De kogel is door (euh…) de kerk. Het licht werd zopas op groen gezet om elke eerste en derde zaterdag van de maand opnieuw een Streekproductenmarkt te organiseren in de voormalige kerk van Sint Jansteen (Hulst, Nederland) waarin onze Premium Partner The Holy Spiritus is gehuisvest.
Voormalige kerk van Sint Jansteen
Vanuit de voormalige Johannes de DoperKerk in Sint Jansteen op de grensstreek Nederland-België brouwen en stoken Tom Genbrugge en Goderic Van den Brande cider, distillaten, honingwijn en likeuren.
Alle dranken zijn stuk voor stuk unieke creaties en behoren dan ook tot de absolute ‘crème de la crème’. Volgens sommigen werkt één slok al verlichtend. Wat het ook is, allemaal proeven ze de liefde, duurzame aandacht en dat vleugje gekte als geheim ingrediënt.
MAAK KENNIS MET HEEL BETROUWBARE HORECALEVERANCIERS.
Ook je bedrijf in deze carrousel? KLIK HIER.
Bijzondere locatie
The Holy Spiritus BV is gehuisvest in de voormalige Sint Johannes de Doper Kerk in Sint Jansteen.
Maar je kan je nu toch wel afvragen vanwaar de keuze voor deze – toch wel bijzondere – locatie. Als je zo gepassioneerd bezig bent als Tom en Goderic met het bedenken van de meest uiteenlopende dranken voelt elke creatie als een geboorte. Toen ze dus nadachten over een locatie waardig genoeg om al deze dranken te herbergen, zijn ze allemaal de revue gepasseerd.
Wolkenkrabbers, productieloodsen, industriële panden, statige herenhuizen, kerken, tempels en alle andere soorten gebedshuizen, oude winkelpanden en verlaten fabrieken uit de vorige eeuw. Geen van al die locaties konden hun goedkeuring dragen.
Maar toen Tom en Goderic weet kregen van een gebouw met een eigen lijflied werd hun nieuwsgierigheid opnieuw getriggerd. En toen ze het lied hoorden terwijl ze voor het eerst oog in oog stonden met dit bijzondere pand, wisten ze het meteen.
Salade van doperwten en hun scheuten, erwtencoulis met munt, gele kerstomaten en citroen
Erwten drogen snel uit, laat ze dus niet te lang liggen. Je bewaart ze best op een koele plek in...
Tartaar van Wagyu met asperges, radijs, kappertjes, rode ui, gebakken aardappelen en roerei
Topchef Francesca Sterckx ging aan de slag met Waguy van Hof van Ossel. Kenners en topchefs spreken in de overtreffende...
Vlaswijting met groene asperges, sinaasappel, artisjok en crumble van chorizo
Het vlees van vlaswijting is fijn en gelaagd en volgens kenners één van de lekkerste vissen. De kwaliteit van het...
MAAK KENNIS MET GEZELLIGE HORECAZAKEN, CATERINGBEDRIJVEN, FEESTLOCATIES EN FOODTRUCKS.
Ook je horecazaak of cateringbedrijf GRATIS in deze carrousel? KLIK HIER.
Streekproductenmarkt
Vanaf zaterdag 6 november kan je elke eerste en derde zaterdag doorlopend van 10 tot 17 uur kennismaken met een smakelijke variatie aan Zeeuwse en Vlaamse standhouders die hun lokale producten tonen en waarmee je vrijblijvend een babbeltje kan maken.

Vers gemaakte biologische en lokale pompoensoep, biologische en lokale groenten en fruit, een opvallende kaaswagen, wafels, hotdogs, drank, oliën, jams en allerlei leuke snuisterijen: ze zijn allemaal aan te treffen tussen het vroegere altaar en de biechtstoelen in de eeuwenoude kerk. Dat is sowieso al een eyecatcher op zich.
Lokale producten in uniek kader
Deze lokaalmarkt bezoeken is een echte totaalbeleving want je kan sommige ambachtelijk gemaakte producten, zelf zien hoe ze ter plaatse gemaakt worden. Dat zorgt voor een levendig schouwspel met links en rechts nog een hapje en een drankje. Een overdekte ‘goddelijke’ markt, zeg maar.
In afwachting van de restauratie van het voormalig kerkgebouw is het best handig om te weten dat het best koud kan zijn, dus een extra pull of sjaal is ‘warm’ aanbevolen, al zullen wel meerdere terras verwarmers aanwezig zijn om alles gezellig op te warmen.
The Potato Club: 10 recepten met aardappelen voor topchefs
Een klassieker in de keuken en toch verrassend anders. De Belgische aardappel is niet meer weg te denken in de...
Bedrijfscateringkok: de voordelen en 4 super vacatures
Werken in de horeca is verrassend veelzijdig. Het is een dynamische branche waarin geen dag hetzelfde is. En er zijn...
Koken wordt met deze 100 super tips van chefkoks een stuk leuker
Met deze 100 tips van chefkoks wordt koken voor iedereen een stuk leuker en ongetwijfeld ook lekkerder
Vegan en vegetarische voeding: quiz 2023
Meer en meer mensen eten vegan en vegetarisch: om gezondheidsredenen, uit zorg voor het milieu of dierenwelzijn,… Niet iedere vegetariër...
Mondkapjesplicht
Ook nog te noteren: vanaf zaterdag 6 november 2021 het ook in Nederland terug mondkapjesplicht en zal de coronareglementering gehanteerd worden.
Maar dat mag je er zeker niet van weerhouden om met gezin tussen 10 en 17 uur opnieuw kennis te maken met deze unieke streekproductenmarkt in de grensstreek. Deze wordt tevens ondersteund door EGTS Grenspark Groot Saeftinghe, Bourgondische Buren, De Smaak van Waas, Zeker Zeeuws,…
Bron: The Holy Spiritus