Wie wordt op 22 november ‘Viskok van het Jaar 2022’?

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.197 abonnees.

viskok van het jaar

Welke professionele kok heeft het lekkerste en origineelste gerecht met rog, de Vis van het Jaar 2021, op zijn kaart staan? We komen het te weten op maandag 22 november in de demonstratiekeukens van Horeca Expo in Gent. Vijf finalisten nemen het live tegen elkaar op vanaf 14u.

Rog, Vis van het Jaar 2021

VLAM koos samen met de Vlaamse visserijsector voor rog als ‘Vis van het Jaar 2021’. Rog is weinig bekend hoewel hij in de top drie van meest aangevoerde vissoorten in de Vlaamse vissershavens staat.

Je kan rog het hele jaar op het menu zetten maar wij bevelen je aan om hem vooral vanaf juni tot maart te eten, dan is de kwaliteit opperbest. Koop je Belgisch gevangen rog, dan mag je gerust zijn dat je een duurzame vis op je bord krijgt.

Om de biodiversiteit in stand te houden vangen onze Belgische vissers enkel de drie soorten die het goed doen (stekelrog, blonde rog en gevlekte rog). De andere soorten gaan meteen na de vangst terug levend het water in.

Rog Quisquater
Foto: Visbedrijf Quisquater

Vleugels, wangen en lever

Wist je dat niet alleen de vleugels een lekkernij zijn? Ook de wangen en levers gelden bij kenners als een ware delicatesse.

Dankzij de gelatineuze structuur is rog heerlijk in koude bereidingen, maar ook lauw, gebakken of gepocheerd is rog een streling voor de tong.

Rogvleugel opgekuist
Foto: Visbedrijf Quisquater

De wedstrijd

De vakjury, samengesteld uit vertegenwoordigers van de belangrijkste restaurateursverenigingen en voorgezeten door Mastercook Robert Van Duüren, maakte een voorselectie uit de ingestuurde recepten.

Vijf finalisten werden geselecteerd en zullen op 22 november live in de demonstratiekeukens van Horeca Expo naar de titel van ‘Viskok van het Jaar 2022’ dingen.

Laureaten

  • Piet Vande Casteele van Duchateau catering in Deinze-Grammene
  • Thomas Dejonckheere van restaurant CRKL in Roeselare
  • Olivier Saey van restaurant Maste in Gent
  • Peter Maertens van restaurant Het Verschil in Lede
  • Eva Van Damme van restaurant ’t Veer in Oudernaarde

De winnaars van de vorige edities

Viskok 2020 Jan Audenaert, d’Oude Pastorie in Lochristi
Viskok 2019 Michael Vanderhaeghen, Hostellerie Saint Nicolas in Elverdinge
Viskok 2018 Stijn Devreese, restaurant Benoit en Bernard Dewitte in Ouwegem

Prijzen

De winnaar van de wedstrijd gaat naar huis met de ‘Viskok van het Jaar’-trofee en -diploma, een cheque ter waarde van € 750, een waardebon van € 250 te besteden bij ISPC aangeboden door Horeca Expo, en een dinerkaart voor twee personen bij Peter Goossens, Restaurant Hof van Cleve in Kruisem. Er worden ook vijf bonnen ter waarde van €200 verloot om te komen eten in jouw restaurant.

De laureaten ontvangen elk: een ‘Viskok van het Jaar’-diploma en een dinerkaart voor twee personen in restaurant De Jonkman in Brugge.

MAAK KENNIS MET GERENOMMEERDE BEROEPSORGANISATIES EN CONSULTANTS 
Je beroepsorganisatie of consultancybedrijf in deze carrousel? KLIK HIER.

Praktisch

De wedstrijdfinale ‘Viskok van het Jaar 2022’ vindt plaats tijdens de vakbeurs Horeca Expo op Flanders Expo in Gent, meer bepaald in de demonstratiekeukens in hal 8.

De finalisten gaan aan het werk vanaf 14u. De degustatie door de vakjury start om 15.45 u. De proclamatie vindt plaats om 16u45. Aansluitend wordt een receptie aangeboden.

Bron: VLAM

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights