer feesten

Onder impuls van Marije Laureys (Feestzaal Den Hof, Zelzate) ontwikkelde Horeca Webzine met de inspraak van nog enkele andere dames uit de groep gisteren het kader Wij willen weer feesten! om te plaatsen op de profielfoto van Facebook. Ook werd de hashtag #wijwillenweerfeesten in het leven geroepen.

De cateraars en feestzaaluitbaters willen hiermee op een fijne manier aandacht vragen voor de sector. Al zes maanden mogen ze geen feesten plannen en in tegenstelling tot hun collega’s restaurant- en café-uitbaters kunnen ze niet rekenen op dezelfde overheidsondersteuning. En het ergste is dat ze totaal geen perspectief hebben op het inplannen van feesten voor hun klanten. Volgende maand, november, december 2020 of volgend jaar? 

Wij willen weer feesten! kan gelezen worden als ‘Wij (cateraars en feestzaaluitbaters) willen weer feesten kunnen inplannen, als ‘Wij (klanten) willen weer feesten organiseren’. 

Isabelle van Steenberge (Hof van Nassau, Zottegem): Leuke sticker! Mensen reageren erheel positief en goedlachs op! Een mooie representatie voor onze prachtige sector! Het positivisme mag ook eens overheersen boven het drama dat boven ons hoofd hangt. We zijn een sector met eeuwig enthousiasme, veel veerkracht, tonnen creativiteit, … en het is leuk wanneer de klanten dit ondanks deze moeilijke tijden toch nog mogen ervaren! Het geeft zin om te feesten en te plannen.”

#wijwillenweerfeesten

Ook een kader toegevoegd aan je profielfoto? Stuur ons die via redactie@horecawebzine.be als je wilt dat wij die ook publiceren op onze Wall. 

Voeg ook een kader toe aan je profielfoto

Een kader toevoegen aan je profielfoto doe je zo:
2- Selecteer het kader in het menu of zoek naar het kader door ‘Wij willen weer feesten’ in de zoekbalk te tikken.
3- Klik op ‘Als profielfoto gebruiken’ om je foto op te slaan. 
4- Toegevoegd? Stuur ons die via redactie@horecawebzine.be als je wilt dat wij je foto ook publiceren op onze Wall. 

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights