Wedstrijd ‘The Star of Belgian Cuisine 2021’ uitgesteld

star of the belgian cuisine ster van de belgische keuken
5/5

De wedstrijd The Star of Belgian Cuisine zal niet doorgaan op 31 januari 2021. Dat hebben de organisatoren besloten wegens de coronamaatregelen. Het evenement van ‘The Mastercooks of Belgium’ zou dit weekend doorgaan in de culinaire campus COOVI in Anderlecht. Een nieuwe datum is nog niet bekend.

The Star of Belgian Cuisine

The Star of Belgian Cuisine wordt al voor de zesde keer georganiseerd door Mastercooks Pierre Wynants en Frank Fol. De wedstrijd gaat om de twee jaar door voor chefs van 23 tot 38 jaar en hun team bestaande uit een sommelier, een hulpchef (commis) en een coach. 

Vier halvefinalisten

De 4 halvefinalisten voor deze editie zijn:

star belgian cuisine 2021 halvefinalisten

Jury

De jury bestaat uit 10 topchefs, onder wie Mastercooks Pierre Wynants, Frank Fol en René Mathieu, winnaar van We’re Smart Best Vegetable Restaurant 2020

Ook H.K.H. Prinses Léa van België, die het evenement al sinds de start bijwoont, zal de wedstrijd volgen.

Bier, chocolade en schorseneren

De 4 halvefinalisten van ‘The Star of Belgian Cuisine’ moeten aan de slag met een aantal typisch Belgische ingrediënten. Dit jaar zijn dat schorseneren, Cornet-bier en Callebaut-chocolade voor de koffiegarnituur. 

Twee teams gaan vervolgens naar de finale, waarin ze een gerecht zullen bereiden met ingrediënten uit een ‘mystery box’, in combinatie met de verplichte ingrediënten. 

De jury beoordeelt de gerechten op basis van presentatie, degustatie en harmonie met de geserveerde drank.

Wedstrijd 'The Star of Belgian Cuisine 2021' uitgesteld 1
Finalisten van de finale 2018: Sam Van Houcke en Archibald De Prince in gezelschap van Prinses Alexandre van België, meesterkok Pierre Wynants en Frank Fol, voorzitter van The Mastercooks of Belgium. Foto: The Mastercooks of Belgium

Missie van ‘The Mastercooks of Belgium’

“Deze wedstrijd kadert in onze missie als Mastercooks om het Belgisch culinair erfgoed te promoten en versterken, met respect voor lokale en gezonde ingrediënten. Al veertig jaar lang dragen we onze kennis over van Mastercook op Young Master om een volgende generatie topchefs voor te bereiden.” 

“Daarom moedigen we jonge, getalenteerde chefs aan om mee te doen met The Star of Belgian Cuisine. Het biedt hen een mooie kans om hun talenten te tonen aan een nieuw publiek én internationaal door te stoten”, zegt Pierre Wynants, organisator en juryvoorzitter van ‘The Star of Belgian Cuisine’.

The Star

De winnende chef mag zich een jaar lang The Star of Belgian Cuisine noemen en krijgt een wisselbeker en diverse prijzen. Het winnende gerecht zal ook geserveerd worden in het restaurant van de finalist. Bovendien zal het winnende team België vertegenwoordigen op de Europese finale van de Global Chefs Challenge en maakt het kans om door te stoten naar de internationale finale in Abu Dhabi in 2022.

Wordt vervolgd.

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je van 14 januari tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights