In Weilandshof worden er al 70 jaar feesten georganiseerd

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Weilandshof-salon-Horeca-Webzine

In Weilandshof, de statige villa langs de Turnhoutsebaan tussen Turnhout en Antwerpen worden er al 70 jaar feesten georganiseerd. En dankzij Johan ‘Wannes’ Van de Peer zal die traditie nog een hele tijd worden voortgezet.

Update 07/08/2023

Johan ‘Wannes’ Van de Peer

Oelegemnaar Johan ‘Wannes’ Van de Peer was nog jong toen hij samen met zijn ouders de bezoekers van het mooie provinciaal groendomein Vrieselhof verwende in de Remise. De kneepjes van het koksvak leerde hij aan gerenommeerde scholen als de PIVA in Antwerpen en de Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. 

Nadien volgde een parcours langs enkele toprestaurants waaronder het instituut Vateli op de Kipdorpvest van wijlen Pierre Commissaris, Loncin en Philippe Bohrer in Frankrijk. Wannes leerde ook veel in De Watermolen in Kasterlee. Daar werkte hij in dienst van Carl Wens, die later met De Pastorie in Lichtaart met een Michelinster onderscheiden zou worden.

W&S feestservice

Na de uitbating van de restaurants Pakhuis op het Zuid en ’t Duveltje in de Antwerpse slachthuisbuurt en even een omzwerving in de grootkeuken van een rusthuis startte Johan (Wannes) Van de Peer in 2013 het cateringbedrijf W&S feestservice. 

Ondanks zijn palmares is Wannes wars van kapsones. “Van parochiezaal tot feesttent” zeg ik altijd als het over mijn werkterrein gaat. Van een bijeenkomst van chique bankiers tot het feest voor de vrouwengilde. Het is mij om het even. Ik verzorg alle recepties, lunches en diners met evenveel plezier, voor kleine tot hele grote gezelschappen.

Weilandshof-Wannes-Horeca-Webzine

Reeds 70 jaar

Een van de leukere opdrachten de laatste jaren was koken op de Bobbejaan Memorial, het festival waarmee de stichter van het bekende attractiepark jaarlijks herdacht wordt in Lichtaart”, vertelde hij in een interview aan Jan Auman in de Gazet van Antwerpen bij de heropening van Weilandshof.

Op korte tijd is het bedrijf heel hard gegroeid en besloot hij in augustus 2019 om Het Weilandshof over te nemen. Deze feestzaal die reeds 70 jaar bestaat, had nood aan een nieuw leven, en ook dit lukte best.

Weilandshof 

Weilandshof, de statige villa langs de Turnhoutsebaan Weilandshof is makkelijk bereikbaar en ideaal gelegen tussen Turnhout en Antwerpen.

Al zeventig jaar worden er in het Weilandshof feesten georganiseerd. En dankzij de nieuwe uitbater Johan ‘Wannes’ Van de Peer wordt die traditie nog een hele tijd voortgezet. 

Weilandshof is makkelijk bereikbaar en ideaal gelegen tussen Turnhout en Antwerpen. Je wagen kan je kwijt op grote privéparking. 

De feestlocatie beschikt over twee ruime zalen. In de grote kunnen tot 110 mensen samen dineren. In de kleinere is plaats voor nog eens een 50-tal gasten. Binnen hangt een sfeer die het midden houdt tussen klasse en gezelligheid.

In de prachtige en rustige tuin kunnen ook tuinfeesten worden georganiseerd. 

1-Weilandshof-zaal-feestzaal-feest-4

Privéfeesten

Communie, huwelijk, huwelijksjubileum,… alle redenen zijn goed om een feest te organiseren. Is het nu voor een grote groep met alles erop en eraan of voor een kleiner gezelschap, Wannes en team verwennen hun gasten steeds met de grootste zorg. Ze luisteren naar je persoonlijke wensen om een formule op maat uit te werken.

Is het nu voor de geboorte, verlies van een naaste, voor je koffietafel heeft Weilandshof een eigen W&S-koffie samengesteld en heeft verschillende formules van koffietafels.

Weilandshof-buffet-Horeca-Webzine

Zakelijk 

Het Weilandshof leent zich als locatie ook om zaken te doen en voor alle soorten businessevents die daarbij horen: bedrijfsfeesten, seminaries, workshops, presentaties, netwerking, productvoorstellingen,after-works-drinks,…

De 2 zalen kunnen volledig naar het zakelijk inzicht van de organisator worden opgesteld.

Brunch @ Weilandshof 

Onuitgenodigd kan normaal niet, Weilandshof is geen restaurant, maar Wannes organiseert op geregelde tijdstippen wel brunches.

Die brunchen zijn op korte tijd al erg populair geworden dankzij de aantrekkelijke prijs van €48 per persoon voor een erg uitgebreid aanbod

In Weilandshof worden er al 70 jaar feesten georganiseerd 22

Wildfestival

Ook voor zijn verfijnde wildbereidingen is Wannes gekend en daarom organiseert hij ieder jaar een wildfestival. Bekijk de agenda

MAAK KENNIS MET GERENOMMEERDE BEROEPSORGANISATIES EN CONSULTANTS 
Je beroepsorganisatie of consultancybedrijf in deze carrousel? KLIK HIER.

Feestjaar

Dit jaar zou voor Weilandshof ook een bijzonder feestjaar worden voor eigenaar en uitbater want het is precies zeventig jaar geleden dat de tafels voor het eerst gedekt werden in de feestlocatie.

In samenspraak met de eigenaar Marc Van Der Linden wou Wannes daar graag iets speciaals van maken. Ook voor de keukenhulp Gaston Van Camp, intussen een krasse zestiger, zou die verjaardag vast iets bijzonder zijn geworden. 

Hij heeft in Weilandshof nog gewerkt als jonge kerel toen de uitbating nog gebeurde door d’Ouwe Kaars. Maar corona heeft roet in de feestvreugde gegooid. 

Weilandshof-logo-Horeca Webzine

Catering

Ook bij je thuis op kantoor of op een door je gekozen locatie verzorgt Wannes en zijn team je feesten van A tot Z. Zelfs een ontbijt, broodjeslunch, buffet of een BBQ kan perfect coronaproof geleverd worden op je locatie.

Weilandshof-1-2

Feest boeken

Neem contact met Wannes om een feest te boeken in Weilandshof. Geef hem in afwachting ook je like voor zijn Facebookpagina.

Deel dit blogartikel! 

Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Gratis abonnement

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook tweewekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Nieuwe berichten