Vegan en vegetarische voeding: quiz 2023

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.140 abonnees.

vegan vegetarisch quiz veganist veggies

Meer en meer mensen eten vegan of vegetarisch: om gezondheidsredenen, uit zorg voor het milieu of dierenwelzijn, om te vermageren,… Niet iedere vegetariër volgt hetzelfde voedingspatroon. Welk type jij bent, hangt vaak samen met de reden waarom je voor een vegetarisch voedingspatroon kiest. Tijd voor weetjes, recepten en onderaan de pagina een quiz waarmee je jouw kennis kunt testen.

Wist je dit over vegan?

Wist je ook dat vegetarisme of vegan voeding geen hippe is maar de vroegste bewijzen van een vegetarische samenleving al te vinden in de Bhagavad Gita, welke is opgetekend ergens tussen ongeveer 400 voor Christus en de tweede eeuw na Christus.

Vegan in India

Rond deze periode was vrijwel de gehele bevolking in India vegetariër. De invloed van voornamelijk het Christendom en de Islam heeft ervoor gezorgd dat het vegetarisme langzaam afnam. 

Van de Griekse filosofen Pythagoras, Empedocles, Theophrastus, Plutarchus, Plotinus, Porphyrius en Ovidius, is bekend dat ze vegetariër waren.

Ook vegans in Nederland

In Nederland is met het ontstaan van De Nederlandse Vegetariërsbond in 1894 het vegetarisme weer nieuw leven ingeblazen.

Vegan en vegetarische recepten

Soorten vegetariërs

Niet iedere vegetariër volgt hetzelfde voedingspatroon. Welk type jij bent, hangt vaak samen met de reden waarom je voor een vegetarisch voedingspatroon kiest.

Test je kennis

0%

1. Vegetariërs eten geen…

Juist! Mis!

2. Wat is een pesco-vegetariër?

Juist! Mis!

3. Wat is tempeh?

Juist! Mis!

4. Wat zijn ovo-vegetariërs?

Juist! Mis!

5. Waarvan wordt seitan gemaakt?

Juist! Mis!

6. Veganisten hebben extra…

Juist! Mis!

7. Rietsuiker…

Juist! Mis!

8. E441 is het E-nummer voor…

Juist! Mis!

9. Veganisten eten…

Juist! Mis!

10. Kaas is over het algemeen…

Juist! Mis!

Ben jij een ChefsproVeggie?
Top, je kent er wel wat van. Je mag je tot de ChefsproVeggie rekenen.

vegetarisch ChefsproVeggie Horeca Webzine

Goed zo, een paar foutjes, maar op de site van ChefsproVeggie vind je zeker extra informatie.

vegetarisch ChefsproVeggie Horeca Webzine

Ohla, het is overduidelijk dat je eens de site van ChefsproVeggie moet bezoeken.

vegetarisch ChefsproVeggie Horeca Webzine

Deel je resultaten:

Meer quizzen van Horeca Webzine

No Content Available

Deel dit blogartikel! 

Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights