Hier laten we je de mooiste foto’s zien van de restaurants waar je terecht kan voor een lekker stukje vis en/of zeevruchten. Alleen voor échte visliefhebbers. Leer in dit artikel ook wat de keurmerken zijn, de alternatieven voor tonijn en maak kennis met de werking van The Northseachefs.
Eerste publicatie 16/8/2020
Geen wedstrijd
Onder impuls van Wesley Croes van De Postelein in Kortessem lanceerde Horeca Webzine halfweg de zomer van 2020 een oproep aan alle Vlaamse horeca om ons drie foto’s te sturen. Gewoon om dat het kon, het mocht en heel wat horecazaken extra publiciteit en steun konden gebruiken.
Fotoalbum
Het onderstaande fotoalbum is samengesteld aan de hand van de foto’s die we ontvingen van de restaurantuitbaters.
De volgorde van vertoning is volgens ontvangst ervan. Dus geen rangschikking van mooi naar mooist. Er is een aanbod voor iedere smaak en goesting. En een beetje overal in Vlaanderen.
Het fotoalbum is ook niet eindig en gaat permanent worden aangevuld.
Stuur ook jouw foto
Heb je ook een mooi gerecht met vis en/of zeevruchten? Stuur ons de foto door met de naam van je zaak en gemeente. We vermelden de foto hier gratis en totaal zonder kosten.
Sommeliers geven 6 tips hoe je de wijnkaart leest op restaurant
Als je in een restaurant zit en de wijnkaart onder je neus krijgt gestopt door de sommelier, kan dat soms...
Op deze 8 manieren werk je efficiënt met minder mensen in de horeca
De horecasector staat al jaren onder druk door personeelstekorten. Dit dwingt ondernemers om creatief en efficiënt te werk te gaan,...
Dit product heeft in 2024 de aandacht getrokken van topchefs
In de wereld van haute cuisine en culinaire verfijning is er een ingrediënt dat de aandacht heeft getrokken van sterrenchefs...
Zuurkool 2.0: een traditionele favoriet met een moderne twist
Zuurkool, een klassieker in de keuken, wordt gemaakt door witte kool te fermenteren met zout. Deze eenvoudige techniek resulteert in...
Horeca grijpt naar kleinere porties om kosten te drukken in 2025
In 2025 staat de horecasector voor aanzienlijke uitdagingen door stijgende kosten voor energie, personeel en ingrediënten. Om deze financiële druk...
Lekker koken, het kan ook zonder tonijn
Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat de consumptie van tonijn risico’s inhoudt. Tonijnen zijn roofdieren en hebben een niet te onderschatten functie in het ecologische evenwicht in de oceanen. Word een tonijnvrij restaurant, en toon aan dat je begaan bent met de gezondheid van je gasten en de natuur.
Er zijn tal van alternatieven voor tonijn zoals de echte bonito, cobia en de geelstaart koningsvis. Maar je kan ook aan de slag gaan met onbeminde minder gekende soorten. Je scoort er zeker ook wel mee!
Ook forel, makreel of sardienen zijn goede alternatieven voor tonijn. Of beter nog; volg het voorbeeld van de NorthSeaChefs.
Uit liefde voor onze Noordzee en al de prachtige producten die zij met zich meebrengt startten Filip Claeys (De Jonkman**) en Rudi Van Beylen (Hof ten Damme) in 2011 met het project NorthSeaChefs. De organisatie moedigt chefs, hobbykoks en consumenten aan om op een verantwoorde manier om te gaan met onbeminde en minder bekende vissoorten en bijvangst uit de Noordzee.
Meer gratis reclame via Horeca Webzine
Dankzij een vernieuwde samenwerkingsovereenkomst kan ERA online services, die Horeca Webzine runt, zich permitteren om sinds 15 juli 2023 alle horecazaken die dit wensen gratis in de kijker zetten. Wie eerst reageert, wordt eerst bediend. Klik voor meer informatie.
4 keurmerken voor vis en zeevruchten.
Van alle vis en zeevruchten bij de vishandelaar heeft inmiddels de helft een keurmerk. Ken je de verschillen? We hebben er een volledig artikel aan gewijd.
Deel dit blogartikel!
Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!