Wereldrecord: dit restaurant in Narbonne heeft permanent 111 kazen op de kaart

5/5
Foto: Les Grands Buffets

Het wereldrecord werd zondag goedgekeurd op de Landbouwbeurs in de ‘Porte de Versailles’, in aanwezigheid van minister Didier Guillaume.

Er wordt wel eens gezegd dat Frankrijk het land is van duizend kazen. Waar of niet waar, Frankrijk kan er nu trots op zijn de grootste permanente kaasschotel ter wereld te huisvesten, liet L’Indépendant weten.

De grootste kaasschotel bevindt zich in het restaurant Les Grands Buffets, gelegen in Narbonne (Aude). Op haar website levert het restaurant de indrukwekkende lijst van alle kazen waaruit de kaasschotel bestaat.

https://www.facebook.com/LesGrandsBuffets/posts/3127872917225924

Het record werd zondag door het Guinness Book gehomologeerd op hetSalon de l’agriculture in Parijs, open sinds vorige week zaterdag. De minister van Landbouw en Voedselvoorziening, Didier Guillaume, was aanwezig.

Wereldrecord

De ‘schotel’ die het indrukwekkende wereldrecord haalde, is niet minder dan 30 meter lang. Maar liefst 111 kazen staan schouder aan schouder op de schotel, dat eerder de vorm van een buffet heeft. Een schotel met heel wat regionale kazen, maar niet uitsluitend. Ook kazen van andere Franse en Europese regio’s staan er op de schotel.


Heb jij ook interessant nieuws, tips, weetjes, een inspirerend verhaal of een aanbieding? Stuur ons de link!


Bron: BMFTV

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Gratis abonnement

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook tweewekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Nieuwe berichten

Geverifieerd door MonsterInsights