Week van het konijn 2023. Weetjes en inspirerende recepten

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.055 abonnees.

Hallo Wannes, vorig jaar stuurde ik je een paar honderd speculaaskoekjes met het logo van Horeca Webzine. Heb je die kunnen uitdelen, en zo ja, heb je feedback hiervan? Benieuwd of het een product is dat je ook wel met jouw logo zou willen serveren in de zaak. Een eigen koffie met een ambachtelijk koekje erbij, dat is pas topklasse! Vraag gerust een offerte. Groetjes, Yasmine

Van 25 januari tot en met 1 februari 2023 organiseert VLAM, onder de koepel ‘Lekker van bij ons’, opnieuw de ‘Week van het Konijn’. Een mooie gelegenheid voor je als chef om mee te genieten van de publiciteit van deze campagne en jouw gasten een heerlijk gerecht met dit stukje mager vlees in je menu aan te bieden.

Verrassend veelzijdig

Konijn met pruimen, dé oerklassieker in Vlaanderen. Toch is konijn verrassend veelzijdiger dan dat. Met de filets, bouten of op zijn geheel maak je heerlijke stoofpotjes. 

Het vlees komt ook goed tot z’n recht als je het wokt, grilt of in de oven bereidt. Het proberen waard, want konijn behoort tot de magere vleessoorten en het vlees is mals, sappig en licht. 

Konijn brengt van nature belangrijke voedingsstoffen aan en past ter afwisseling prima in een gezonde voeding. Bovendien wordt het vlees gesmaakt door groot én klein.

konijn konijnendelen

Klassiek of out-of-the-box

Met dit heerlijk, lokaal product tover je ook heel wat exotische gerechten op het bord. Wat dacht je van een heerlijke paella met konijn of een Marokkaanse tajine? Het meest populair is de tajine met kip, maar ook konijn leent zich perfect. 

Of misschien is een Griekse giouvetsi meer iets voor jouw zaak. Het wordt vooral gemaakt met lamsvlees, maar het kan ook met rundvlees, kip of konijn dat gestoofd wordt in een giouvetsi: een geglazuurde terracottapot. 

Navarin is een Franse ragout van lamsvlees of schapenvlees. Het is een wat lichter stoofgerecht, bedoeld om de lente te vieren. Uiteraard kan je ook een overheerlijke navarin met konijn maken. 

Met seizoensgroenten van eigen bodem smaakt jouw gerecht bovendien nog lekkerder en past het in elk seizoen!

5 redenen om konijn te serveren

Op grootmoeders wijze met pruimen of bier is een fantastische klassieker en brengt een nostalgische beleving in je gerechten. Toch is ook een stukje konijnenvlees op de grill of in de wok onweerstaanbaar. Ontdek de vijf redenen om voor parkkonijn van bij ons te kiezen op de menukaart. 

 1. Zowel de som als de delen zijn overheerlijk
  Konijn een allround lekkernij? Naast de winterse, gezellige stoofpotjes zijn ook lichte gerechten met enkel de filet of bout verrukkelijk. Net daarom is konijn een fantastisch product voor ieder seizoen.
 2. Licht en overladen met smaak
  Achter deze sappige smaaksensatie schuilt een licht stukje vlees. Konijn bevat gemiddeld ongeveer 8gr vet per 100gr. Een bout doet nog beter met gemiddeld 4gr vet per 100gr.
 3. Bron van omega 3-vetzuren
  Vis en walnoten zijn bekende bronnen van omega 3-vetzuren en voeg aan het lijstje zeker ook konijn toe. Dat is mede te danken aan de uitgebalanceerde voeding die konijnen krijgen met onder meer luzerne en lijnzaad.
 4. Van maandag tot feestdag
  In feestelijke bereidingen overtuigt konijn altijd, maar konijn leent zich ook perfect voor heel wat andere recepten. Met konijn maak je elke dag van de week een makkelijk en origineel gerecht.
 5. IJzersterk stukje vlees
  Konijn bevat bijna 2 keer meer ijzer dan spinazie. Een lekkere stoofschotel met konijn en veel groenten is zonder twijfel een fantastische opkikker.

Verschillende manieren om te verrassen met konijn

In een wrap, een stoofpotje, een slaatje, vol-au-vent, op grootmoeders wijze of met een moderne twist: inspirerende recepten vind je op de website van Lekker van bij ons

Recept van Bram Heylens

Meer recepten

Wil je tijdens de Week van het Konijn ook een lekker konijngerecht maken om aan te bieden in je restaurant, maar heb je even geen inspiratie? Geen probleem, bekijk deze inspirerende recepten.

Stuur je recept!

Heb jij als professionele chef ook een inspirerend recept met konijn, stuur het ons

MAAK KENNIS MET GERENOMMEERDE BEROEPSORGANISATIES EN CONSULTANTS 
Je beroepsorganisatie of consultancybedrijf in deze carrousel? KLIK HIER.

Lekker van bij ons

Lekker van bij ons Horeca Webzine konijn

Onder de koepel ‘Lekker van bij ons’, voert VLAM vzw promotie voor de producten van de Vlaamse landbouw, tuinbouw en visserij in binnen- en buitenland. De vzw is een privaatrechtelijke organisatie en werkt in opdracht van de Vlaamse overheid en het bedrijfsleven.

De promotiecampagnes worden grotendeels per product of per productgroep opgezet, in het bijzonder voor zuivelproducten, aardappelen, groenten & fruit, vis, vlees, bier, bio-producten, streekproducten en bloemen & planten.

De campagnes worden gefinancierd door de productsector. Naast de specifieke werking per productgroep voert VLAM ook overkoepelende promotie voor de producten van bij ons.

Als organisatie gelooft VLAM heel sterk in de kwaliteit en smaak van lokale producten en willen daarom ook horeca-professionals zoals jij inspireren met al het lekkers van bij ons.

Deel dit blogartikel! 

Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights