Geen voedselverspilling meer met deze spray. Een avocado blijft er 2 weken langer goed mee!

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Het eetbaar houden van voeding is ook in de horeca belangrijk. Nu is er een spray dat etenswaren beschermt en zo de voedselverspilling kan tegengaan. Een avocado blijft er maar liefst twee weken langer goed mee.

Voedselverspilling

Gooi jij weleens een appel of een ajuin in de vuilnisbak omdat hij slecht is geworden nog voor je de kans hebt gekregen om die te verwerken? Je bent niet de enige, het overkomt helaas de besten.

Maar voor de toekomst van onze planeet is het van belang om voedselverspilling waar mogelijk te beperken. Voedselverspilling tegengaan is ook één van de kernwoorden in de horeca in 2020.

Duurzaam aankopen

Er zijn heel wat dingen die je kan doen om de impact van je boodschappen op het klimaat te beperken. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen maar etenswaren die in België geteeld zijn te kopen of om je boodschappen te doen bij een zero waste winkel. Maar zelfs in dat geval gebeurt het nog steeds dat je etenswaren moet weggooien omdat ze slecht zijn geworden in je (koel)kast.

Duitsland en Denemarken

Om dat probleem tegen te gaan, ontwikkelde het Amerikaanse bedrijf Apeel Sciences een spray op basis van planten die voeding beschermt tegen zuurstof en verdamping tegengaat.

Het goedje is volledig natuurlijk en kreeg onder andere steun van de Bill & Melinda Gates Foundation.

In de Verenigde Staten is de spray al verkrijgbaar en sinds de lancering is het aantal onverkochte asperges, citroenen en appels met de helft gedaald. Om even een voorbeeld te geven van de werking van de spray: een avocado zou maar liefst twee weken langer goed blijven.

Duitsland en Denemarken zijn al overtuigd en zijn op dit moment druk in de weer met het testen van het product. Zijn de resultaten positief, dan zou de spray heel binnenkort ook in ons land worden gebruikt.

Lees meer over voedselverspilling.

Heb jij ook interessant nieuws, tips, weetjes, een inspirerend verhaal of een aanbieding? Stuur ons de link!


Bron: Metro

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Gratis abonnement

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook tweewekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Nieuwe berichten