Welke professionele kok heeft het lekkerste en origineelste gerecht met rog, de Vis van het Jaar 2021, op zijn kaart staan? We komen het te weten op maandag 22 november in de demonstratiekeukens van Horeca Expo in Gent. Vijf finalisten nemen het live tegen elkaar op vanaf 14u.
Rog, Vis van het Jaar 2021
VLAM koos samen met de Vlaamse visserijsector voor rog als ‘Vis van het Jaar 2021’. Rog is weinig bekend hoewel hij in de top drie van meest aangevoerde vissoorten in de Vlaamse vissershavens staat.
Je kan rog het hele jaar op het menu zetten maar wij bevelen je aan om hem vooral vanaf juni tot maart te eten, dan is de kwaliteit opperbest. Koop je Belgisch gevangen rog, dan mag je gerust zijn dat je een duurzame vis op je bord krijgt.
Om de biodiversiteit in stand te houden vangen onze Belgische vissers enkel de drie soorten die het goed doen (stekelrog, blonde rog en gevlekte rog). De andere soorten gaan meteen na de vangst terug levend het water in.
Belgoo Beer
Vanille Madagascar
NOOR & NOOR
Jeanne Gennar, Coffee with a Soul
Chef & Knife
MAAK KENNIS MET HEEL BETROUWBARE HORECALEVERANCIERS.
Ook je bedrijf in deze carrousel? Word Premium Partner zonder kosten. KLIK HIER.
Vleugels, wangen en lever
Wist je dat niet alleen de vleugels een lekkernij zijn? Ook de wangen en levers gelden bij kenners als een ware delicatesse.
Dankzij de gelatineuze structuur is rog heerlijk in koude bereidingen, maar ook lauw, gebakken of gepocheerd is rog een streling voor de tong.
Salade van doperwten en hun scheuten, erwtencoulis met munt, gele kerstomaten en citroen
Erwten drogen snel uit, laat ze dus niet te lang liggen. Je bewaart ze best op een koele plek in...
Tartaar van Wagyu met asperges, radijs, kappertjes, rode ui, gebakken aardappelen en roerei
Topchef Francesca Sterckx ging aan de slag met Waguy van Hof van Ossel. Kenners en topchefs spreken in de overtreffende...
Vlaswijting met groene asperges, sinaasappel, artisjok en crumble van chorizo
Het vlees van vlaswijting is fijn en gelaagd en volgens kenners één van de lekkerste vissen. De kwaliteit van het...
Weilandshof
Hotel-Restaurant De Kommel
MAAK KENNIS MET GEZELLIGE HORECAZAKEN, CATERINGBEDRIJVEN EN FEESTLOCATIES.
Ook je horecazaak, cateringbedrijf of feestlocatie in deze carrousel? Word Community Partner zonder kosten. KLIK HIER.
De wedstrijd
De vakjury, samengesteld uit vertegenwoordigers van de belangrijkste restaurateursverenigingen en voorgezeten door Mastercook Robert Van Duüren, maakte een voorselectie uit de ingestuurde recepten.
Vijf finalisten werden geselecteerd en zullen op 22 november live in de demonstratiekeukens van Horeca Expo naar de titel van ‘Viskok van het Jaar 2022’ dingen.
Laureaten
- Piet Vande Casteele van Duchateau catering in Deinze-Grammene
- Thomas Dejonckheere van restaurant CRKL in Roeselare
- Olivier Saey van restaurant Maste in Gent
- Peter Maertens van restaurant Het Verschil in Lede
- Eva Van Damme van restaurant ’t Veer in Oudernaarde
De winnaars van de vorige edities
Viskok 2020 Jan Audenaert, d’Oude Pastorie in Lochristi
Viskok 2019 Michael Vanderhaeghen, Hostellerie Saint Nicolas in Elverdinge
Viskok 2018 Stijn Devreese, restaurant Benoit en Bernard Dewitte in Ouwegem
Pompoenen: soorten, weetjes en 3 unieke recepten
Pompoenen zijn nauw verbonden met verschillende culturele gebruiken waar ze een symbool zijn van de herfst en oogstfeesten zoals Thanksgiving...
Een uitdagende quiz voor wijnkenners met 14 vragen
Hier is een uitdagende quiz voor wijnkenners met 14 vragen die verder gaat dan de basiskennis en verschillende aspecten van...
Starten van een restaurant in de 27 EU-landen
Het starten van een restaurant in een van de EU-landen vereist dat je rekening houdt met verschillende nationale vereisten en...
Een selectie van de 10 meest opvallende restaurantconcepten
Hier is een selectie van de 10 meest unieke en de meest opvallende restaurantconcepten wereldwijd, samen met een korte uitleg...
Negatieve recensies op platforms indammen met deze 10 tips
Negatieve recensies op platforms zoals Google of TripAdvisor kunnen een aanzienlijke impact hebben op de reputatie van een restaurant. Het...
Prijzen
De winnaar van de wedstrijd gaat naar huis met de ‘Viskok van het Jaar’-trofee en -diploma, een cheque ter waarde van € 750, een waardebon van € 250 te besteden bij ISPC aangeboden door Horeca Expo, en een dinerkaart voor twee personen bij Peter Goossens, Restaurant Hof van Cleve in Kruisem. Er worden ook vijf bonnen ter waarde van €200 verloot om te komen eten in jouw restaurant.
De laureaten ontvangen elk: een ‘Viskok van het Jaar’-diploma en een dinerkaart voor twee personen in restaurant De Jonkman in Brugge.
MAAK KENNIS MET GERENOMMEERDE BEROEPSORGANISATIES EN CONSULTANTS
Je beroepsorganisatie of consultancybedrijf in deze carrousel? KLIK HIER.
Praktisch
De wedstrijdfinale ‘Viskok van het Jaar 2022’ vindt plaats tijdens de vakbeurs Horeca Expo op Flanders Expo in Gent, meer bepaald in de demonstratiekeukens in hal 8.
De finalisten gaan aan het werk vanaf 14u. De degustatie door de vakjury start om 15.45 u. De proclamatie vindt plaats om 16u45. Aansluitend wordt een receptie aangeboden.
Bron: VLAM