In Tel Aviv ‘De Bubbel’ draait alles om het eten

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.139 abonnees.

Tel Aviv was lang het best bewaarde geheim van de reiswereld. Op amper vier uur vliegen ligt het paradijs op aarde. Ook qua eten is Tel Aviv razend interessant. Er is geen restaurantcultuur die vernieuwing belemmert. Falafel, hummus en techina vind je in het hele land. Maar de innovatieve keuken, dat is heel erg Tel Aviv.

Tel Aviv

Tel Aviv is begonnen als een nederzetting ten noorden van Jaffa. Tijdens de eerste immigratiegolf van Russische Joden in 1887, werd ten noordoosten van het oude Palestijns-Arabische havenstadje Jaffa de wijk Neve Zedek gebouwd. Neve Zedek werd modern opgezet, met straten die van noord naar zuid en van west naar oost liepen. In de daarop volgende jaren werden meer wijken gebouwd.

De stad was een stedenbouwkundig succes, en de bevolking groeide gestaag. Na de Eerste Wereldoorlog was er weer een immigratiegolf. Veel Europese architecten kwamen naar het Mandaatgebied Palestina.

Sinds het begin van de eeuw trekt de stad veel hightechbedrijven aan en profileert zich hiermee in de wereld. In 2012 werd de stad na Silicon Valley verkozen tot beste start-up plaats voor een nieuw ICT-bedrijf.

tel-aviv-horeca webzine

Onbekend en onbemind

Dat de keuken en het culinaire leven van Tel Aviv zo lang onbekend en onbemind is gebleven, heeft alles te maken met de politieke en religieuze onrust in de regio. Maar deze moderne stad, bijgenaamd De Bubbel, is een oase van rust en tolerantie. Joden en Arabieren leven er harmonisch samen. Een kwart van de bevolking rekent zich tot de LGBTQ-gemeenschap.

huisbaas

Jigel Krant

Jigal Krant speelde jarenlang in een band, is popjournalist, nieuwsverslaggever bij BNR Nieuwsradio, presenteerde het televisieprogramma De koosjere hamvraag (‘een soort Keuringsdienst van waarde, met een koosjere tik’) en maakt kunst van oude lp’s. Hij houdt ervan om te creëren. En koken vind hij de meest intieme kunstvorm. Hij kan dan ook emotioneel worden van een mooie aubergine, of van die lange ­radijsjes. Daar mag hij wat mee doen, en dat doen gasten vervolgens in hun mond. Dat vind Krant echt een waanzinnige eer. Dat vindt hij bijna net zo intiem als seks.

TLV-Header- Tel Aviv Horeca Webzine

Kookboek TLV

Schrijven over eten doet Krant al jaren, onder meer in zijn receptencolumn in het Nieuw Israëlietisch weekblad. Toch had hij nooit de wens een kookboek uit te geven. Maar toen belde de uitgeverij om te vragen of ik een kookboek wilde schrijven.

Nadat Jigal Krant de keuken van Tel Aviv naar Nederland bracht met zijn bekroonde kookboek TLV, brengt hij met deze gids de Nederlander naar Tel Aviv. In TLV- De culinaire stadsgids deelt hij al zijn geheime adresjes en persoonlijke favorieten. Een vakantie in Tel Aviv valt nooit tegen, maar met Jigal als gepassioneerde en humoristische gids ben je verzekerd van een onvergetelijke ervaring. Lees ook de recensie.

Lees meer over de culinaire revolutie van Tel Aviv.

Heb jij ook een interessante topic dat hier past in Horeca Webzine? Stuur ons de link!

Bron: Singeluitgeverijen, Culinaire Ambiance, Parool.nl | Foto: NRC.nl

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights