Topvlees van bij ons: Duroc d’Olives

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.243 abonnees.

topvlees van bij ons duroc d'olives keurslagers

In nauwe samenwerking met Belgische Keurslagers, wijnhandel Châteaux Vini, Chef & Knife en 6 topchefs lichten we tijdens de campagne ‘topvlees van bij ons’ het Belgische varkensvlees ‘Duroc d’Olives’ en het exclusieve Belgische wagyu ‘Hof van Ossel’ uit met weetjes, kooktechnieken en 12 unieke recepten. Onze huisfotograaf Bart Tanghe zorgt voor de beelden. Als klapstuk van de campagne maak jij als abonnee van Horeca Webzine kans op een gesigneerd exemplaar van het boek dat wordt uitgegeven t.v.v. een goed doel, alsook een uitnodiging voor de persconferentie. Vandaag zetten we Duroc d’Olives in de spotlights.

Belgische Keurslagers

Kwaliteit, versheid én hygiëne: daar is het de Keurslager om te doen. Elke dag opnieuw werkt hij aan zijn winkelinrichting, productpresentatie, persoonlijke bediening,… Dag in, dag uit bewijzen de meer dan 180 Belgische Keurslagers hun vakmanschap.

Bij de al meer dan 180 Keurslagers is de klant nog écht koning. Je krijgt er echt een service op maat waarbij ook de winkelervaring belangrijk is.

Belgische Keurslagers werken dan ook enkel met topvlees van bij ons. Zo ook met het varkensvlees Duroc d’Olives.     

duroc slager citaten

Duroc d’Olives

Mals, gezond en buitengewoon lekker: dat zijn de drie waardevolste eigenschappen van Duroc d’Olives varkensvlees te danken aan de combinatie van een bijzonder varkensras en een speciaal samengesteld dieet. En bovenal ga je van Duroc d’Olives varkensvlees houden omdat het zo verrukkelijk sappig en zacht is.

Met zijn rode vacht en hangende oren onderscheidt het Duroc varken zich van zijn soortgenoten. Toch zijn niet alle Duroc varkens rood: ze gaan van licht goudachtig geel tot diepdonker mahoniebruin. Een heel mooi kleurenpalet dat je bij andere varkenssoorten niet vindt. En dat maakt ze op zijn minst bijzonder!

Topvlees van bij ons: Duroc d'Olives 1

Voeding en voedselveiligheid

Ook bij varkens bepaalt voeding de gezondheid van lijf en leden. Samen met specialisten van de Universiteit Gent hebben we de samenstelling van het voer voor onze varkens na grondige studie ontwikkeld. We hebben ons hiervoor gebaseerd op drie pijlers.

Via het productproces wordt gegarandeerde voedselveiligheid, optimaal dierenwelzijn en de huidige milieunormen hoog in het vaandel gedragen.

Brandmerk-duroc-francesca sterckx

Dierwelzijn

Wie vlees van topkwaliteit wil, moet in de eerste plaats zijn dieren goed verzorgen en behandelen. Daarom hechten we veel belang aan goede huisvesting, gezonde voeding, rustige behandelingen, diervriendelijk transport en een behoedzaam slachtproces.

Bij Duroc d’Olives beseffen ze maar al te goed dat dierwelzijn voor de consument belangrijk is en dat dit belang in de toekomst nog zal toenemen. Daarom hebben de zaakvoerders voor de komende jaren nog heel wat investeringen gepland.

Zo zullen ze oudere stallen vervangen door nieuwe, met nog meer aandacht voor dierwelzijn: meer ruimte, geen kooien, nog meer afleiding, nog meer natuurlijk daglicht,…

Topvlees van bij ons: Duroc d'Olives 2
Presa of de ribeye van het varken. Een smaakvol onderdeel van de nek waar flink wat vet inzit.

Assortiment

In het assortiment vind je zowel alle versnijdingen vers vlees als charcuterie.

Onze 6 topchefs gaan hier de komende weken en maanden mee aan de slag. Van poten, wangen en tong tot presa en gebraad.  

Maar ook de fijne vleeswaren van Duroc d’Olives zijn onweerstaanbaar lekker. Duroc is een bijzonder varkensras dat bekend staat voor zijn mals en smaakvol vlees en ‘Olives’ verwijst naar de olijfolie die in het voeder wordt gemengd.

Het monoonverzadigd oliezuur komt in het varkensvet terecht waardoor het zachter en smaakvoller wordt. Deze basis, gecombineerd met eigen recepten, is de garantie voor de beste fijne vleeswaren die je kan vinden. 

beenham_duroc d'olives

Boek ‘topvlees van bij ons’ 

Na 6 maanden van recepten, foto’s en kooktips sprokkelen, zal Horeca Webzine dit alles bundelen in een boek en uitgeven ten voordele van een goed doel. 

Als klapstuk maak jij als abonnee van Horeca Webzine iedere maand kans op een gesigneerd exemplaar dat bij de uitgifte ervan – we spreken november 2021 – voorgesteld wordt tijdens de persconferentie. Abonneer je nu, het is gratis!

Deel dit blogartikel! 

Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights