• Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Gratis abonnement
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature
Horeca Webzine
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
Horeca Webzine
No Result
View All Result
Home Nieuws

Tips om je publiek (ook online) aan het lachen te brengen. 25 culinaire mopjes als bonus

Horeca Webzine by Horeca Webzine
02/04/2020
in Nieuws
0
Tips om je publiek (ook online) aan het lachen te brengen. 25 culinaire mopjes als bonus
17
SHARES
273
VIEWS

Maak je publiek (ook online) aan het lachen zodat er een prettige sfeer ontstaat. Dit helpt mee om goed contact met hen te krijgen en het zorgt er ook voor dat ze je verhaal beter onthouden. Hieronder heel wat tips om je publiek aan het lachen te brengen. En 25 culinaire mopjes als bonus.

Humor als hulpmiddel

Humor is een prachtig hulpmiddel om er voor te zorgen dat je publiek zich openstelt voor jou. Het helpt ook om zaken die je vertelt beter in het geheugen vast te leggen. Een aantal punten zijn van belang als je humor wilt inzetten tijdens een toespraak of een (online) presentatie.

Bij het verwerken van humor in je boodschappen denk je ongetwijfeld direct aan het vertellen van grappen. Het is echter de bedoeling dat je publiek gaat lachen maar jou wel serieus neemt. Een gepaste grap kan goed uitpakken maar pas hiermee op. Het is veelal geen goede ondergrond voor je speech en kan je verhaal en je geloofwaardigheid zelfs onderuit halen.

Grappige elementen in je verhaal en online presentaties verwerken is vaak een veel betere manier om je publiek aan het lachen te krijgen. Het verbinden aan de actualiteit of aan zaken die jij met anderen ervaren hebt, kunnen goede voorbeelden opleveren. 

Tips om je publiek (ook online) aan het lachen te brengen. 25 culinaire mopjes.

Humor ligt ook verborgen in woordspeling en zinsconstructies die je kan inzetten om je publiek aan het lachen te krijgen. Zorg wel voor afstemming op je publiek door in te spelen op hun werk en belevingswereld. Blijf echter correct en voorkom enige vorm van belediging.

Lees ook:

Gebruik jij straks ook boter van insecten in je gerechten?

Serveer jij ook halal ‘varkensvlees’ in 2021?

Je kan gebruikmaken van leuke of vreemde zaken die gebeuren in de omgeving. Zorg wel voor enige relevantie en koppeling met het onderwerp waarover je spreekt. Dit vraagt wat flexibiliteit.

Actualiteit en eigen ervaringen

Je kan je publiek ook aan het lachen krijgen door te refereren aan leuke of vreemde actuele gebeurtenissen gekoppeld aan je onderwerp. Hierdoor ontstaat er ook een sterke associatie in de hersenen van je publiek met je onderwerp.

Het vertellen van een grap, actualiteit, gebruik maken van dingen die ter plekke gebeuren en het gebruiken van een woord of woordconstructie doe je op het juiste moment. Dit vraagt aandacht voor timing. De flauwe corona-aprilgrappen waren dus niet zo gepast. Weinigen konden er mee lachen.

Je kan natuurlijk ook bewust gebruik maken van je ervaringen om het publiek te laten lachen. Vertel over leuke of grappige momenten en het gedrag dat jij of een ander vertoonde. Een beetje zelfspot kan je geloofwaardigheid in sommige gevallen versterken. Pas hier echter wel mee op. Ken je omgeving en je publiek en weet de balans te vinden anders kan het juist afbreuk doen aan je verhaal en aan jouw geloofwaardigheid.

Flauwe mopjes

Humor die om de hoek komt kijken wanneer het publiek het niet verwacht is krachtiger dan humor die wordt verwacht. Zorg voor het element van verrassing. Een (flauw) mopje mag altijd om je publiek te doen lachen.

01- Er zit een man in een restaurant en hij bestelt escargots. 

“Wilt u Franse of illegale?”, vraagt de ober. “Franse of illegale?”, vraagt de klant, “wat is het verschil?” Zegt de ober: “In de Franse zit er één slak in een huisje, in de illegale zitten er tien.”

02- In een katholieke school waar mijnheer pastoor nog les geeft gaat het over godsdienst.

Vraagt mijnheer pastoor: “En kindjes, wordt er bij jullie een gebedje opgezegd voor de maaltijd?” Franske: “Ja, mijnheer pastoor.” Louiseke: “Ja, mijnheer pastoor.” Jantje: “Neenee, mijnheer pastoor, ons moeder kan nog goed koken!”

03- Een Nederlander in afhaalpizza

Een Nederlander loopt een afhaalpizzeria binnen. “Wilt u de pizza in vieren gesneden hebben of in zessen?”, vraagt de pizzabakker. “In vieren”, zegt de man, “ik denk niet dat ik zes stukken opkrijg.”

04- In een visrestaurant

Man tegen zijn vrouw: “Jammer dat we dit restaurant niet eerder hebben ontdekt.” Vrouw: “Hoezo, vond je het dan zo lekker?” Man: “Nee, maar dan was de vis misschien nog vers geweest!”

05- In een café

Jongen: “Barman, 19 pilsjes graag!” Barman: “Waarom 19, u bent maar alleen!” Jongen: “Hier staat, onder de 18 wordt niet getapt!”

06- Dialoog tussen twee melkflessen

“Wat ben jij een mooie fles, ik wou dat ik een kindje bij je had.” “Dat kan niet, ik ben gesteriliseerd.”

07- In een restaurant

Een kelner vraagt aan een Schot na het dessert of hij iets verlangt. “Ja”, zegt de Schot, “wilt u de rekening flamberen?”

08- Dialoog tussen 2 bananen

Ene: “En, heeft jouw broer nu eindelijk een nuttig beroep gevonden?” Andere: “Ja, hij is rechter geworden.”

09- In een restaurant 

Man: “Ober, deze koffie smaakt naar zeep!” Ober: “Pardon meneer, dan heeft u per ongeluk thee gekregen, want onze koffie smaakt naar lijm!”

10- Een man vraagt bij het viskraam

“Hoe duur zijn die haringen?” De verkoper antwoordt: “1 euro per stuk”. “Is dat met uien?”, vraagt de man.
“Ja” zegt de verkoper, “De uien krijgt u er gratis bij”. Waarop de man zegt: “Doe mij dan maar 1 kilo uien”.

  • Bagel Corner Franchise
    Vraag meer informatie

11- In een restaurant

Ober: “En mevrouw, hoe vond u de steak?” Mevrouw: “Eigenlijk per toeval, toen ik de aardappelen opzij schoof.”

12- Hollander

Een familie kannibalen houdt een gezellig feestje thuis. Grootmoeder staat in de keuken een mens te braden op traditionele wijze. Een van de kleinkinderen vraagt : “Oma, welke mens heb je deze keer klaargemaakt ?” De grootmoeder antwoordt: “We eten deze keer een Hollander.” Waarop de kleinkinderen allemaal tegelijk roepen: “Ik wil de nek, ik wil de nek!!!” 

13- In een restaurant

Man (boos): “Ober, mijn steak stinkt naar whisky!” Ober (zet twee stappen achteruit): “Nu nog?”

15- In een restaurant

Gast: “Ober, wat kunt u mij aanraden?” Ober: “Ga ergens anders eten mijnheer!”

16- Flesje cola

Jantje loopt met zijn moeder door de stad. De hele dag al zeurt hij om een flesje cola. Uiteindelijk is zijn moeder het zo beu, dat ze hem een draai om zijn oren geeft: “Hier heb je je flesje cola!” Een paar straten verderop geeft Jantje zijn moeder een schop tegen haar been: “Hier heb je het lege flesje terug”. 

17- In een restaurant

Gast: “Ober, dit is oude koffie van gisteren; ik wil koffie van vandaag!”
Ober: “Dan zult u morgen moeten terug komen mijnheer!”

18- Koffie

De piloot van een groot vliegtuig heeft per ongeluk de intercom vergeten uit te zetten, als alle passagiers opeens horen: “Ik heb nu echt zin in een kop koffie en een knuffel met de hoofdstewardess.” De hoofdstewardess – geschokt –  rent naar de cockpit om de piloot te waarschuwen. Een passagier roept haar achterna: “Vergeet de koffie niet!”

19- In een restaurant

Gast: “Ober, wat doet die vlieg in mijn soep?” Ober: “Schoolslag mijnheer!”

20- Dubbele cognac

Een man gooit een dubbele cognac in zijn aquarium. “Waarom doe je dat?” vraagt zijn vrouw. “Ach,” zegt hij, “ik zie graag vrolijke gezichten om mij heen.”

  • Formule ‘Essential’
    €125,00
    In winkelmand

21- In een restaurant

Gast: “Ober, ik heb ooit al beter gegeten!” Ober: “Dit is mogelijk mijnheer, maar alvast niet hier!” 

22- In de refter van een kazerne

Adjudant: “Hoe smaakt de soep, korporaal?” Korporaal: “Slecht!” Adjudant: “Kunt u niet met 2 woorden spreken, korporaal?” Korporaal: “Erg slecht!”

23- In een restaurant 

Gast (kwaad): “Ober, er ligt een draad in mijn soep!” Ober: “Dit is om uw soep beter te binden, meneer.”

24- In een café

Gast: “Ober, mijn koffie is koud!” Ober: “Dan kunt u misschien ruilen met die meneer aan de toog, die vindt zijn bier te warm!”

25- In een restaurant

Man: “Ober, mijn servet zit vol met vlekken!” Ober: “Onze excuses, de commis heeft de servet waarschijnlijk verkeerd gevouwen!”

Heb jij ook interessant nieuws, tips, weetjes, een inspirerend verhaal of een aanbieding? Stuur ons de link!


Bron: Ruvesteps

Tags: moppennieuws
Share17TweetShare
premium partner keurslager
premium partner weyn's honing
Previous Post

Waar komt de 1 aprilvis vandaan? Weetjes en recept van snoek (niet voor gevoelige zielen)

Next Post

Vind de bloemkool – groente van het jaar 2020 – en win een ‘Box Bon Moments’ van ‘The Mastercooks of Belgium®’

Horeca Webzine

Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

Next Post
Vind de bloemkool – groente van het jaar 2020 – en win een ‘Box Bon Moments’ van ‘The Mastercooks of Belgium®’

Vind de bloemkool - groente van het jaar 2020 - en win een 'Box Bon Moments' van 'The Mastercooks of Belgium®'

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de Privacy Policy.

GRATIS ABONNEMENT

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

We hebben je gratis abonnement op Horeca Webzine ontvangen. Controleer nu nog even je inbox of spammap om je mailadres te bevestigen.

RECENTE BERICHTEN

belgische streekspecialiteiten quiz

Ken jij de Belgische streekspecialiteiten? Doe de 20 vragenquiz

02/03/2021
chef and knife mes messen slijperij

Chef & Knife: slijperij en messen waar je jarenlang plezier aan beleeft

01/03/2021
overbruggingsrecht advies horeca webzine

Hoe wordt het overbruggingsrecht belast?

01/03/2021
Gebruik jij straks ook boter van insecten in je gerechten?

Gebruik jij straks ook boter van insecten in je gerechten?

01/03/2021
mastercooks of belgium 28 meesterkoks box bon moments Young Masters

Deze 3 Young Masters hebben elk hun eigen stijl

26/02/2021

MEEST GELEZEN

  • Horeca Webzine online magazine open petitie uitbaters

    Teken de petitie, de horeca in België en Nederland moet weer open!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Wat is de dresscode in het Hof van Cleve van Peter Goossens?

    231 shares
    Share 231 Tweet 0
  • Meer dan 100 horecazaken met een leuk terras in Vlaanderen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Zowat 550 cateraars en feestzaaluitbaters zijn de ongelijkheid beu en stappen naar de rechter 

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Vlaamse cateraars en feestzaaluitbaters groeperen zich om hun rechten op te eisen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

  • Home
  • Statistieken website
  • Privacy Policy
  • Contact

© 2019 - Horeca Webzine

No Result
View All Result
  • Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Gratis abonnement
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature

© 2019 - Horeca Webzine

Om jouw bezoek aan onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken wij cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig. Bezoek onze Privacy Policy.