Geen versoepelingen voor Nederlandse horeca op 1 januari

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.243 abonnees.

nederland versoepelingen horeca webzine

Versoepelingen lijken er na de persconferentie van gisteren niet in te zitten voor de horeca. Met het stijgend aantal besmettingen lijkt er ook weinig perspectief te zijn. Ondertussen komt de overheid over de brug met extra steun voor de sector.

Enorme teleurstelling

Voor iedereen in de horeca is het feit dat er geen versoepelingen komen een enorme teleurstelling, beaamt VVD-Kamerlid Thierry Aartsen in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

Dat er niet meer mogelijk is, snapt hij wel.

“Als je naar de cijfers kijkt van afgelopen week, gaat het gewoon niet goed. Dan zijn versoepelingen heel moeilijk, ook al wil je het.”

partner châteaux vini Bart Rogiers
- ADVERTENTIE -

Proeftuinen

Ondertussen wordt er gesproken over zogeheten proeftuinen voor evenementen. Die mogen in januari experimenteren met opening onder strikte voorwaarden. De VVD’er hoopt dat er vaart achter wordt gezet om dit ook voor de horeca mogelijk te maken.

“Het is erg belangrijk voor de sector om te weten wat er straks allemaal, op een veilige manier, kan.”

eindejaarsmenu Horeca Webzine facebook twitter

Steunpakket

Om tien uur wordt bekend gemaakt wat voor extra steun de horeca mag verwachten. Aartsen hoopt op een forse uitbreiding van het steunpakket. 

“Niet alleen voor januari en verder, maar ook met terugwerkende kracht.”

Ook voorzitter van MKB-Nederland Jacco Vonhof is benieuwd naar het steunpakket. Hij noemt de besluitvorming ‘een echte tombola’. 

“Het kabinet, coalitie- en oppositiepartijen, een ministeriële commissie, de driehoek. Voordat een pakket een pakket is, is hij al door de hele wasstraat geweest.”

Meer versoepelingen

Politiek commentator bij de Telegraaf Wouter de Winther vreest het ergste voor de horecaondernemers. Die willen 100% compensatie, iets wat er volgens hem niet inzit.

De Winther is verbaasd dat er door Aartsen niet meer vraagtekens worden gezet bij het besluit van het kabinet om geen versoepelingen toe te laten.

“Van een VVD-Kamerlid mag je meer verwachten. Het lijkt alsof men het hoofd in de schoot heeft geworpen.”

De politiek commentator vraagt zich af of de ondernemers daar ook zo over denken.

“Ik denk dat zij twijfelen of het besluit om dicht te blijven an sich wel terecht is.”

Teken de petitie

Een samenleving is een ‘sameneting’: een potje delen met anderen versterkt onze banden. Het zit in onze genen, we hebben het nódig. Dat zegt professor Charlotte De Backer (UAntwerpen)

Door de coronamaatregelen is samen eten nu net veel moeilijker geworden. “Dat zal onvermijdelijk onze samenleving schaden. Maar ik zie ook positieve noten”, zegt ze.

De horeca-uitbaters en hun personeel worden getroffen met de sluiting, maar ook hun leveranciers, en daar zijn veel meer sectoren bij betrokken dan je denkt.

De horeca kan mits het in acht houden van de maatregelen die in de afgelopen maanden goed werden opgevolgd veilig open.

Heel wat redenen opdat de horeca weer open kan. 

Teken ook de petitie, meer dan 3.500 horecalovers deden het al!

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights