In Dordogne, veganisten tegen de ‘rue de la Saucisse’

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.049 abonnees.

De vereniging Peta vraagt ​​de burgemeester van Issigeac om de naam van één van de steegjes van het middeleeuwse dorp ‘rue de la Saucisse’ te wijzigen.

Geen grap

“Eerst dachten we echt dat dit een grap was, maar na controle zagen we dat dit een officiële stap was”, verklaarde Jean-Claude Castagner, burgemeester van Issigeac in de Dordogne aan Denis Granjou van Le Parisien. De gekozen functionaris ontving een e-mail van de veganistische vereniging Peta, waarvan verschillende leden op vakantie in het middeleeuwse dorp merkten dat een van de straten de naam ‘rue de la Saucisse’ droeg. “Ze zijn sterk gekant tegen deze denominatie en ze adviseren ons zelfs om het ‘rue Soy-cisse te hernoemen, met verwijzing naar soja in het Engels. Het is alles en het is uitgesloten voor mij om het te doen! Rebellen rebelleren.

Bijnaam

Hetzelfde gevoel voor Elma Laporte, de enige die het hele jaar woont in dit 15-meterlang straatje: “Deze mensen zijn volledig misplaatst. De worst heeft niets met varkensvlees te maken. Dit is de bijnaam die de dorpelingen aan het begin van de 20ste Eeuw gaven aan een bewoonster. Haar naam was Suzanne Tessier en de ouderen zeggen dat ze van deze bijnaam hield. Dus waarom deze stap vandaag?

Lees meer over de veganisten tegen de ‘rue de la Saucisse’.

Heb jij ook interessant nieuws, tips, weetjes, een inspirerend verhaal of een aanbieding? Stuur ons de link!

Bron en foto: Le Parisien

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights