Vis eet je in deze restaurants, brasseries en bistro’s

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
vis kabeljauw restaurant visrestaurants Horeca Webzine

Hier laten we je de mooiste foto’s zien van de restaurants waar je terecht kan voor een lekker stukje vis en/of zeevruchten. Alleen voor échte visliefhebbers. Leer in dit artikel ook wat de keurmerken zijn, de alternatieven voor tonijn en maak kennis met de werking van The Northseachefs.

Eerste publicatie 16/8/2020

Geen wedstrijd

Onder impuls van Wesley Croes van De Postelein in Kortessem lanceerde Horeca Webzine halfweg de zomer van 2020 een oproep aan alle Vlaamse horeca om ons drie foto’s te sturen. Gewoon om dat het kon, het mocht en heel wat horecazaken extra publiciteit en steun konden gebruiken. 

Fotoalbum

Het onderstaande fotoalbum is samengesteld aan de hand van de foto’s die we ontvingen van de restaurantuitbaters. 

De volgorde van vertoning is volgens ontvangst ervan. Dus geen rangschikking van mooi naar mooist. Er is een aanbod voor iedere smaak en goesting. En een beetje overal in Vlaanderen.

Het fotoalbum is ook niet eindig en gaat permanent worden aangevuld. 

Stuur ook jouw foto

Heb je ook een mooi gerecht met vis en/of zeevruchten? Stuur ons de foto door met de naam van je zaak en gemeente. We vermelden de foto hier gratis en totaal zonder kosten. 

Lekker koken, het kan ook zonder tonijn

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat de consumptie van tonijn risico’s inhoudt. Tonijnen zijn roofdieren en hebben een niet te onderschatten functie in het ecologische evenwicht in de oceanen. Word een tonijnvrij restaurant, en toon aan dat je begaan bent met de gezondheid van je gasten en de natuur.

Er zijn tal van alternatieven voor tonijn zoals de echte bonito, cobia en de geelstaart koningsvis. Maar je kan ook aan de slag gaan met onbeminde minder gekende soorten. Je scoort er zeker ook wel mee! 

Ook forel, makreel of sardienen zijn goede alternatieven voor tonijn. Of beter nog; volg het voorbeeld van de NorthSeaChefs

Uit liefde voor onze Noordzee en al de prachtige producten die zij met zich meebrengt startten Filip Claeys (De Jonkman**) en Rudi Van Beylen (Hof ten Damme) in 2011 met het project NorthSeaChefs. De organisatie moedigt chefs, hobbykoks en consumenten aan om op een verantwoorde manier om te gaan met onbeminde en minder bekende vissoorten en bijvangst uit de Noordzee. 

Meer gratis reclame via Horeca Webzine

Dankzij een vernieuwde samenwerkingsovereenkomst kan ERA online services, die Horeca Webzine runt, zich permitteren om sinds 15 juli 2023 alle horecazaken die dit wensen gratis in de kijker zetten. Wie eerst reageert, wordt eerst bediend. Klik voor meer informatie.

4 keurmerken voor vis en zeevruchten.

Van alle vis en zeevruchten bij de vishandelaar heeft inmiddels de helft een keurmerk. Ken je de verschillen? We hebben er een volledig artikel aan gewijd.

heek mooie meid vis de maand juni patrick caignau

Deel dit blogartikel! 

Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Gratis abonnement

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook tweewekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Nieuwe berichten