• Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Horeca en Food Jobs
    • Vacature toevoegen
    • Mijn vacatures
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Abonneer je gratis
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature
Horeca Webzine
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
Horeca Webzine
No Result
View All Result
Home Kennisbank

Een superleuke baan als kelner dankzij deze 10 handige tips

Horeca Webzine by Horeca Webzine
13/06/2020
in Kennisbank, Tips
1
kelner restaurant Horeca Webzine
16
SHARES
627
VIEWS

Werken als kelner in de horeca is leuk, maar ook zwaar. Niet iedereen is er geschikt voor. Of je nu in een snackbar werkt of in een luxe restaurant; je moet iedere dag keihard aan de bak en de beste service verlenen. Nu zeker met dit mondmasker op. Om er voor te zorgen dat jij die superleuke baan in de horeca zo goed en zo lang mogelijk kunt vervullen, geven wij je 10 handige tips. Succes!

1- Blijf altijd vriendelijk, beleefd en attent

Tevreden gasten: daar draait het allemaal om in de horeca. En dat betekent dat je als kelner vanaf de eerste dag de lat hoog moet leggen voor jezelf. Laat de gasten niet merken wat je werkelijk denkt of voelt als je aan het bedienen bent. Blijf altijd vriendelijk, beleefd en attent. Verlies je geduld niet. Reageer rustig en beheerst, ook als je je enorm ergert aan een bepaalde bezoeker.

2- Zorg voor een snelle bediening

Zorg ervoor dat je snel en efficiënt kunt werken als kelner. Je hebt natuurlijk niet alles in de hand, maar voor een groot deel kun je de werkwijze wel sturen. Als je accuraat en snel bedient, bijvoorbeeld op een terras of in een restaurant, volgen er al snel nieuwe bestellingen. Dat zorgt voor extra omzet, iets waar je baas heel blij van wordt. En in veel gevallen levert het jou ook een goede fooi op.

kelner Horeca Webzine

3- Zorg voor een opgeruimde, frisse uitstraling

Als je buiten op het terras werkt, is het belangrijk dat de boel er fris en netjes uitziet. Dus schone tafeltjes, stoelen aangeschoven, kaart op de tafel en geen vieze servetjes of peuken op de grond. Zo zorg je als kelner voor een opgeruimde, frisse uitstraling. Dat geldt niet alleen voor je werkomgeving, dus het terras, de snackbar of het restaurant waar je bedient, maar ook voor jou als persoon. Zorg voor een gastvrije, hartelijke sfeer.

4- Bestudeer de kaart goed

Bestudeer de menukaart goed voordat je aan je baan als kelner begint. Dat lijkt misschien een overbodige tip, maar vergis je niet. Als je weet wat er op de kaart staat, kan je sneller reageren op vragen, beter adviseren en dus efficiënter werken. Door op de hoogte te zijn van de kaart, toon je vakkundigheid. Gasten waarderen dat niet alleen, in het hogere segment wordt het ook van je verwacht. Het maakt allemaal onderdeel uit van werken in de horeca.

Lees ook:

Een financieel plan maken doe je aan de hand van deze 4 stappen

Raw Food. Wat is het? Weetjes en meer dan 100 recepten.

5- Let op de details

Als je voor een baan als kelner hebt gekozen, is het iedere dag rennen en vliegen. Vooral in het begin. En zeker dan is het een behoorlijke opgave om ook op de details te blijven letten. Dus pak wijnglazen niet met je vingers bij de rand vast, maar netjes bij de steel. En draai een koffie- of theekopje met het oortje naar de gast toe als de bestelling op tafel zet. Verlies de details niet uit het oog, hoe druk het ook is.

6- Begroet altijd de nieuwe gasten

In de horeca ben je dienstverlenend bezig. Het is belangrijk om de gasten het gevoel te geven dat ze welkom zijn. Dat ze gezien worden. Letterlijk. Begroet daarom altijd de nieuwe gasten die in de zaak waar je werkt binnenstappen. Maak oogcontact of geef een vriendelijk knikje en glimlach even. Dan weten de gasten dat je ze hebt opgemerkt en dat je zo langs komt om hun bestelling op te nemen.

kelner Horeca Webzine

7- Hang niet over de klanten

Als je mensen bedient, ga dan niet over de klanten heen hangen. Dat vinden de meeste gasten heel onprettig en daarbij oogt het ook zeer onprofessioneel. Loop gewoon om en als het echt niet anders kan, biedt dan bij voorbaat al excuses aan.

8- Geef niet te snel op

Hou als kelner je oren en ogen goed open. Blijf constant alert. Ook als het even rustig is, niet inzakken. Werken als kelner in de horeca is topsport. Zeker in het begin is het zowel lichamelijk als geestelijk heel vermoeiend.  Maar dat went. Als het goed is, worden klantvriendelijkheid en gastvrijheid je tweede natuur. Dan kan je veel meer op de automatische piloot gaan werken. En ook echt genieten van de contacten en gesprekjes met tevreden klanten. Dus geef niet te snel op, maar hou vol. Ook als het een keer niet zo lekker loopt.

9- Leer van je fouten

Natuurlijk kan het zo zijn dat je als kelner in het begin een paar keer een stomme actie uithaalt of fouten maakt. Doordat je de drukte bijvoorbeeld even niet aankan, moe wordt, teveel zaken tegelijk moet regelen. Het hoort er allemaal bij. Werken als kelner in de horeca vraagt veel van je, maar zorg er gewoon voor dat je die fouten niet nog een keer maakt. Dan komt alles goed.

10- Laat gasten niet wachten, reken snel af

En tot slot: gasten die een leuke avond bij je hebben gehad en lekker hebben gegeten of gedronken, willen op een gegeven moment weer verder. Als ze dan heel lang moeten wachten op de rekening, wordt dat ervaren als een afknapper. Laat dus je gasten niet wachten. Als ze hebben aangegeven te willen betalen, handel dat dan snel af. Ook als er een groot gezelschap wil vertrekken en iedereen erop staat apart te betalen bij jou. Laat je irritatie niet blijken en blijf vriendelijk en behulpzaam.  

Bron: Infobron.nl

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en mis geen enkele publicatie meer.
Tags: consumenthobbykokhorecahorecamedewerkerjobsleveranciertipsuitbater
Share16TweetShare
premium partner chef's food products (2)
premium partner pH-20
premium partner keurslager
miikitco partner horeca webzine (2)
premium partner pH-20
premium partner royal teas geluwe
premium partner weyn's honing
Previous Post

Correct sushi eten doe je zo. Weetjes en 5 tips van de Japanse chef Naomichi Yasuda

Next Post

Meer omzet met klantdata dankzij deze 9 tips

Horeca Webzine

Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

Next Post
klantdata Horeca Webzine

Meer omzet met klantdata dankzij deze 9 tips

Comments 1

  1. Pingback: Bierkaartjes.com - GratisPromoten.biz

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de Privacy Policy.

GRATIS ABONNEMENT

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

We hebben je gratis abonnement op Horeca Webzine ontvangen. Controleer nu nog even je inbox of spammap om je mailadres te bevestigen.

RECENTE BERICHTEN

leveranciers-plan-Horeca-Webzine-

Een financieel plan maken doe je aan de hand van deze 4 stappen

13/04/2021
Raw Food. Wat is het? Weetjes en meer dan 100 recepten.

Raw Food. Wat is het? Weetjes en meer dan 100 recepten.

13/04/2021
Klachten: zo ga je er mee om. 4 stappen en tips.

Klachten: zo ga je er mee om. 4 stappen en tips.

13/04/2021
kelners obers ober

Obers: deze 10 dingen mis je zeker in de lockdown

08/04/2021
horecaconcepten concept concepten

Consument kiest steeds meer voor eenvoudige horecaconcepten in 2021

06/04/2021

MEEST GELEZEN

  • Horeca Webzine online magazine open petitie uitbaters

    Teken de petitie, de horeca in België en Nederland moet weer open!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Wat is de dresscode in het Hof van Cleve van Peter Goossens?

    231 shares
    Share 231 Tweet 0
  • Meer dan 100 horecazaken met een leuk terras in Vlaanderen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Zowat 550 cateraars en feestzaaluitbaters zijn de ongelijkheid beu en stappen naar de rechter 

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Vlaamse cateraars en feestzaaluitbaters groeperen zich om hun rechten op te eisen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

  • Home
  • Statistieken website
  • Privacy Policy
  • Contact

© 2019 - Horeca Webzine

No Result
View All Result
  • Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Horeca en Food Jobs
    • Vacature toevoegen
    • Mijn vacatures
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Abonneer je gratis
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature

© 2019 - Horeca Webzine

Om jouw bezoek aan onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken wij cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig. Bezoek onze Privacy Policy.