• Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Gratis abonnement
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature
Horeca Webzine
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
Horeca Webzine
No Result
View All Result
Home Nieuws

Week van het konijn 2021. Weetjes en inspirerende recepten

Horeca Webzine by Horeca Webzine
19/01/2021
in Nieuws, België
0
week van het konijn cover horeca webzine
123
VIEWS

Lees ook:

Scoren met fermenteren: extra veel tips en 4 recepten

Van pocheren tot roken: 31 kooktechnieken voor vis

Van 27 januari tot en met 3 februari 2021 organiseert VLAM, onder de koepel ‘Lekker van bij ons’, opnieuw de ‘Week van het Konijn’. Een mooie gelegenheid voor je als chef om mee te genieten van de publiciteit van deze campagne en jouw gasten een heerlijk gerecht met dit stukje mager vlees in je takeaway aan te bieden.

Verrassend veelzijdig

Konijn met pruimen, dé oer klassieker in Vlaanderen. Toch is konijn verrassend veel meer veelzijdig dan dat. Met de filets, bouten of op zijn geheel maak je heerlijke stoofpotjes. 

Het vlees komt ook goed tot z’n recht als je het wokt, grilt of in de oven bereidt. Het proberen waard, want konijn behoort tot de magere vleessoorten en het vlees is mals, sappig en licht. 

Konijn brengt van nature belangrijke voedingsstoffen aan en past ter afwisseling prima in een gezonde voeding. Bovendien wordt het vlees gesmaakt door groot én klein.

konijn konijnendelen

Klassiek of out-of-the-box

Met dit heerlijk, lokaal product tover je ook heel wat exotische gerechten op het bord. Wat dacht je van een heerlijke paella met konijn of een Marokkaanse tajine? Het meest populair is de tajine met kip, maar ook konijn leent zich perfect. 

Of misschien is een Griekse giouvetsi meer iets voor jouw zaak. Het wordt vooral gemaakt met lamsvlees, maar het kan ook met rundvlees, kip of konijn dat gestoofd wordt in een giouvetsi: een geglazuurde terracottapot. 

Navarin is een Franse ragout van lamsvlees of schapenvlees. Het is een wat lichter stoofgerecht, bedoeld om de lente te vieren. Uiteraard kan je ook een overheerlijke navarin met konijn maken. 

Met seizoensgroenten van eigen bodem smaakt jouw gerecht bovendien nog lekkerder en past het in elk seizoen!

era online services banner
banner DCP bv air led power luchtzuivering led-verlichting
banner keurslager (2)
banner quisquater vis vishandel groothandel
banner tablefever
banner biofase
banner chateaux vini wijnhandel wijn wijnetiket
banner chefs & knife
partner new ratatouille
- ADVERTENTIE -
banner wijnhandel van de bossche wijn wijnetiket
Partner KYZOE HOSTING
banner tuinen deblauwe
- ADVERTENTIE -
banner the mastercooks of belgium horeca webzine
banner jeanne gennar koffie
banner bart tanghe fotografie
banner we're smart world frank fol
banner tafel van 2 restaurant patrick caignau (1)
banner marie

5 redenen om konijn te serveren

Op grootmoeders wijze met pruimen of bier is een fantastische klassieker en brengt een nostalgische beleving in je gerechten. Toch is ook een stukje konijnenvlees op de grill of in de wok onweerstaanbaar. Ontdek de vijf redenen om voor parkkonijn van bij ons te kiezen op de menukaart. 

  1. Zowel de som als de delen zijn overheerlijk
    Konijn een allround lekkernij? Naast de winterse, gezellige stoofpotjes zijn ook lichte gerechten met enkel de filet of bout verrukkelijk. Net daarom is konijn een fantastisch product voor ieder seizoen.
  2. Licht en overladen met smaak
    Achter deze sappige smaaksensatie schuilt een licht stukje vlees. Konijn bevat gemiddeld ongeveer 8gr vet per 100gr. Een bout doet nog beter met gemiddeld 4gr vet per 100gr.
  3. Bron van omega 3-vetzuren
    Vis en walnoten zijn bekende bronnen van omega 3-vetzuren en voeg aan het lijstje zeker ook konijn toe. Dat is mede te danken aan de uitgebalanceerde voeding die konijnen krijgen met onder meer luzerne en lijnzaad.
  4. Van maandag tot feestdag
    In feestelijke bereidingen overtuigt konijn altijd, maar konijn leent zich ook perfect voor heel wat andere recepten. Met konijn maak je elke dag van de week een makkelijk en origineel gerecht.
  5. IJzersterk stukje vlees
    Konijn bevat bijna 2 keer meer ijzer dan spinazie. Een lekkere stoofschotel met konijn en veel groenten is zonder twijfel een fantastische opkikker.
gratis abonnement Horeca Webzine (2)

Verschillende manieren om te verrassen met konijn

In een wrap, een stoofpotje, een slaatje, vol-au-vent, op grootmoeders wijze of met een moderne twist: inspirerende recepten vind je op de website van Lekker van bij ons. 

Rollade van konijnenrug met Ardeense ham en blauwe kaas

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 konijnenruggen
  • 4 plakken Ardeense ham
  • 25gr blauwe schapenkaas
  • 175 ml room
  • ¼ witte kool
  • 2 eetlepels noten
  • 20gr boter
  • cayennepeper
  • 2 eetlepels gearomatiseerde olie
  • 1 eetlepel (wijn)azijn
  • 1 eetlepel bladpeterselie
  • peper en zout
Rollade van konijnenrug met Ardeense ham en blauwe kaas - side

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Maak de konijnenruggen schoon.
  3. Kruid met zout en peper.
  4. Wikkel telkens 2 sneetjes ham mooi rond 1 konijnenrug.
  5. Was de witte kool en snij fijn.
  6. Meng de kool in een slakom met de azijn, cayenepeper, peper van de molen en olie.
  7. Laat een kwartiertje intrekken.
  8. Bak de rollades in de hete boter; eerst de vouwkant om het vlees mooi bij elkaar te houden. Gebruik eventueel ook tandenstokertjes.
  9. Laat het vlees verder garen in de oven gedurende 15 minuten.
  10. Laat de room tot de helft reduceren.
  11. Snij de kaas en voeg toe tot de room.
  12. Spijs met peper en zout.
  13. Mix en reduceer tot sausdikte.
  14. Rooster de noten kort in een pan zonder vetstof.
  15. Serveer het konijn met de witte kool en de kaassaus.
  16. Dresseer met de geroosterde noten en enkel plukjes peterselie.

Meer recepten

Wil je tijdens de Week van het Konijn ook een lekker konijngerecht maken om aan te bieden in je takeaway, maar heb je even geen inspiratie? Geen probleem, bekijk deze inspirerende recepten.

Stuur je recept!

Heb jij als professionele chef ook een inspirerend recept met konijn, stuur het ons. 

Lekker van bij ons Horeca Webzine konijn

Onder de koepel ‘Lekker van bij ons’, voert VLAM vzw promotie voor de producten van de Vlaamse landbouw, tuinbouw en visserij in binnen- en buitenland. De vzw is een privaatrechtelijke organisatie en werkt in opdracht van de Vlaamse overheid en het bedrijfsleven.

De promotiecampagnes worden grotendeels per product of per productgroep opgezet, in het bijzonder voor zuivelproducten, aardappelen, groenten & fruit, vis, vlees, bier, bio-producten, streekproducten en bloemen & planten.

De campagnes worden gefinancierd door de productsector. Naast de specifieke werking per productgroep voert VLAM ook overkoepelende promotie voor de producten van bij ons.

Als organisatie gelooft VLAM heel sterk in de kwaliteit en smaak van lokale producten en willen daarom ook horeca-professionals zoals jij inspireren met al het lekkers van bij ons.

Tags: konijnLekker van bij onsreceptenvlamweek het konijn
ShareTweetShare
premium partner keurslager
premium partner weyn's honing
Previous Post

Hoe goed ken jij de Italiaanse keuken? Test je kennis met deze 10 vraagjes.

Next Post

Koffiecocktail: koffie en de cocktail hebben elkaar gevonden. Weetjes en 2 recepten

Horeca Webzine

Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

Next Post
koffie-cocktail-Horeca-Webzine-koffiecocktail

Koffiecocktail: koffie en de cocktail hebben elkaar gevonden. Weetjes en 2 recepten

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de Privacy Policy.

GRATIS ABONNEMENT

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

We hebben je gratis abonnement op Horeca Webzine ontvangen. Controleer nu nog even je inbox of spammap om je mailadres te bevestigen.

RECENTE BERICHTEN

mastercooks of belgium 29 meesterkoks box bon moments

Drie Mastercooks, zo verschillend maar toch 1 gemeenschappelijk doel

06/03/2021
IYFV 9 pompoen groenten en fruit frank fol

#IYFV2021: zeg zomaar niet pompoen tegen alle pompoenen

05/03/2021
4 maart: Wereld Obesitas Dag. Restauranthouders kunnen nog veel leren over evenwichtige voeding

4 maart: Wereld Obesitas Dag. Restauranthouders kunnen nog veel leren over evenwichtige voeding

05/03/2021
belgische streekspecialiteiten quiz

Ken jij de Belgische streekspecialiteiten? Doe de 20 vragenquiz

02/03/2021
chef and knife mes messen slijperij

Chef & Knife: slijperij en messen waar je jarenlang plezier aan beleeft

01/03/2021

MEEST GELEZEN

  • Horeca Webzine online magazine open petitie uitbaters

    Teken de petitie, de horeca in België en Nederland moet weer open!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Wat is de dresscode in het Hof van Cleve van Peter Goossens?

    231 shares
    Share 231 Tweet 0
  • Meer dan 100 horecazaken met een leuk terras in Vlaanderen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Zowat 550 cateraars en feestzaaluitbaters zijn de ongelijkheid beu en stappen naar de rechter 

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Vlaamse cateraars en feestzaaluitbaters groeperen zich om hun rechten op te eisen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

  • Home
  • Statistieken website
  • Privacy Policy
  • Contact

© 2019 - Horeca Webzine

No Result
View All Result
  • Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Gratis abonnement
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature

© 2019 - Horeca Webzine

Om jouw bezoek aan onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken wij cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig. Bezoek onze Privacy Policy.