Weinig perspectief voor Nederlandse horeca. Steunpakket wel voldoende?

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.243 abonnees.

gesloten dicht horeca corona nederland

Diverse cafés en restaurants in Nederland sluiten tijdelijk de deuren vanwege de aangescherpte coronamaatregelen die zondag zijn ingegaan. Wel is de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) redelijk tevreden over de uitbreiding van het steunpakket voor bedrijven. Maar is dat wel voldoende?  

Aangescherpte maatregelen

Het demissionaire kabinet besliste vorige vrijdag dat de Nederlandse horeca tussen 17.00 en 5.00 uur dicht moet blijven. 

Tijdens de uren dat de restaurants en kroegen wel open zijn, moeten bezoekers 1,5 meter afstand houden. Daardoor kunnen er minder mensen tegelijk binnen zijn.

Afhalen en bezorgen blijft wel mogelijk.

Dineren niet meer mogelijk

Door de maatregelen is dineren in restaurants of eetcafés niet meer mogelijk. Dat dit zeer grote gevolgen voor de omzet heeft, staat als een paal boven water. Voor de horeca staat deze maatregel gelijk aan een nieuwe lockdown.

En dat in de belangrijkste maand van het jaar. In de winter wordt er nu eenmaal meer gastronomisch gegeten dan in de zomer, zijn er wildfestivals, en denken mensen al aan de eindejaarsfeesten.   

KHN tevreden over steunpakket

Wel is de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) redelijk tevreden over de uitbreiding van het steunpakket voor bedrijven. Vrijdag werd duidelijk dat de loonsteunregeling (NOW) terugkomt. Ook de tegemoetkoming in de vaste lasten (TVL) wordt uitgebreid.

Robèr Willemsen, de CEO van KHN hamert op het belang van een ‘exitstrategie’, waarin duidelijk staat hoe Nederland moet omgaan met een virus dat langdurig blijft rondgaan. Zo’n strategie moet voorkomen dat de horeca en ook andere sectoren van lockdown naar lockdown gaan.

Deel dit blogartikel! 

Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!

Bronnen: De Gelderlander, NU.nl, KHN

 

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights