Wereldrecord: dit restaurant in Narbonne heeft permanent 111 kazen op de kaart

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.198 abonnees.

Het wereldrecord werd zondag goedgekeurd op de Landbouwbeurs in de ‘Porte de Versailles’, in aanwezigheid van minister Didier Guillaume.

Er wordt wel eens gezegd dat Frankrijk het land is van duizend kazen. Waar of niet waar, Frankrijk kan er nu trots op zijn de grootste permanente kaasschotel ter wereld te huisvesten, liet L’Indépendant weten.

De grootste kaasschotel bevindt zich in het restaurant Les Grands Buffets, gelegen in Narbonne (Aude). Op haar website levert het restaurant de indrukwekkende lijst van alle kazen waaruit de kaasschotel bestaat.

https://www.facebook.com/LesGrandsBuffets/posts/3127872917225924

Het record werd zondag door het Guinness Book gehomologeerd op hetSalon de l’agriculture in Parijs, open sinds vorige week zaterdag. De minister van Landbouw en Voedselvoorziening, Didier Guillaume, was aanwezig.

Wereldrecord

De ‘schotel’ die het indrukwekkende wereldrecord haalde, is niet minder dan 30 meter lang. Maar liefst 111 kazen staan schouder aan schouder op de schotel, dat eerder de vorm van een buffet heeft. Een schotel met heel wat regionale kazen, maar niet uitsluitend. Ook kazen van andere Franse en Europese regio’s staan er op de schotel.


Heb jij ook interessant nieuws, tips, weetjes, een inspirerend verhaal of een aanbieding? Stuur ons de link!


Bron: BMFTV

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights