Diverse cafés en restaurants in Nederland sluiten tijdelijk de deuren vanwege de aangescherpte coronamaatregelen die zondag zijn ingegaan. Wel is de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) redelijk tevreden over de uitbreiding van het steunpakket voor bedrijven. Maar is dat wel voldoende?
Aangescherpte maatregelen
Het demissionaire kabinet besliste vorige vrijdag dat de Nederlandse horeca tussen 17.00 en 5.00 uur dicht moet blijven.
Tijdens de uren dat de restaurants en kroegen wel open zijn, moeten bezoekers 1,5 meter afstand houden. Daardoor kunnen er minder mensen tegelijk binnen zijn.
Afhalen en bezorgen blijft wel mogelijk.
MAAK KENNIS MET HEEL BETROUWBARE HORECALEVERANCIERS.
Ook je bedrijf in deze carrousel? KLIK HIER.
Dineren niet meer mogelijk
Door de maatregelen is dineren in restaurants of eetcafés niet meer mogelijk. Dat dit zeer grote gevolgen voor de omzet heeft, staat als een paal boven water. Voor de horeca staat deze maatregel gelijk aan een nieuwe lockdown.
En dat in de belangrijkste maand van het jaar. In de winter wordt er nu eenmaal meer gastronomisch gegeten dan in de zomer, zijn er wildfestivals, en denken mensen al aan de eindejaarsfeesten.
MAAK KENNIS MET GEZELLIGE HORECAZAKEN, CATERINGBEDRIJVEN, FEESTLOCATIES EN FOODTRUCKS.
Ook je horecazaak of cateringbedrijf GRATIS in deze carrousel? KLIK HIER.
KHN tevreden over steunpakket
Wel is de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) redelijk tevreden over de uitbreiding van het steunpakket voor bedrijven. Vrijdag werd duidelijk dat de loonsteunregeling (NOW) terugkomt. Ook de tegemoetkoming in de vaste lasten (TVL) wordt uitgebreid.
Robèr Willemsen, de CEO van KHN hamert op het belang van een ‘exitstrategie’, waarin duidelijk staat hoe Nederland moet omgaan met een virus dat langdurig blijft rondgaan. Zo’n strategie moet voorkomen dat de horeca en ook andere sectoren van lockdown naar lockdown gaan.
Salade van doperwten en hun scheuten, erwtencoulis met munt, gele kerstomaten en citroen
Erwten drogen snel uit, laat ze dus niet te lang liggen. Je bewaart ze best op een koele plek in...
Tartaar van Wagyu met asperges, radijs, kappertjes, rode ui, gebakken aardappelen en roerei
Topchef Francesca Sterckx ging aan de slag met Waguy van Hof van Ossel. Kenners en topchefs spreken in de overtreffende...
Vlaswijting met groene asperges, sinaasappel, artisjok en crumble van chorizo
Het vlees van vlaswijting is fijn en gelaagd en volgens kenners één van de lekkerste vissen. De kwaliteit van het...
Deel dit blogartikel!
Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!
Bronnen: De Gelderlander, NU.nl, KHN