Weer een streekproductenmarkt in de kerk van Sint-Janssteen

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.198 abonnees.

streekproductenmarkt the holy spiritus

De kogel is door (euh…) de kerk. Het licht werd zopas op groen gezet om elke eerste en derde zaterdag van de maand opnieuw een Streekproductenmarkt te organiseren in de voormalige kerk van Sint Jansteen (Hulst, Nederland) waarin onze Premium Partner The Holy Spiritus is gehuisvest. 

Voormalige kerk van Sint Jansteen

Vanuit de voormalige Johannes de DoperKerk in Sint Jansteen op de grensstreek Nederland-België brouwen en stoken Tom Genbrugge en Goderic Van den Brande cider, distillaten, honingwijn en likeuren.

Alle dranken zijn stuk voor stuk unieke creaties en behoren dan ook tot de absolute ‘crème de la crème’. Volgens sommigen werkt één slok al verlichtend. Wat het ook is, allemaal proeven ze de liefde, duurzame aandacht en dat vleugje gekte als geheim ingrediënt.

Bijzondere locatie

The Holy Spiritus BV is gehuisvest in de voormalige Sint Johannes de Doper Kerk in Sint Jansteen. 

Maar je kan je nu toch wel afvragen vanwaar de keuze voor deze – toch wel bijzondere – locatie. Als je zo gepassioneerd bezig bent als Tom en Goderic met het bedenken van de meest uiteenlopende dranken voelt elke creatie als een geboorte. Toen ze dus nadachten over een locatie waardig genoeg om al deze dranken te herbergen, zijn ze allemaal de revue gepasseerd. 

Wolkenkrabbers, productieloodsen, industriële panden, statige herenhuizen, kerken, tempels en alle andere soorten gebedshuizen, oude winkelpanden en verlaten fabrieken uit de vorige eeuw. Geen van al die locaties konden hun goedkeuring dragen.

Maar toen Tom en Goderic weet kregen van een gebouw met een eigen lijflied werd hun nieuwsgierigheid opnieuw getriggerd. En toen ze het lied hoorden terwijl ze voor het eerst oog in oog stonden met dit bijzondere pand, wisten ze het meteen. 

Streekproductenmarkt

Vanaf zaterdag 6 november kan je elke eerste en derde zaterdag doorlopend van 10 tot 17 uur kennismaken met een smakelijke variatie aan Zeeuwse en Vlaamse standhouders die hun lokale producten tonen en waarmee je vrijblijvend een babbeltje kan maken.

streekproductenmarkt

Vers gemaakte biologische en lokale pompoensoep, biologische en lokale groenten en fruit, een opvallende kaaswagen, wafels, hotdogs, drank, oliën, jams en allerlei leuke snuisterijen: ze zijn allemaal aan te treffen tussen het vroegere altaar en de biechtstoelen in de eeuwenoude kerk. Dat is sowieso al een eyecatcher op  zich.

Lokale producten in uniek kader

Deze lokaalmarkt bezoeken is een echte totaalbeleving want je kan sommige ambachtelijk gemaakte producten, zelf zien hoe ze ter plaatse gemaakt worden. Dat zorgt voor een levendig schouwspel met links en rechts nog een hapje en een drankje. Een overdekte ‘goddelijke’ markt, zeg maar.

In afwachting van de restauratie van het voormalig kerkgebouw is het best handig om te weten dat het best koud kan zijn, dus een extra pull of sjaal is ‘warm’ aanbevolen, al zullen wel meerdere terras verwarmers aanwezig zijn om alles gezellig op te warmen. 

Mondkapjesplicht

Ook nog te noteren: vanaf zaterdag 6 november 2021 het ook in Nederland terug mondkapjesplicht en zal de coronareglementering gehanteerd worden.

Maar dat mag je er zeker niet van weerhouden om met gezin tussen 10 en 17 uur opnieuw kennis te maken met deze unieke streekproductenmarkt in de grensstreek. Deze wordt tevens ondersteund door EGTS Grenspark Groot Saeftinghe, Bourgondische Buren, De Smaak van Waas, Zeker Zeeuws,… 

Bron: The Holy Spiritus 

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights