The Mastercooks of Belgium-13.09.2021-©Claudio Centonze (26)

The Mastercooks of Belgium zijn dé ambassadeurs van het Belgisch culinair erfgoed. Zij toveren elke dag met de fantastische ingrediënten die ons land rijk zijn. Zij zijn het creatieve brein van de landelijke culinaire toekomst en bezorgen elke dag duizenden mensen een onvergetelijke smaakbeleving. 

Ontstaan

The Mastercooks of Belgium – toen nog ‘De Vereniging van Meesterkoks van België’ – is ontstaan in 1980 op initiatief van Pierre Romeyer en opgericht samen met o.a. Pierre Wijnants, Jacques Deluc en Roger Souvereyns, de peetvaders van de Belgische keuken. Het voorzitterschap werd na Romeyer gedragen door bekende topchefs zoals Pierrot Fonteyne, Alain Deluc, Guy Van Cauteren, Robert Van Duuren, Frank Fol en sinds 2021 Cédric Poncelet. Lees meer.

Mastercooks

Een Mastercook is een fiere vakman/vrouw die 

  • alleen met topkwaliteit tevreden is
  • respect heeft voor zijn team, producenten en leveranciers 
  • en zijn gasten wil verwennen. 

Hij/zij doet er alles aan om zijn/haar kennis over te dragen aan gemotiveerde medewerkers en de volgende generaties.

Young Masters

The Young Masters© is de naam van de jongerenafdeling (max. 38 jaar) van The Mastercooks of Belgium®. Het is geen nieuwe vereniging, maar deze culinaire jongerengroep werkt nieuwe ideeën uit om de Belgische keuken naar de toekomst toe nog sterker en aantrekkelijker te maken, zowel in België als in het buitenland.