• Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Gratis abonnement
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Kaarten
    • Community mārie
    • The Mastercooks of Belgium 1980-2020
    • Partners Horeca Webzine
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature
Horeca Webzine
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
Horeca Webzine
No Result
View All Result
Home Kennisbank Tips

De 10 tips van Henri om toch geld te verdienen in rustige periodes

Horeca Webzine by Horeca Webzine
13/11/2020
in Tips, Kennisbank, Weetjes
0
geld henri tips weetjes snackbar aan de maas
28
SHARES
939
VIEWS

Naar aanleiding van de corona-crisis sluiten veel horecazaken omdat ze geen afhaal- of leveringsdienst kunnen organiseren. Eerder gaven we hier al 6 tips hoe je als horeca-ondernemer die verplichte sluitingsperiode volledig kan benutten. En wat je kan doen om productief te blijven. Henri Sibering van Snackbar aan de Maas in Rotterdam stuurde ons naar aanleiding hiervan nog een lijstje met zijn 10 tips om geld te verdienen als het rustig is.

Rustige periode

Naar aanleiding van van de corona-crisis mogen cafés, snacks, bistro’s, brasseries, restaurants en feestzalen geen gasten meer ontvangen om ter plaatse te consumeren. Voor wie geen afhaalmaaltijden kan voorzien, is deze periode misschien wel een periode om de marketingstrategie te herzien. We gaven eerder al 6 tips hoe je die bijzondere periode volledig kan benutten. En wat je kan doen om productief te blijven. Henri Sibering van Snackbar aan de Maas in Rotterdam stuurde ons naar aanleiding hiervan nog een lijstje met zijn 10 tips die we hier graag publiceren.

De tips van Henri

1- Verzorg lichaam en geest

Versterk het lichaam en geest en eet een keer goed op de zaak. Lees de krant en neem voldoende rust. Laat je personeel hetzelfde doen, laat ze even deze kennisbank doornemen en deel daarna een paar mooie taken uit.

2- Debiteurenbeheer

Loop eens door je debiteurenbeheer. Welke gasten hebben al te lang niet betaald. Het kan zomaar zijn dat je een niet-betaalde rekening vindt van een of meer jaar oud. Deze incasseren met eventueel administratiekosten kan zorgen dat de cashflow op peil blijft.

De 10 tips van Henri om geld te verdienen als het te rustig is
De 10 tips zijn aangeboden door Henri Sibering van Snackbar aan de Maas in Rotterdam.

3- Leveranciers

Kijk eens naar het aanbod van andere leveranciers. Ga in gesprek met je eigen leveranciers of die misschien voordeliger kunnen leveren. Een telefoontje kan soms tientallen euro’s per week opleveren. Een nieuwe leverancier kan ook meteen nieuwe inzichten bieden.

Lees ook:

Logo laten maken of zelf ontwerpen? 6 tips.

Een vervaldatum voor beoordelingen op TripAdvisor in 2021?

4- Bekijk je zaak

Loop eens naar buiten en bekijk eens je eigen zaak van op een honderd meter afstand. Waarom zou jij wel of niet naar binnen gaan? Wees heel kritisch, stel je in de plaats van een gast die je zaak helemaal niet kent. Inzicht hierin kan je ideeën geven over wat je nu of in de nabije toekomst kan doen. Sommige details kosten helemaal geen geld.

5- Inspectie apparatuur

Een inspectie van je apparatuur kan problemen op langere termijn voorkomen. Dus een kijkje in de eigen keuken (en bar) geeft ongetwijfeld inzicht over dingen die nu alvast verholpen kunnen worden voordat ze serieus geld gaan kosten. Een lekkende kraan in het toilet of een kapotte lamp repareren geven altijd veel voldoening.

6- Energiekosten

Zijn je energiekosten wel reëel? Betaal je niet te veel of gebruik je niet te veel. Vaak staat apparatuur veel te vroeg aan, totaal niet nuttig, te heet of te koud. Even je contracten nakijken en beleid maken voor gebruik van apparatuur zodat je vanaf vandaag al geld kan besparen.

7- Buren

Een praatje met de buren kan inzicht geven over wat er nodig is om de directe omgeving te betrekken met jouw zaak. Een incidenteel bezoek door de buren kan je dan ook niet uitsluiten en dat is mooi voor de toekomst. Als je de buurt blij kan maken met jouw (bedrijfs)aanwezigheid heb je een groot voordeel op de concurrentie. En verdien je op termijn hier ook weer geld mee.

8- Digitale aanwezigheid

Loop eens door je Facebook en Instagram. Zijn de berichten en foto’s die je ziet wel de dingen die je wilt zien? Beoordeel de digitale aanwezigheid van je zaak om meer zichtbaarheid te creëren of verbeteren.  Kijk ook eens kritisch naar je website. Is dat wel wat je wil vertellen en staat de menukaart van drie jaar geleden er niet nog op? Herzie je verkoopsvoorwaarden om no-shows te vermijden. En misschien is het wel een gelegenheid om jouw website eens te vernieuwen. 

9- Abonnemen11111ten

Zijn je abonnementen voor je pin, audio, internet,… wel up-to-date. Misschien tijd om die ook eens onder de loep te nemen, en als goede klant een bonus te vragen. Vergeet ook niet je te abonneren op Horeca Webzine.

10- Kortingen

Kijk ook eens naar die korting(en) die je vorig jaar werd(en) beloofd door de leverancier(s). Een mailtje sturen met een overzicht van je inkoop bij je leveranciers en de afspraken kan je geld opleveren.

Bonustip

Ga maar iets vroeger naar huis vandaag en kijk een goede film met je ega. Ga lekker op tijd naar bed om morgen weer vol energie naar de zaak te kunnen. Het wordt nog druk genoeg in de rest van je leven.


Heb jij ook nog tips, deel ze hieronder in een reactie.

Tags: covid-19economiehoreca-uitbatertipsweetjes
Share28TweetShare
Previous Post

Met deze cadeaubon bereiken de leden van mārie meer gasten

Next Post

Bij deze 3 West-Vlaamse Mastercooks kan je Meals@Home bestellen

Horeca Webzine

Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

Next Post
Bij deze 3 West-Vlaamse Mastercooks kan je Meals@Home bestellen

Bij deze 3 West-Vlaamse Mastercooks kan je Meals@Home bestellen

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de Privacy Policy.

GRATIS ABONNEMENT

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken zoals een gastro mārie bon, een Box Bon Moments of De Grote Groentebijbel met niet minder dan 120 recepten van Frank Fol.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

We hebben je gratis abonnement op Horeca Webzine ontvangen. Controleer nu nog even je inbox of spammap om je mailadres te bevestigen.

RECENTE BERICHTEN

Logo laten maken of zelf ontwerpen? 6 tips.

Logo laten maken of zelf ontwerpen? 6 tips.

27/01/2021
star of the belgian cuisine ster van de belgische keuken

Wedstrijd ‘The Star of Belgian Cuisine 2021’ uitgesteld

27/01/2021
autocontolesysteem FAVV Horeca Webzine

Zo bekom je een gevalideerd autocontrolesysteem in de horeca

26/01/2021
vervaldatum tripadvisor beoordelingen horeca

Een vervaldatum voor beoordelingen op TripAdvisor in 2021?

25/01/2021
mastercooks of belgium 24 meesterkoks box bon moments

Eén van deze 3 mastercooks is echt wel héél fotogeniek

22/01/2021

MEEST GELEZEN

  • Horeca Webzine premium partners copy (2)

    Teken de petitie, de horeca in België en Nederland moet weer open!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Wat is de dresscode in het Hof van Cleve van Peter Goossens?

    231 shares
    Share 231 Tweet 0
  • Meer dan 100 horecazaken met een leuk terras in Vlaanderen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Zowat 550 cateraars en feestzaaluitbaters zijn de ongelijkheid beu en stappen naar de rechter 

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Vlaamse cateraars en feestzaaluitbaters groeperen zich om hun rechten op te eisen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

  • Home
  • Statistieken website
  • Privacy Policy
  • Contact

© 2019 - Horeca Webzine

No Result
View All Result
  • Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Gratis abonnement
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Kaarten
    • Community mārie
    • The Mastercooks of Belgium 1980-2020
    • Partners Horeca Webzine
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature

© 2019 - Horeca Webzine

Om jouw bezoek aan onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken wij cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig. Bezoek onze Privacy Policy.