Bij deze 3 West-Vlaamse Mastercooks kan je Meals@Home bestellen

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Bij deze 3 West-Vlaamse Mastercooks kan je Meals@Home bestellen 1

 

Een geheel jaar stelt Horeca Webzine in een reeks van 40 artikels de leden en hun specialiteiten voor van ‘The Mastercooks of Belgium®’, de dynamische en prestigieuze culinaire vereniging van België. In dit artikel stellen we drie West-Vlaamse Meesterkoks voor waar je Meals@Home kan bestellen en als abonnee van Horeca Webzine een Bon Box Moments winnen: Dirkjan Decock, Angelo Rosseel en Kim Verhasselt.

The Mastercooks of Belgium®

‘The Mastercooks of Belgium®’ is nog nooit zo dynamisch geweest!  De meest prestigieuze culinaire vereniging van Belgische meesterkoks kwam er in 1980 op initiatief van Pierre Romeyer, samen met o.a. Pierre Wijnants, Jacques Deluc en Roger Souvereyns, de peetvaders van de Belgische keuken. Het voorzitterschap werd na Romeyer gedragen door bekende topchefs en meesterkoks zoals Pierrot Fonteyne, Alain Deluc, Guy Van Cauteren, Robert Van Duuren en sinds mei 2012 wordt het gedragen door Frank Fol, De Groentekok.

‘The Mastercooks of Belgium®’ zijn dé ambassadeurs van het Belgisch culinair erfgoed. Meesterkoks toveren elke dag met de fantastische ingrediënten die ons land rijk zijn. Ze zijn het creatieve brein van de landelijke culinaire toekomst en bezorgen elke dag duizenden mensen een onvergetelijke smaakbeleving.

 

Mastercooks

 

Naar aanleiding van het 40-jarig bestaan van de vereniging verschijnt in de loop van mei het Masterbook. In het boek komen onder meer interviews met de oprichters, de generatie voorzitters, de Belgische top 3 van meesterkoks en met enkele Young Masters. Op de cover staan alle voorzitters van de vereniging, met centraal Pierrot Fonteyne, die op 14 april 2020 jammerlijk is overleden aan COVID-19.

 

Naast de vele activiteiten heeft de vereniging van Belgische meesterkoks ook een eigen TV programma: Z Mastercooks.

 

Box Bon Moments

 

Millennials willen vandaag de dag niet nog meer spullen, maar zijn op zoek naar nieuwe (en unieke) ervaringen. Dit is in het voordeel uitgedraaid van de horeca, want de Belg eet meer dan ooit buitenshuis of laat thuis bezorgen. Daardoor kan je met een etentje als cadeau niets fout doen.

 

De Box Bon Moments van The Mastercooks of Belgium® is daardoor dé ideale cadeaubon voor culinaire fijnproevers en andere bourgondische levensgenieters. Niet zomaar een ongepersonaliseerde zelfafgeprinte bon, maar een gestileerde geschenkverpakking met ingesloten de Mastercook Gids met alle zaken van de meesterkoks. Er zijn drie variaties: €50, €75 en €100.

 

Binnenkort een cadeau te doen? Klik hier, en bestel een Box Bon Moments. Het wordt je met post opgestuurd. De meesterkoks zorgen voor de rest.

 

Bij deze 3 West-Vlaamse Mastercooks kan je Meals@Home bestellen 2

Win een Box Bon Moments

 

Tussen juli 2020 en eind juni 2021 mag Horeca Webzine 10 Box Bon Moments verloten onder haar abonnees.

 

Als gratis abonnee van Horeca Webzine ontvang je elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inpirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

 

En zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je iedere maand kans om een Box Bons Moment ter waarde van €100 te winnen om te spenderen bij één van de meer dan 120 meesterkoks.

 

Meesterkoks

 

Meesterkoks zijn fiere vakmannen die die alleen met topkwaliteit tevreden zijn, respect hebben voor hun team, producenten en leveranciers en hun gasten willen verwennen. Meesterkoks doen er ook alles aan om hun kennis over te dragen aan gemotiveerde medewerkers en de volgende generaties. Bekijk hier het charter van de meesterkoks. (PDF)

 

Meesterkoks hebben dus heel wat gemeen. Deze week stellen we drie West-Vlaamse Meesterkoks voor die Meals@Home aanbieden.

 

Meals@Home

De Mastercooks of Belgium stellen hun afhaalgerechten samen voor onder Meals@Home en Horeca Webzine heeft die op kaart gezet.

De komende weken stellen we telkens drie Meesterkoks voor per provincie. 

Deze week starten we met West-Vlaanderen.

Dirkjan Decock

15-DirkJan-Decock-mastercook

Mastercook Dirkjan Decock van het restaurant Taste and Colours in Kortrijk is een chef die een grote band heeft met de natuur. Zijn gerechten zijn zeer puur en origineel en geïnspireerd op de wekelijkse aanvoer van zijn producenten en boeren.

Waarom hij kok is geworden herinnert hij zich eigenlijk niet meer, en heeft het gevoel dat het in zijn genen geslopen is. Van kindsbeen af stond hij al bij zijn grootmoeder in de keuken en zoveel jaar later staat hij nog steeds in de keuken.

Dirkjan Decock volgde hij zijn opleiding in Ter Groene Poorte in Brugge en vervolgens werken in Frankrijk en Zwitserland.

“Ik keek heel erg op naar mijn eerste chef, Jacques Pélissier, waar ik als 12-jarige bij terecht kwam voor weekend- en vakantiewerk. Een Franse chef met een hoog discipline gehalte. Ik ben er 2,5 jaar gebleven. Hij heeft mij de liefde voor de ‘metier’ bijgebracht”, vertelt de chef die je ook uitnodigt om abonnee te worden van Horeca Webzine om iedere maand tot eind juni 2021 kans te maken op een Box Bon Moments t.w.v. €100. 

Zijn keuken omschrijft hij zelf ‘van akker tot tafel’; pure gerechten met onversneden smaken.

Mastercook Dirkjan Decock laat zich hoofdzakelijk inspireren door de wekelijkse aanvoer van zijn producenten en boeren waarmee hij samenwerkt, maar af en toe ook wel eens door de jonge generatie van avant-garde chefs.

Beperkingen legt hij zichzelf nooit op want hij volgt de seizoenen. Specifiek één product kiezen dat zijn voorkeur wegdraagt, vindt de Mastercook moeilijk maar als het dan toch moet, gaat hij voor hopscheuten en daslookbloem. 

De beslissing om de restaurants voor 4 weken te sluiten is ook bij Mastercook Dirkjan en zijn team ferm binnengekomen. De reacties van medeleven van hun klanten deden hen echter heel veel deugd en staken meteen een hart onder de riem. 

Intussen zat de chef niet stil en bereidde tasteandcolours@home voor.

Tijdens de lockdown in de lente werd een menuformule aangeboden. Deze keer gooien ze het over een andere boeg. Met die natte, herfstige dagen snakken we allemaal wel naar gezelligheid thuis, al dan niet bij de haard. Dat vraagt om comfort-food! Eenvoudige en hartverwarmende gerechten. Uit de oven rechtstreeks op het bord, dat wordt dubbel genieten met z’n tweetjes of met het gezin. 

Meer info over tasteandcolours@home kan je volgen via de Facebookpagina.

15-DirkJan-Decock-mastercook-meesterkok-gerecht

Angelo Rosseel

Bij deze 3 West-Vlaamse Mastercooks kan je Meals@Home bestellen 3

In restaurant La Durée wordt sinds april 2007 inventief en elegant gekookt. Wars van elke oppervlakkige culinaire spielerei. Mastercook Angelo Rosseel houdt het bij een eerlijke keuken waarbij enkel voor de beste ingrediënten een hoofdrol is weggelegd.

De chef legt een ongebreidelde passie voor kwalitatief genieten aan de dag en dat vertaalt zich in het menu en wat er op het bord geserveerd wordt.

Restaurant La Durée tekent voor intense, smaakvolle momenten die, naar analogie met de naam, niet lang genoeg kunnen duren.

Toen Mastercook Angelo Rosseel zijn tweede Michelinster ontving, was hij bijzonder verrast. Ook zes maanden na de opening van La Durée bij een eerste ster trouwens. 

De Meesterkok hecht veel aandacht aan de kwaliteit van het product en het seizoen. “Als je gans het jaar door alles serveert, dan is er niks meer om naar uit te kijken. De seizoenen maken het voor de gasten en voor ons heel aangenaam en ook spannend”, vertelt de chef die je ook uitnodigt om abonnee te worden van Horeca Webzine om iedere maand tot eind juni 2021 kans te maken op een Box Bon Moments t.w.v. €100. 

Volgens de chef zullen we nog meer evolueren naar een gezonde en frisse keuken. Meer gerechtjes maar kleinere porties waardoor je meer smaken krijgt. De keuken zal nog lichter en puurder worden.

“Van de Japanners kunnen we nog enorm veel leren. De Japanse keuken is de meest eerlijke en pure die er is. Als je niet start met een vers product, dan smaak je het. Er worden weinig kruiden gebruik en veel rauw gegeten. De producten moeten dus kwalitatief zeer goed zijn en kraakvers.”

Mastercook Angelo Rossel kookt met verschillende kooktechnieken, maar die zijn voor hem een middel, geen doel op zich.

“Ik gooi nooit iets klakkeloos in de roner. Kabeljauw in de roner gegaard is prachtig maar tarbot niet. Filet van hert of reebok zijn ronduit slecht.  Dat moet je echt ‘à la minute’ bakken, even de oven in en een beetje laten rusten. Waar het vooral op aankomt is gevoel en smaak. Wat ik mijn keukenteam leer is: proeven, proeven, proeven! Desnoods tien, twintig keer.”

Tijdens de horeca-lockdown bleef La Durée ook niet bij de pakken zitten en biedt een afhaalmenu aan. De gerechten worden koud aangeleverd en zijn gemakkelijk op te warmen.  

Volg ook de Facebookpagina voor meer informatie. 

15-angelo-rosseel-mastercook-lemon-pie
citroentaartje

Kim Verhasselt

kim verhasselt mastercook meesterkok

In het strak maar warm interieur van L’Escabèche serveert Mastercook Kim Verhasselt zijn gasten eigentijdse, klassieke geïnspireerde gerechten. Lichte knipoogjes naar de mediterrane en Japanse keuken zorgen voor frisse en pittige toetsen. En dat is nu niet anders in zijn Meals@Home. 

Dat hij kok zou worden, wist hij al zeker op zijn tiende, al was het een evidentie. 

Zijn grootvader had het hotel Mayfair in Knokke, zijn vader het restaurant Esmeralda. Het lag dan ook voor de hand dat Kim in hun voetsporen zou stappen, al wou het dat ook wel zelf. 

Kim Verhasselt volgde zijn studies aan de Hotelschool Ter Duinen en een zevende specialisatiejaar hotelmanagement. Na zijn studietijd vertrok hij naar Engeland om er drie jaar te werken in ‘The Gravetye Manor’, een prachtige manoir in West-Sussex, waar hij leerde in een grote brigade te werken en verantwoordelijkheid op te nemen.

Na een winter te hebben gewerkt in een hotel in Courcelles, begon hij in het restaurant van zijn vader, maar voelde dat zijn opleiding nog niet af was. 

“Ik wou nog meer weten over vis en visbereidingen. En waar kon dat beter dan bij Yves Mattagne in de Sea Grill. Hij was toen – en nu nog steeds – de beste viskok van ons land. In dat jaar behaalde het restaurant zijn tweede ster”, vertelt de chef die je ook uitnodigt om abonnee te worden van Horeca Webzine om iedere maand tot eind juni 2021 kans te maken op een Box Bon Moments t.w.v. €100. 

Yves Mattagne is dan ook een van zo’n voorbeelden, maar ook zijn vader waarmee hij tien jaar heeft samengewerkt en er een Michelinster mee hielp behalen.

In L’Escabèche geen ingewikkelde gerechten. De Meesterkok plaatst het product op de voorgrond en zoekt er dan de juiste garnituur en het passende sausje bij. Hij volgt de seizoenen en in elk seizoen heeft hij zijn favorieten. 

Vis is wel een constante. Enerzijds omdat het restaurant aan de kust ligt, maar ook omdat het aanbod zo rijk en gevarieerd is. Voor zijn hoofdgerechten vertrekt de chef altijd van wat de markt te bieden heeft. Vlees komt echter niet op de tweede plaats want daar werkt hij net zo graag mee.

Mastercook Kim Verhasselt geeft zijn gerechten ook graag kleine accentjes mee: mediterraans als het prachtig weer is of gebruikt dashi om een Japanse toets aan een gerecht te geven. Je kan de keuken van Kim Verhasselt omschrijven als eenvoudig, maar uitgebalanceerd.

De gerechten van L’Escabèche kan je ook bij je thuis halen. Bekijk hier maar het menu

Bij deze 3 West-Vlaamse Mastercooks kan je Meals@Home bestellen 4
makreel-avocado-rode biet-groene kruiden-mosterd
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Gratis abonnement

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook tweewekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Nieuwe berichten