29 mei 2021: het belangrijkse horecanieuws van de week

nieuws
5/5

Wekelijks delen we hier op zaterdagmorgen het belangrijkste nieuws uit de Lage Landen van de afgelopen week. Heb je ook nieuws dat hier zijn plaats verdient? Stuur het ons voor vrijdagmiddag! 

Wie jonger is dan 21, komt café in Westmalle niet in

Wie jonger is dan 21 en iets wil gaan drinken in café ‘t Vermoeden in Westmalle, die is eraan voor de moeite. Want het café weigert een weeklang iedereen die geen 21 is.

Die drastische beslissing nemen de cafébazen omdat er heel wat coronabesmettingen zijn bij de zesdejaars in Westmalle. Corona tegengaan door klanten te weigeren, dat is het plan.

[ Bekijk de video ]

Versoepelingen in Nederland vervroegd om horeca extra omzet te geven

Stap 3 van het heropeningsplan gaat niet in op 9 juni, maar ‘al’ op 5 juni. Door het plan op zaterdag in te laten gaan hoopt het kabinet de culturele sector en de horeca te helpen, vertelt NU.nl-verslaggever Job van der Plicht in gesprek met NU.nl-presentator Bas Scharwachter. 

[ Bekijk de video

nieuws versoepelingen Nederland

Langzaam gaat de horeca weer open. Maar met wie in de keuken?

Nu de horeca geleidelijk weer open mag, kampen veel ondernemers direct met personeelstekorten. Hoe komt dat, en wat kunnen ze hier aan doen?

Plaats hier gratis je vacatures. ]

nieuws horeca en food jobs

Italiaans restaurant geeft €50 aan wie zich laten vaccineren

Een Italiaans restaurant in Brussel start wel met een heel bijzondere actie. Iedereen die gevaccineerd is, krijgt een bon van 50 euro.  [ Lees meer ]

italiaans restaurant vaccinatie (1)

In dit restaurant kan je nu ook betalen met bitcoins

Wil je contant betalen of met pin? Voeg daar nog maar de vraag ‘of met bitcoins?’ aan toe. Bij het Papendrechtse restaurant De Ertepeller wagen ze de stap naar cryptovaluta. Het is net zo makkelijk als betalen met je pinpas. [ Lees er meer over in AD.nl ]

Hoe meer we verdienen, hoe meer we drinken

Belgen drinken jaarlijks gemiddeld iets minder dan 10 liter pure alcohol. Daarmee bevindt België zich in de middenmoot. [Lees het rapport]

drinken alcohol drink oeso

Sappige verhalen van Peter Goossens 

De chef en zaakvoerder van het Hof van Cleve in Kruishoutem vertelt met het grootste gemak over zijn grootste passie: de horeca, zijn eigen gastronomische identiteit. Maar Peter Goossens heeft het ook over zijn ‘deugnieterijen’ aan Hotelschool Ter Duinen. Enkele ‘sappige’ verhalen steken de kop op. [ Beluister de podcast. ]

sabine goethals satelitte gourmet peter goossens NEE

Broer en zussen nemen failliete restaurant over van hun vader

Dat de horeca in Nederland vanaf 5 juni weer open mag, is ook goed nieuws voor restaurant De Haas in Elburg. Het restaurant, dat vorig jaar door corona failliet ging, opent die zaterdag ook weer haar deuren. Een bijzonder moment voor Gerrit-Jan, Rosalie en Mathilde Vos, de broer en zussen die het failliete restaurant hebben overgenomen van hun vader.  [ Lees meer en bekijk de video in Omroep Gelderland ]

nieuws omroep gelderland Gerrit-Jan-Vos
Foto: Omroep Gelderland

Vechtpartij in Gents restaurant: Nederlands koppel wilde niet betalen

Een ruzie tussen een ober van een Gents restaurant en een Nederlands koppel uit 2019, is vrijdag voor de rechter geëindigd. Het koppel zegt dat ze geslagen werden door de ober, maar die ontkent dat. [ Lees meer in Het Nieuwsblad. ]

Meer nieuws

Wekelijks delen we hier op zaterdagmorgen het belangrijkste nieuws uit de Lage Landen van de afgelopen week.

Heb je ook nieuws dat hier zijn plaats verdient? Stuur het ons voor vrijdagmiddag!  Of deel in het in onze community.

 

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights