Ook een Box Bon Moments winnen bij deze 3 traiteur-meesterkoks?

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.243 abonnees.

mastercooks of belgium 14 meesterkoks box bon moments

Een geheel jaar stelt Horeca Webzine in een reeks van 40 artikels de leden en hun specialiteiten voor van ‘The Mastercooks of Belgium®’, de dynamische en prestigieuze culinaire vereniging van België. Ook in dit artikel stellen we drie meesterkoks voor waar je als abonnee een Bon Box Moments t.w.v. €100 kan winnen: Eric Patigny, Vincianne Spronck en Jean-Luc Pigneur. 

The Mastercooks of Belgium®

‘The Mastercooks of Belgium®’ is nog nooit zo dynamisch geweest!  De meest prestigieuze culinaire vereniging van Belgische meesterkoks kwam er in 1980 op initiatief van Pierre Romeyer, samen met o.a. Pierre Wijnants, Jacques Deluc en Roger Souvereyns, de peetvaders van de Belgische keuken. Het voorzitterschap werd na Romeyer gedragen door bekende topchefs en meesterkoks zoals Pierrot Fonteyne, Alain Deluc, Guy Van Cauteren, Robert Van Duuren en sinds mei 2012 wordt het gedragen door Frank Fol, De Groentekok.

‘The Mastercooks of Belgium®’ zijn dé ambassadeurs van het Belgisch culinair erfgoed. Meesterkoks toveren elke dag met de fantastische ingrediënten die ons land rijk zijn. Ze zijn het creatieve brein van de landelijke culinaire toekomst en bezorgen elke dag duizenden mensen een onvergetelijke smaakbeleving.

Meesterkoks Mastercooks box bon moments

Naar aanleiding van het 40-jarig bestaan van de vereniging verschijnt in de loop van mei het Masterbook. In het boek komen onder meer interviews met de oprichters, de generatie voorzitters, de Belgische top 3 van meesterkoks en met enkele Young Masters. Op de cover staan alle voorzitters van de vereniging, met centraal Pierrot Fonteyne, die op 14 april 2020 jammerlijk is overleden aan COVID-19.

Naast de vele activiteiten heeft de vereniging van Belgische meesterkoks ook een eigen TV programma: Z Mastercooks.

Box Bon Moments

Millennials willen vandaag de dag niet nog meer spullen, maar zijn op zoek naar nieuwe (en unieke) ervaringen. Dit is in het voordeel uitgedraaid van de horeca, want de Belg eet meer dan ooit buitenshuis of laat thuis bezorgen. Daardoor kan je met een etentje als cadeau niets fout doen.

De Box Bon Moments van The Mastercooks of Belgium® is daardoor dé ideale cadeaubon voor culinaire fijnproevers en andere bourgondische levensgenieters. Niet zomaar een ongepersonaliseerde zelfafgeprinte bon, maar een gestileerde geschenkverpakking met ingesloten de Mastercook Gids met alle zaken van de meesterkoks. Er zijn drie variaties: €50, €75 en €100.

Binnenkort een cadeau te doen? Klik hier, en bestel een Box Bon Moments. Het wordt je met post opgestuurd. De meesterkoks zorgen voor de rest.

box bon moments

Win een Box Bon Moments

Tussen juli 2020 en eind juni 2021 mag Horeca Webzine 10 Box Bon Moments verloten onder haar abonnees.

Als gratis abonnee van Horeca Webzine ontvang je elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

En zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je iedere maand kans om een Box Bons Moment ter waarde van €100 te winnen om te spenderen bij één van de meer dan 120 meesterkoks.

Meesterkoks

Meesterkoks zijn fiere vakmannen die die alleen met topkwaliteit tevreden zijn, respect hebben voor hun team, producenten en leveranciers en hun gasten willen verwennen. Meesterkoks doen er ook alles aan om hun kennis over te dragen aan gemotiveerde medewerkers en de volgende generaties. Bekijk hier het charter van de meesterkoks. (PDF)

Meesterkoks hebben dus heel wat gemeen. Deze week stellen we weer drie traiteur-meesterkoks voor die in deze periode van horeca-lockdown wel voor afwisseling kunnen zorgen in het dagelijkse culinair aanbod : Eric Patigny, Vincianne Spronck en Jean-Luc Pigneur. Als abonnee van Horeca Webzine maak je ook bij hen kans op een Box Bon Moments ter waarde van €100.

Eric Patigny

14-Eric-Patigny-mastercook-box-bon-moments

Als kind is Eric Patigny in de kookpot gevallen. Zijn moeder had een taverne en zijn grootmoeder baatte een hotel-restaurant uit in Couvin, waar hij vandaan komt.

Vervolgens ging hij twee jaar naar de hotelschool van Namen en twee jaar in een leeropleiding bij Jean-Pierre Bruneau die hem in 1988 naar de Snippe in Brugge zond. Eric werkte er drie maanden als commis om vervolgens chef de partie van de koude keuken te worden en zes maanden later de keukenchef. 

Hij was toen net geen 20 jaar oud en kreeg al een Michelinster. 

Na zijn legerdienst, het overlijden van zijn broer, het kasteel van zijn moeder te hebben uitgebaat met zijn vrouw besloot hij bij de uitbreiding van het gezin met een derde kind om het familieleven voorrang te geven en te zorgen voor meer comfort in het professioneel leven.

In dezelfde periode werd Mastercook Eric Patigny lid en vice-voorzitter van Euro-Toques, chef aan huis en leraar aan de hotelschool van Waver-IPS waar hij nu nog altijd 1 dag per week les geeft in het vak traiteur.

Hij was in die tijd al bevriend met Benoit Bourivain van Traiteur Paulus. Zeven tot acht jaar lang organiseerden ze samen een gala-week in Portugal voor de Belgisch-Luxemburgse Kamer van Koophandel. 

“We werkten niet alleen goed samen, het klikte ook tussen ons. Zo kwam het dat de mastercook me vroeg ik niet bij hem kwam werken. Hij had dringend hulp nodig bij Traiteur Paulus”, vertelt de chef die je ook uitnodigt om abonnee te worden van Horeca Webzine om iedere maand tot eind juni 2021 kans te maken op een Box Bon Moments t.w.v. €100. 

Bij Traiteur Paulus geeft Mastercook Eric Patigny vooral kooklessen, zowel individuele als kooklessen voor ondernemingen die doorgaan in het Kasteel van Modave, waar Traiteur Paulus verantwoordelijk is. Maar hij is eveneens verantwoordelijk voor het beheer van de banketten die ze organiseren voor de Luxemburgse banken.

We schreven het eerder al dat er 4 Meesterkoks zijn bij Traiteur Paulus, wat toch eerder uitzonderlijk is. De zaak is best ook wel groot genoeg dat ieder van hen verschillende taken kunnen doen.

meesterkoks
Eric Patigny (tweede van link) met zijn collega’s Mastercooks werkzaam bij Traiteur Paulus

 

Vincianne Spronck

14-Eric-Patigny-mastercook-box-bon-moments

De keuken is een passie die Mastercook Vincianne Spronck al van kleinsaf met haar grootmoeder deelde. Op tienjarige leeftijd stond ze al samen met haar gebak te maken. Het was toen dat ze besloot om kokkin te worden. Voor de school had ik niet veel aanleg, maar voor de keuken van mijn grootmoeder – waaronder de vautiau-taarten, een specialiteit uit Verviers – daarentegen wel. 

Ze volgde hotelafdeling van de Ecole Notre Dame in Heusy waar ze op school Pierrot Fontaine ontmoet, die voorzitter was van de Meesterkoks, en haar toen al voorstelde om later lid te worden van de vereniging. 

“Ik kon goed met hem overweg en hij heeft me bijzonder goed geholpen, ik was toen ook nog maar 15 jaar oud. Ik kon hem dat niet weigeren. Hij heeft me in dit vak getrokken en vervolgens ook in de vereniging. Ik ben een vrouw, ik was nog erg jong en het is nog altijd niet gemakkelijk. Daarom voel ik me nog altijd niet op mijn gemak in de vereniging die vooral uit mannen bestaat”, vertelt mastercook Vincianne Spronck die je ook uitnodigt om abonnee te worden van Horeca Webzine om iedere maand tot eind juni 2021 kans te maken op een Box Bon Moments t.w.v. €100.   

Op het eind van haar studies had Vincianne meteen veel zin om bij een traiteur te werken, want ze houdt wel van het maken van zeer bewerkelijke gerechtjes en van koude buffetten. Pierrot Fontaine stelde haar toen voor om bij Traiteur en Mastercook Jean-Luc Pigneur te gaan werken. 

“Na twee jaar ben ik terug naar huis gegaan om in de viswinkel van mijn ouders te gaan werken. Ik heb er een aparte traiteuractiviteit ontwikkeld, omdat ik dat graag wilde doen. Je vindt ons nog altijd op de markten met verse vis. Maar daarnaast maak ik ook kant-en-klare gerechten waarmee ik het kraam van mijn ouders bevoorraad. Naast de markten en de traiteurservice hebben we ook een banketactiviteit ontwikkeld na de overname van een banketzaal in de regio. Daar organiseren we maaltijden voor seminaries, huwelijken, feesten en cocktaildiners”, besluit Vincianne Spronck die fier is om lid te mogen zijn van The Mastercooks of Belgium.

14-Vinciane-Spronck-mastercook_box-bon-moments
Foto: Philippe Labeye

Jean-Luc Pigneur

Jean Luc Pigneur mastercooks box bon moments

Jean-Luc Pigneur is geen nieuwkomer bij de Meesterkoks van België. Hij is al meer dan 20 jaar lid en één van de meest efficiënte observators van de toekomst van het koksvak. Hij is een uitermate nieuwsgierig man, is bijzonder reislustig en staat met beide voeten op de grond.

Als stichter van de ‘Académie du Vieusart’ en van de Ateliers du Vieusart’ in Waver organiseert hij opleidingen voor jongeren van de hotelscholen die zich vervolgens kunnen perfectioneren bij een tiental andere Meesterkoks in het land.

Hij organiseert ook maaltijden voor groepen, families en feesten voor 12 tot 20 personen. Terzelfdertijd ontvangt hij vormingen van de SiiN (Wetenschappelijk instituut voor intelligente voeding).

Als traiteur heeft Mastercook Jean-Luc Pigneur voor belangrijke mensen van over de hele wereld gewerkt. Als we hem dan vragen hoe je op een efficiënte manier een goede traiteur kiest en engageert antwoordt hij ons: “Ik geef de raad te luisteren naar de ervaringen van andere mensen. Je moet ook goed weten wat voor soort maaltijd je wil. Is het voor een groot aantal gasten of voor een klein groepje, is het met of zonder persoonlijke bereidingen,… Als je dat allemaal op voorhand weet, zal de offerte beter gedefinieerd zijn en is de traiteur beter gebriefd over wat hij moet doen.”

Mastercook Jean-Luc Peigneur wordt gevraagd om voor iedereen te koken en op elk sociaal niveau. De eerlijk primeert altijd. “Het bord moet voor iedere klant even kwalitatief zijn. Men mag nooit vals spelen, zelfs als je bijvoorbeeld meer attentie moet besteden aan de decoratie of aan de service”, besluit de Mastercook die je ook uitnodigt om abonnee te worden van Horeca Webzine om iedere maand tot eind juni 2021 kans te maken op een Box Bon Moments t.w.v. €100.

Ook een Box Bon Moments winnen bij deze 3 traiteur-meesterkoks? 1
Foto: Anthony Florio

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights