Paprika en watermeloen zijn groente en fruit van het jaar 2021. En naar aanleiding hiervan stuurde onze Premium Partner Chef’s Food Products twee unieke recepten voor sorbetijs. Benieuwd naar jullie feedback.
Week van Groenten en Fruit
Elk jaar stelt We’re Smart een groente en een fruit gedurende een jaar centraal. Naast heel wat achtergrondinformatie over de producten belicht Frank Fol de culinaire mogelijkheden voor chefs en hobbykoks.
In dit speciale Internationale jaar van Groenten en Fruit 2021 zetten we hier al iedere week een groente en/of fruit in de kijker, maar paprika en watermeloen zijn wel uitgeroepen tot Groente en Fruit van het Jaar.
En zeven abonnees van Horeca Webzine ontvingen een gesigneerd boek van Frank Fol.
Chef’s Food Products
Chef’s Food Products streeft om op ambachtelijke schaal een reeks van top-producten te ontwikkelen en te produceren onder eigen merk.
Hun creativiteit, flexibiliteit, vakmanschap en uiteraard kwaliteit is gebaseerd op jarenlange ervaring in de voedingsindustrie en op het opleidingsniveau van het team.
Chef’s Food Products produceert en vermarkt onder eigen merk diepvriesfruit, fruitpurees, fruitcoulis, fruitsauzen, hartige sauzen, konfijten, groentesauzen en groentemarinades.
Het voedingsbedrijf hecht veel waarde aan de voedselveiligheid. Daarom is het FSSC 22000 V5.0 gecertificeerd, bezit het ook het BIO-certificaat en heeft dus een uitgebreid assortiment aan BIO-producten.
Tijdens de Week van Groenten en Fruit ontwikkelde Chef’s Food Products twee unieke recepten van sorbetijs van paprika en watermeloen.
Twee recepten
Naar aanleiding van de Week van Groenten en Fruit stuurde onze Premium Partner Chef’s Food Products twee unieke recepten voor sorbetijs. Benieuwd naar jullie feedback.
Sorbetijs van paprika
- 320gr Chef’s paprikapuree
- 536,80gr suikersiroop 50% (300gr water, 240gr suiker en 60gr glucosepoeder)
- 22gr kristalsuiker
- 0,4gr chilipeder
- 1,5gr paprikapoeder
- 4 gr Chef’s gemberpuree
Werkwijze
- Bereid daags voordien de suikerstroop. Breng het water, de suiker en glucosepoeder in een kookpan aan de kook en laat goed afkoelen.
- Meng de paprikapuree, suiker, chilipoeder, paprikapoeder, gemberpuree en de suikerstroop rustig door elkaar.
- Draai het mengsel in de ijsmachine tot sorbetijs.
- Schep het sorbetijs in de gewenste verpakking en label.
- Zet in de vriezer.
Sorbetijs van watermeloen
- 800gr suikersiroop 70% (240gr water, 440gr suiker en 120gr glucosepoeder)
- 1kg Chef’s watermeloenpuree
- 20gr pectine
Werkwijze
- Bereid daags voordien de suikerstroop. Breng het water, de suiker en glucosepoeder in een kookpan aan de kook en laat goed afkoelen.
- Meng de watermeloenpuree, pectine en de suikerstroop.
- Draai het mengsel in de ijsmachine tot sorbetijs.
- Schep het sorbetijs in de gewenste verpakking en label.
- Zet in de vriezer.