• Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Gratis abonnement
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Kaarten
    • Community mārie
    • The Mastercooks of Belgium 1980-2020
    • Partners Horeca Webzine
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature
Horeca Webzine
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
Horeca Webzine
No Result
View All Result
Home Kennisbank

Hoe solo-koken of koken voor jezelf ook leuk kan zijn. 5 tips, weetjes en een recept

Horeca Webzine by Horeca Webzine
25/04/2020
in Kennisbank, Tips, Weetjes
0
Hoe solo-koken of koken voor jezelf ook leuk kan zijn. 5 tips, weetjes en een recept
27
SHARES
143
VIEWS

Solo-koken of koken voor jezelf is bevrijdend: je hoeft alleen jezelf te plezieren. Het is ook een gelegenheid om te experimenteren en jezelf te verwennen. Maar soms wordt het ook als triest ervaren. Zo maak je het leuker.

Solo-koken

Volgens Diana Henry, een toonaangevende schrijfster van het moderne genre, die een relatief eenzaam leven lijdt, is misschien het belangrijkste aspect van solo-koken om het als een kans te zien: “Je hoeft niemand anders te plezieren dan jezelf”, zegt ze, “en dat is een echte bonus. Ook kan je maaltijden voor de week plannen zonder rekening te moeten houden met anderen. ”In dat opzicht verschilt solo-koken in ieder geval van het koken voor anderen.”

Sommige foodwriters, met name Nigel Slater, zijn erg goed in gerechten voor één of twee. Met de hulp van deze kookboeken kan je ook lekker veel experimenteren.

Tips en weetjes

Onderstaande tips en weetjes zijn niet enkel voor singles. Natuurlijk zijn die voor álle mensen die wel eens willen solo-koken. Want dat kan soms toch nog best wel lastig zijn.

Hoe solo-koken of koken voor jezelf ook leuk kan zijn. 5 tips, weetjes en veel recepten

1. Kook voor meerdere avonden 

Als je alleen voor jezelf kookt, kom je vaak tot de conclusie dat je al snel veel te veel maakt. Dat is natuurlijk niet zo handig. Maar als je wat eten over hebt, kan je het natuurlijk ook invriezen. Een pastasaus, soep, stoofpot of taart is bijvoorbeeld hartstikke goed in te vriezen. 

Lees ook:

Location based Marketing: 5 redenen waarom ook jij er aandacht moet aan besteden

Koffiecocktail: koffie en de cocktail hebben elkaar gevonden. Weetjes en 2 recepten

2. Maak eenpansgerechten 

Eenpansgerechten zijn ideaal als jij alleen voor jezelf wat wilt maken. Het woord zeg het al: je bakt en kookt alles in een pan. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een lekkere curry, risotto, nasi of chili con carne. Met als resultaat: een pan vol met lekkers én weinig afwas. Wie wordt daar nou niet vrolijk van? 

3. Probeer gerechten met veel ingrediënten te vermijden 

In recepten wordt vaak gewerkt met veel ingrediënten. Maar als je voor 1 persoon kookt, is dat natuurlijk niet altijd zo handig. Ingrediënten zijn namelijk niet zo vaak in eenpersoonsporties te verkrijgen, met als gevolg dat je de producten niet altijd opmaakt. Dat is natuurlijk zonde. Probeer daarom gerechten te koken waarbij niet zoveel ingrediënten worden gebruikt. 

4. Kook met restjes 

Koken met restjes is natuurlijk altijd een goed idee. En zoals gezegd zijn er maar relatief weinig producten met een eenpersoonsportie. Probeer daarom te koken met spullen die je nog in de koelkast hebt liggen. Maakt het koken voor 1 persoon makkelijker en niet zo duur. 

5. Plan je maaltijden 

Ook je maaltijden plannen is essentieel, wanneer je alleen voor jezelf moet koken. Bedenk bij de producten die je in huis haalt of je het bij meerdere gerechten kan gebruiken en plan zo je week van tevoren in. Dat voorkomt dat je geen zin hebt om voor jezelf te koken en naar kant-en-klare maaltijden gaat neigen. 

Recept

Ben je alleen, dan is een eenpansgerecht met rijst de ideale oplossing. Dit recept is  ‘out of my box’. Was eigenlijk. Want nu is het absoluut ‘in my box’. Dit eet ik (Yasmine) vaak. Al krijgt onderstaand recept wel wat variatie naargelang wat er in huis is.

Hoe solo-koken of koken voor jezelf ook leuk kan zijn. 5 tips, weetjes en veel recepten

Je zou er ook nog gamba’s kunnen aan toevoegen, of mosselen. Eigenlijk alles dat je ook zou combineren in een paella. Dus combineer maar vlees, vis en schelp- en schaaldieren die jij lekker vindt.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 3 paprika’s (een rode, groene en gele)
  • 2 tomaten
  • 250 gram rijst
  • 300 gram chorizo
  • 5 deciliter kippenbouillon
  • enkele draadjes (Belgische) saffraan
  • olijfolie
  • peper en zout
  • optioneel: 1 kipfilet, 20 gepelde gamba,…

Bereiding:

  1. Hak de ui fijn.
  2. Snij de paprika in brunoise (blokjes) en de tomaten grof.
  3. Pers de tenen knoflook.
  4. Snijd de chorizo (en kip) in blokjes.
  5. Fruit de ui, knoflook en paprika in olijfolie (ongeveer 3 min).
  6. Fruit de tomaten vervolgens 2 minuten mee.
  7. Optioneel: bak de kip en/of gamba en/of andere schaaldieren in een andere koekenpan gaar
  8. Voeg de rijst en chorizo toe en schep het geheel een paar keer om.
  9. Voeg de kippenbouillon en enkele draadjes saffraan toe
  10. Laat dit met de deksel op de pan sudderen tot de rijst gaar is.
  11. Optioneel: meng de kip (gamba, …) met het rijstmengsel en breng het op smaak met peper en zout.

Heb jij ook interessant nieuws, tips, weetjes, een inspirerend verhaal of een aanbieding? Stuur ons de link!


Bron: The Guardian

Tags: consumentenhobbykokreceptentipsweetjes
Share27TweetShare
Previous Post

Klachten: zo ga je er mee om. 4 stappen en tips.

Next Post

De consument kiest steeds meer voor eenvoudige en herkenbare horecaconcepten

Horeca Webzine

Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

Next Post
De consument kiest steeds meer voor eenvoudige en herkenbare horecaconcepten

De consument kiest steeds meer voor eenvoudige en herkenbare horecaconcepten

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de Privacy Policy.

GRATIS ABONNEMENT

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken zoals een gastro mārie bon, een Box Bon Moments of De Grote Groentebijbel met niet minder dan 120 recepten van Frank Fol.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

We hebben je gratis abonnement op Horeca Webzine ontvangen. Controleer nu nog even je inbox of spammap om je mailadres te bevestigen.

RECENTE BERICHTEN

mastercooks of belgium 24 meesterkoks box bon moments

Eén van deze 3 mastercooks is echt wel héél fotogeniek

22/01/2021
Location based Marketing: 5 redenen waarom ook jij er aandacht moet aan besteden

Location based Marketing: 5 redenen waarom ook jij er aandacht moet aan besteden

22/01/2021
IYFV 3 pastinaak groenten en fruit frank fol

#IYFV2021: pastinaak, voor ons geen ‘vergeten groente’ meer

21/01/2021
griekse frituur restaurant genk

De Griekse Frituur – O Geros in Genk, niet zomaar een Griek

21/01/2021
koffie-cocktail-Horeca-Webzine-koffiecocktail

Koffiecocktail: koffie en de cocktail hebben elkaar gevonden. Weetjes en 2 recepten

20/01/2021

MEEST GELEZEN

  • Horeca Webzine premium partners copy (2)

    Teken de petitie, de horeca in België en Nederland moet weer open!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Wat is de dresscode in het Hof van Cleve van Peter Goossens?

    231 shares
    Share 231 Tweet 0
  • Meer dan 100 horecazaken met een leuk terras in Vlaanderen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Zowat 550 cateraars en feestzaaluitbaters zijn de ongelijkheid beu en stappen naar de rechter 

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Vlaamse cateraars en feestzaaluitbaters groeperen zich om hun rechten op te eisen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

  • Home
  • Statistieken website
  • Privacy Policy
  • Contact

© 2019 - Horeca Webzine

No Result
View All Result
  • Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Gratis abonnement
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Kaarten
    • Community mārie
    • The Mastercooks of Belgium 1980-2020
    • Partners Horeca Webzine
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature

© 2019 - Horeca Webzine

Om jouw bezoek aan onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken wij cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig. Bezoek onze Privacy Policy.